- Hz. Ali hassasiyeti

Adsense kodları


Hz. Ali hassasiyeti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 29 April 2011, 11:25 am GMT +0200
Hz. Ali Hassasiyeti

Karşı tarafın sancağını taşıyan Talha İbn Ebi Talha:

- Benim karşıma kim çıkacak, diye sesleniyordu. Savaş mey­danında bir anlık durgunluk yaşanınca Talha İbn Ebi Talha, sözü­nü ikinci kez tekrarlayacaktı. Olmaması gereken bir tevakkuftu; zira er meydanında küfür adına söz söyleme imkanı veriliyordu. Çünkü Talha:

- Ey Muhammed ashabı, diye seslenecek ve ilave edecekti:

- Hani sizler, ölülerinizin cennete bizimkilerin de cehenneme

gideceğine inanıyordunuz; yalan söylüyorsunuz! Lat'a yemin olsun ki şayet buna gerçekten inanmış olsaydınız karşıma bir adam çıka­nrdınız!

Adamın daha fazla konuşmasına fırsat verilmemeliydi. Bunun üzerine hemen Hz. Ali, bir anda Talha'nın yanında bitiverdi. Kılıçlar çekildi ve safların önünde kıyasıya bir mücadele başladı. Çok geç­meden de Hz. Ali, Talha İbn Ebi Talha'yı altına alıverdi. Tam kılıcı­nı kaldırmış son hamleyi yapacakken Hz. Ali'nin birden geri çekil­diği görüldü. Garip bir durum du bu; normalde bu gidiş, Talha'nın ölümüyle noktalanmalıydı. Bunun sebebi; savaş bitip de Hz. Ali'ye niçin o gün Talha'yı öldürmeyip geri çekildiği sorulunca anlaşılacak­tı. Meğer bu sırada Talha'nın avret mahalli açılmış ve haya insanı Hz. Ali bu sebeple o gün geri çekilmişti.

ceren
Fri 19 April 2019, 04:47 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm. Hayasıyla edebiyle adaletiyle İslam timsali olmuş Hz. Aliye binler rahmet olsun inşallah...

Bilal2009
Sat 20 April 2019, 01:37 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz ve sahabe efendilerimizin yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

gulsahkilicaslan
Sun 21 April 2019, 09:53 am GMT +0200
Rabbim efendimizin ve ehl-i beytinin yolundan ayırmasın inşallah...selam ve dua ile...