- Hud a.s. ın kavmi Ad

Adsense kodları


Hud a.s. ın kavmi Ad

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Tue 18 January 2011, 07:14 pm GMT +0200
HUD (a.s.)'UN KAVMİ (Ad)


Kur'an-ı Kerim, Nuh (a.s)'un kavminden sonra Hud (a.s)'un kavmi Ad'ı zikrediyor. Bu kavim de, Allah'ın varlığım inkâr etmediği gibi, O'nun ilâhlığım da reddetmiyorlardı. Hattâ, Nuh (a.s) kavminin inandığı şekliyle Allah'ın Rûbûbiyetine inanıyorlardı. Kendileri ile, peygamberleri Hûd (a.s) arasındaki anlaşmazlığa gelince: Bu anlaşmazlık, Nuh (a.s) ile kavmi arasında i-ki sebepten meydana gelen anlaşmazlığın aynı idi. Aşağıdaki âyetler bunu apaçık göstermektedir:

"Ad kavmine de, kardeşleri Hud (a.s)'u gönderdik. O kavmine şöyle dedi: Ey kavmim! Allah'a kulluk edin. Sizin O'ndan başka hiç bir ilâhınız yoktur." (Araf, 65)

"Dediler ki: Sen bize yalnız Allah'a kulluk etmemiz, atalarımızın tapmakta olduklarını bırakmamız için mi geldin?" (Araf, 70)

"Eğer Rabbimiz dilese idi, elbette üstümüze melekler indirirdi" (Fussilet, 14).

"İşte Ad kavmi! Onlar Rablerinin âyetlerini bilerek inkâr ettiler. Peygamberlerine âsi oldular. İnatçı ve zorba her kişinin emri ardınca gittiler" (Hûd, 59)


ceren
Fri 26 June 2015, 07:08 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Hud a.s.  Ad kavmine gönderilmiştir.Ve Allahın varlığına ve birliğine inanmışlar,Hz.Nuhun dinine iman etmişler...

ceren
Sat 17 August 2019, 01:39 pm GMT +0200
Esselmau aleyküm.Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim...

gulsahkilicaslan
Sun 18 August 2019, 10:40 am GMT +0200
Allah razı olsun çok değerli bilgiler selam ve dua ile...