- Hezimet Olan Anlaşma Lozan

Adsense kodları


Hezimet Olan Anlaşma Lozan

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
halim
Fri 30 September 2016, 01:29 pm GMT +0200
Mustafa Armağan: Lozan hezimet! 5 sıfır mı, 7 sıfır mı onu tartışalım

Lozan’ın Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir zafer değil hezimet olduğu açık fakat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Birileri Lozan'ı 'zafer' diye yutturmaya çalıştı" sözleri tartışılmaya devam ediyor. Uzmanlar, tarihçiler, siyasiler fikirlerini belirtiyor.

Tartışmanın merkezinde "Lozan zafer mi, hezimet mi?" sorusu duruyor. Buna cevap verenlerden biri de tarihçi Mustafa Armağan oldu. Armağan, "Lozan'ın hezimet olduğu açık" dedi.

Tarihçi Mustafa Armağan ise Lozan Barış Anlaşmasının bir hezimet olduğunu savunuyor. Armağan’a göre görüş farklılığı olabilecek tek konu hezimetin büyüklüğü. Armağan'ın Aljazeera'de yer alan görüşleri şöyle:

"Lozan’ın Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği gibi bir zafer değil hezimet olduğu açık fakat kaç sıfır yenildiğimiz hususu 3 sıfır mı, 5 sıfır mı, 7 sıfır mı olduğu tartışılabilir; bu noktada görüşlerimiz farklılaşabilir. Misak-ı Milli hedeflerine bile ulaşamamış, Batum’u, Antakya’yı, Adaları, Batı Trakya’yı alamamış; Kıbrıs’ı, Mısır’ı Sudan’ı İngilizlere bırakmış bir anlaşmadır. Neticede bizim canımızı dişimize takıp kazandığımız, o kadar şehit verdiğimiz İstiklâl Harbi’mizin kazandığımız zaferin bir karşılığı olmamıştır. Batı Trakya, o tarihte daha fazla Türk içeriyordu. Misak-ı Milli bize Türklerin çoğunlukta yaşadığı yerler Misak-ı Milli’ye dahildir deniyordu. Batı Trakya, Yunanistan’a bırakılıyor, Doğu Trakya Türkiye’de kalıyor, Batı Trakya’nın Yunanistan’a kalmasının hiçbir makûl açıklaması olamaz. Eğer bir zafere kazanmışsanız zafer kazandığınız ülkeye nüfusu yüzde 80 Türk ve Müslüman olan bir bölgeyi bırakamazsınız bu açık bir hezimettir. Ege adaları, İtalyanlara bırakılmıştır, Ege Adaları onların hakkı değildir. Ege adaları İtalyanlara geçici olarak bırakılmıştır ama Lozan’da bunlar mevzu bahis edilememiştir. Lozan’ın zafer olduğu bir yanlıştır."

r.haber

ceren
Fri 30 September 2016, 05:24 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Lozan antlasmasinin zamanla son bulmasi ve Turkiyenin hak ettigi degere ulasmasi ve kendi kendine karar almasini nasip etsin...

HALACAHAN
Fri 30 September 2016, 06:29 pm GMT +0200
Her geçen gün tarihimizle ilgili yeni bilgiler ogrenekteyim.Bu konuda öncelikle eşime teşekkür ediyorum ..Inşaallah tarihimizi en güzel şekilde öğrenen ve sahip.çıkanlardan oluruz..

melda 6D
Fri 30 September 2016, 06:43 pm GMT +0200
Selamün aleyküm . Bir  tarihçi konulara objektif bakmalı . Hakkımız  olanı ülkemiz olarak alırız inşallah .

Bilal2009
Fri 30 September 2016, 06:56 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah.  Rabbim bizlere gelecek o hayırlı günleri yaşamayı nasip eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.