- Her topluluğa Peygamber gönderilmiş midir?

Adsense kodları


Her topluluğa Peygamber gönderilmiş midir?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
MEHMET/8/A/ENES
Wed 11 February 2015, 05:30 pm GMT +0200
Her topluluğa Peygamber gönderilmiş midir?


  Kur’an-ı Kerim’den anlaşıldığına göre kendilerine Peygamber gönderilmemiş hiçbir topluluk yoktur. Nitekim bir ayette şöyle buyrulmuştur: “Şüphesiz biz, seni müjdeleyici ve uyarıcı olarak hak ile gönderdik. Hiçbir ümmet yoktur ki, aralarında bir uyarıcı gelip geçmiş olmasın.” (Fatır, 35/24) Başka bir ayette de şöyle buyrulmuştur: “Her ümmetin bir Peygamberi vardır.” (Yunus, 10/47) Şu kadar var ki Peygamberlerin vefatından sonra onların tebliği unutulmuş, böylece “fetret dönemi” adı verilen dönemler ortaya çıkmıştır. Şu ayet de fetret dönemi insanların azaba maruz kalmayacağını bildirmektedir: “Biz Peygamber göndermedikçe azap edici değiliz.” (İsra, 17/15)

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

Rabbim (c.c.) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin.

Hatice Akdağ 7/B
Wed 11 February 2015, 05:44 pm GMT +0200
Allah Razı olsun...

halim
Sat 28 February 2015, 11:59 pm GMT +0200
Demekki alemlerin rabbi her topluma bir peygamber göndermiş bunu kuranla ispatlamış oluyoruzki bu da 124 bin değişik ümmet ve ya topluluk gelmiş geçmiş ama insanoğlu nankör her seferinde yine yolundan çıkmış yine yolundan çıkmış ama inşaallah ümmeti muhammede gerçek istikameti lutfeyle bizleri dosdoğru yola giden mümin kullarından eyle ...

Allah razı olsun

mevlüdekalınsaz
Mon 13 April 2015, 06:53 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ve rahmetullah.Ayeti Kerimede de buyruldugu gibi her topluluga,her millete teblig edici bir peygamber gonderilmistir.
Allah razi olsun kardesim.

yagmur_7-c
Mon 13 April 2015, 07:04 pm GMT +0200
Ve aleykumus selam;
Şu kadar var ki Peygamberlerin vefatından sonra onların tebliği unutulmuş, böylece “fetret dönemi” adı verilen dönemler ortaya çıkmıştır.
Ama peygamber efendimiz sav in sonra da Müslümanlık  yayılmış ama tabi ki de hala günümüzde sapmış kişiler ,dinler var..Rabbim hayırlı kullarından etsin inşallah..

ikranur 7d
Mon 13 April 2015, 07:33 pm GMT +0200
kendilerine Peygamber gönderilmemiş hiçbir topluluk yoktur. Nitekim bir ayette şöyle buyrulmuştur: “Şüphesiz biz, seni müjdeleyici ve uyarıcı olarak hak ile gönderdik. Hiçbir ümmet yoktur ki, aralarında bir uyarıcı gelip geçmiş olmasın.”     Başka bir ayette de şöyle buyrulmuştur: “Her ümmetin bir Peygamberi vardır.”   Şu kadar var ki Peygamberlerin vefatından sonra onların tebliği unutulmuş, böylece “fetret dönemi” adı verilen dönemler ortaya çıkmıştır. Şu ayet de fetret dönemi insanların azaba maruz kalmayacağını bildirmektedir: “Biz Peygamber göndermedikçe azap edici değiliz.”

ceren
Thu 21 January 2016, 11:46 pm GMT +0200
Aleykumselam.Ayeti kerimede de belirtildigi gibi her topluluga peygamber gonderilmis ve uyarilmislardir.Rabbim bizleri peygamber efendimizin yolunda giden onun sunnetine tabi yasayan kullardan eylesin bizleri insallah....

Kevšer
Fri 22 January 2016, 02:15 am GMT +0200
  Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Kur'an'ı Kerîm'de de belirtildiği gibi her topluluğa mutlaka bir Peygamber gönderilmiştir. Mevlam bizleri Peygamberimiz'in yolundan hiç ayırmasın ve yolundan hakkıyla gidenlerden eylesin inşaAllah...
  Paylaşım için Rabbim Razı olsun inşaAllah...