- Hatalı anlayışın neticeleri

Adsense kodları


Hatalı anlayışın neticeleri

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sidretül münteha
Tue 18 January 2011, 07:49 pm GMT +0200
 
Hatalı Anlayışın Neticeleri:


Tartışılamayacak gerçek şudur: Kur"an öğretilerinin çoğu insanlara gizli kalmıştır. Hatta diyebiliriz ki, O'nun yüce ruhu ve mesajının temeli -başka bir sebep olmaksızın- yalnızca bu dört esas terimin, cehalet perdesi ile kapanması neticesinde kaybolmuştur. İşte bu, kendilerini Müslüman sayanların İslam Dini'ni kabul etmelerine rağmen iman ve amellerinde zayıflık ve eksikliğe sebep olmalarının en büyük etkenidir. Bütün bunlardan dolayı Kur'an-ı Kerim'in hakiki gayesinin açıklığa kavuşması için, bu dört terimin eksiksiz bir şekilde açıklanması gerekmektedir.

Bununla beraber bu terimlerin ifâde ettiği mânâları daha önce yazmış olduğum bir kaç makalede özetlemeye teşebbüs etmiş idim. Ancak şu ana kadar yazdıklarım, bu konuda zihinlere yerleşmiş olan hataları söküp atmaya kâfi gelmeyecektir. Bazıları bununla kanaat etmeyip yeterli görmeyecekler, bu açıklamaları rahatlıkla kabul edemeyeceklerdir. Zira onlar, bu kelimelerin mânâları olarak, Kitab-ı Aziz'in ayetlerini delil göstermeksizin meydana getirdiğim bütün açıklamaları, kafamda tasarladığım şahsi görüşlerim zannedecekler. Görünen de odur ki, benimle aynı görüşü paylaşmayanları ve bu hususta bana muvafakat etmeyenleri ikna etmek mümkün değildir. Bundan dolayı, elinizdeki kitapta bu dört terimin ifade ettiği mânâları, Kuran'dan çıkardığım deliller ve lügat kitaplarında yer alan izahlara dayanarak açıklamak istedim.

Allah izin verirse, söze evvela İlâh kelimesi ile başlayacağım. Sonra sırası ile Rab, ibâdet ve Din kelimelerine geçeceğim.


Ebu'l-A'lâ Mevdûdî


ceren
Fri 26 June 2015, 06:37 pm GMT +0200
Esselaçu aleykum.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim...