- Hasta olduğu için tavaf ve say yapmadan bir gün süreyle elbise giymiş olan?

Adsense kodları


Hasta olduğu için tavaf ve say yapmadan bir gün süreyle elbise giymiş olan?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Sun 22 February 2015, 07:25 am GMT +0200
Hasta olduğu için tavaf ve say yapmadan bir gün süreyle elbise giymiş olan kişinin ne yapması gerekir?

Hasta olduğu için tavaf ve say yapmadan zaruret gereği elbise giyen veya başa sargı saran kişi, zaruret kalkar kalkmaz elbisesini çıkarır. Tekrar ihram bezlerine bürünerek tavaf ve sa’yini yapar. Ayrıca bu durumdaki kişi Hanefilere ve Malikilere göre bir küçükbaş hayvan kesmek, üç gün oruç tutmak veya altı fakire sadaka vermek cezalarından birisini yapar (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 164). Şafii ve Hanbeli mezheplerine göre ceza ödemesi gerekmez (Nureddin Itr, el-Hac ve’l-Umra, Beyrut 1984, s. 141-142).

Zaruret olmamasına rağmen, tam bir gündüz veya gece elbise giyerse, Hanefi mezhebine göre bir dem gerekir. Elbisesini çıkartıp, tekrar ihram kıyafetine bürünerek tavaf ve sa’yini yapar (Mevsıli, el-İhtiyar, I, 161-162). Diğer mezheplere göre bir küçükbaş hayvan kesmek, üç gün oruç tutmak veya altı fakire sadaka vermek cezalarından birisini yapar (Nureddin Itr, el-Hac ve’l-Umre, Beyrut 1984, 142).


Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu


RAMAZAN 7/D
Thu 4 February 2016, 10:33 pm GMT +0200
Es Selamun  Aleykum . Bir mazereti olan kimse ihramliklarini cikartirda elbise giyerse bunda bir sakinca yoktur fakat  belirli bir cezasi vardir .
Herkes gucunun yettigiyle mukelleftir .