- Hasanın rüyası

Adsense kodları


Hasanın rüyası

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Sat 15 September 2012, 01:34 pm GMT +0200
HASAN’IN RÜYASI

Hayatını İslâm birliği ideâline adayan büyük Padişah Yavuz Selim, Mısır’a doğru gazaya çıkmak niyetindeydi. Maksadı, bütün mukaddes beldeleri Osmanlı hudutları içine alıp, düşündüğü İslâm birliğini kurmaktı.
Ne var ki geceleri uykusunu kaçıran bu niyetini düşünürken zihninde zaman zaman endişe ve tereddütler yer alıyordu. Acaba, bu hazırlığında isabetli miydi, bu niyetinde başarılı olacak mıydı? İlâhî iradeye uygun muydu bu düşüncesi?
Bir gece yine kafasını kemiren bu endişe ve tereddütler içinde yatağa girmişti. İlerleyen saatlerde gördüğü bir rü’yada kulağına şöyle sesler geliyordu:
– Hasan’a sor, Hasan’a! O sana kendi rü’yasını anlatsın, tereddütlerden kurtulursun!
Koca Yavuz hızla kalktığı yatağından şöyle bir doğrulur ve sabahı iple çekmeye başlar.
Sabahın erken saatinde nedîmi Hasan Can, daha içeri girme izni isterken Koca Sultan gürler:
– Söyle bakalım Hasan, bu gece ne rü’ya gördün?
Ne çare ki Hasan Can, o gece rü’ya görmemiştir. Koca Yavuz’un bunca ısrarına rağmen rü’ya görmediğini tekrar eder.
Yavuz buna üzüldüğü sırada, bir işi için Kapı Ağası Hasan’a giden Hasan Can, onu gözyaşları içinde ağlarken görür ve sebebini sorar.
Kapı Ağası Hasan, gözyaşlarına sebeb olan rü’yayı şöyle anlatır:
– Bu gece rü’yamda bir manga askerle karşılaştım. Şu gördüğün eşiğin önüne kadar gelen askerlerden biri atını öne sürerek dedi ki: “Hasan Ağa, Yavuz’a selâm söyle, boşuna endişe etmesin, tez kalkıp Haremeyn’e gelsin, orasının hizmeti ona verildi! Sakın sözümüzü ihmal etme! Bizler Resûlüllah’ın ashâbıyız. Şu gördüğün zât, Ebû Bekir Sıddîk, şu Ömerü’l-Faruk, şu Osman-ı Zinnûreyn, ben ise Ali bin Ebî Tâlib’im!
Kapı Ağası bu rü’yayı hem anlatır, hem de gözyaşlarını sel gibi akıtır.
Hasan Can bir şey söylemeden hızla geri dönüp Yavuz’un huzuruna girer ve Koca Sultanın hâlâ aynı cümleleri mırıldandığını duyar:
– Hasan Can, koskoca bir gece sabaha kadar uyursun da rü’ya görmezsin ha, bu nasıl iştir böyle?
Hasan Can, durumu anlatır:
– Sultanım, beklediğiniz o rü’yayı gören ben, nedîminiz Hasan değil, Kapı Ağası Hasan kulunuzdur. Az önce anlattığı rü’ya şöyledir, diyerek Hasan Ağa’nın rü’yasını aynen anlatır. Dinledikçe gözleri parlayan cihan padişahı Yavuz’un yüzünde tebessümler belirir ve en sonunda başını sallayarak konuşur:
– Ben sana demez miydim Hasan Can, biz bir tarafa emrolunmadan gitmeyiz! Atalarımız Allah dostluğundan hissedardır. Ne yazık ki, bu kemter kul, aynı şekilde o dostluktan nasibini alamamıştır ki, dâvetini Kapı Ağasıyla almaktadır.

ahmet şahin

hafiza aise
Mon 22 October 2012, 03:01 pm GMT +0200
Eski sultanların neden güzel saltanat dönemleri geçirdikleri, zamanımızda neden bunlardan yoksun günler geçirdiğimiz belli oluyor... Her adımını allah için atan ,her adımında allah rızasını düşünen yöneticiler varken devletin ve milletin sırtı yere gelmez tabiki.

sümeyra
Mon 22 October 2012, 05:54 pm GMT +0200


     Mütevazi olmak böyle birşey işte..Rabbim tevazu göstereni nasıl da yüceltiyor ve rızası için hareket edeni nasıl da muvaffak ediyor..Makamları cennet olsun inşaallah..

reyyan
Mon 22 October 2012, 11:44 pm GMT +0200
MaşaAllah barekAllah, böyle ecdadlarımız olduğu için ne kadar şanslıyız bir de onların çizgisinden gidebilsek milletce herşey daha güzel olacağı kanaatindeyim...

RAMAZAN 7/D
Sun 20 September 2015, 10:00 am GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Bencede öyle . Ecdadımızın attığı her adım Allah cc rızası için , İslam için ... İnşALLAH ecdadımızı ornek alalım
Allah cc razı olsun .

Bilal2009
Sun 20 September 2015, 01:40 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah,  Güzel bir rüya imiş. Bir iş Allah ( celle celaluhu ) rızası için yapılmak istenirse Allah ( celle celaluhu ) o kimseye böyle kapılar açar.  Rabbim ( celle celaluhu ) paylaşım için razı olsun.

Kevšer
Tue 22 September 2015, 12:57 am GMT +0200
  Ve Aleykümüsselăm ecmain. Paylaşım için Rabbim Razı olsun kardeşim. Güzel paylaşımdı.  Rabbimiz'in Rızasını kazanmayı hedefliyen kişiye Mevlam her hayırlı kapıyı açar mutlaka. Rabbim bizlere de Rızasını kazanmamız için vesileler olmasını nasip eylesin inşaAllah.

es-Sabur
Wed 14 October 2015, 08:02 pm GMT +0200
Ecdadımız o kadar Allah a ve dine bağlıydiki asırlar boyu Allah ta koskoca bir imparatorluk nasip etti onlara onları örnek alalım ve her zaman öğünelim inşaAllah

AyşeSungur7-B
Sat 26 December 2015, 09:28 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm ve rahmetullah; Öyle bir padişah ki her adımını Allah için, Allah rızası için atıyor. Rabbim ülkemize böyle insanlar nasip etsin.

Allah razı olsun.

edanur7D
Sat 26 December 2015, 11:04 pm GMT +0200
Aleykümusselam
Din esasına dayanan bir imparatorluktu bizim soyumuz.Allah c.c özümüze dönmeyi nasip etsin.Allah c.c razı olsun.

Edanur 8/D
Wed 20 January 2016, 06:55 pm GMT +0200
Aleykümüsselam.
İçlerinde ki Allah İnancıyla ve dillerinden düşürmedikleri zikirleriyle Daünyaya hükmetmişti atalarımız.Allah c.c razı olsun

melda 6D
Wed 20 January 2016, 07:01 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Rabbim kendi dostluğunu, Resülünün dostluğunu , ashabın dostluğunu kazanmayı nasip etsin inşallah. İnşallah Cemalullahı görürürz. Efendimize ashabına komşu oluruz cennette. Allah razı olsun.

damla6d
Wed 20 January 2016, 07:04 pm GMT +0200
Esselamu aleykum..Her zaman beklediğimiz kişi beklediğimiz şeyi bi,lmek veya görmek zorunda değil..Mesela yukarıdaki kıssada da verildiği gibi  beklemediği kişi beklediği rüyayı görmüş..
Allah c.c. razı olsun inşAllah..

mevlüde06
Thu 21 January 2016, 01:35 pm GMT +0200
Masallah subhanallah.cok guzeldi.Rabbim rizasini dusunup gece gunduz buna kafa yoranlari ,bunun icin calisanlari mahcup etmiyor.onlara ki 600 yillik saltanat nasip oldu.mekanlari cennet olsun insallah.Allah razi olsun paylasim icin

yagmur_7-c
Thu 21 January 2016, 02:22 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Allah dostu olmak gerçekten çok güzel bir duygu...O'nun gizliliklerini görmeye nasip olmak , diğer Allah dostlarını görmek çok güzel birşey...Rabbim bu hissi bizlere de yaşatsın inşallah...

HALACAHAN
Sun 1 May 2016, 01:30 pm GMT +0200
Devlet yöneticisi olmak bir çok i sabin sorumluluğunu taşımak kolay is değildir.. Önceden padisahlarimiz ilahi işaretlerle manevi dualarla yol katederlermis ve en güzel en hayirli sonuclari da alirlarmis  .. Dönemin mubareklerin sevgi samimiyet sonsuz imiş.. Hal böyle olunca da tabiki de o yönetici hayirli bir yönetici olur..o yönetimden hayirli sonuçlar alınır..

HALACAHAN
Wed 22 March 2017, 01:36 pm GMT +0200
Rabbim rizani gozeten kullarindan eyle bizleri insaalalh

İsra Mirac (Esra)
Fri 26 October 2018, 12:23 am GMT +0200
Allah ve vatan aşkıyla yanan , Vatana hıyanet eden ailesinden bile olsa affetmeyen şanlı ecdadımız.Allah hepsinden razı olsun.