- Hamile bir bayan namaz kılarken zorlanmakta ise namazlarını?

Adsense kodları


Hamile bir bayan namaz kılarken zorlanmakta ise namazlarını?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 17 February 2015, 08:31 pm GMT +0200
Hamile bir bayan namaz kılarken zorlanmakta ise namazlarını oturarak veya ima ile kılabilir mi?

Hastalığından dolayı namazda rüku ve secde yapamayan kişi oturduğu yerden kolayına geldiği şekilde, mesela bağdaş kurarak veya ayaklarını yana veya öne doğru uzatarak oturup namazını kılar. Ayaklarını yana veya kıbleye uzatarak da olsa yere oturamayan kişi, ayakta veya tabure, sandalye, sedir vb. yerlere oturarak namazını ima ile kılabilir.

Nitekim Peygamberimiz (s.a.s.) basur hastalığı olan birinin nasıl namaz kılacağının sorulması üzerine; “Durabilirsen ayakta, gücün yetmezse oturarak ona da gücün yetmezse yan üstü uzanarak kıl” buyurdu (Ebu Davud, Salat, 181). Bu durumda olan bir kimse usulüne göre, namazını ima ile kılar. İma ile namaz kılan kişi rükuda başını biraz, secdede ise rükudan biraz daha fazla eğer. Bununla birlikte, vücudun baş ile birlikte eğilmesiyle de ima yapılmış olur. Bir kişi ayakta durmaya gücü yettiği halde, rüku ve secdeye gücü yetmiyorsa, ayakta veya oturarak ima edebilir; ancak oturarak ima etmesi daha uygundur. Başı ile ima etmeye gücü yetmeyen kimse namazını kazaya bırakır; gözleri, kaşları veya kalbiyle ima ederek namaz kılamaz (Mevsıli, el-İhtiyar, İstanbul, ts. , I, 76-78).

Hamile olan bayan, namazda rüku ve secde yapması kendisine veya karnında çocuğuna zarar verecekse, yukarıda anlatılanlardan kendisine uygun gelen şekilde namazını kılar.

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

RAMAZAN 7/D
Tue 4 August 2015, 06:55 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Namazı kılmamak için bir mazeret yok . Rabb'imiz bizlere kolaylıklar vermiş ibadet edebilmemiz için . İnşALLAH bu kadar kolaylık varken ibadetlerimizi her zaman yaparız .

ceren
Tue 4 August 2015, 07:45 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun paylaşımdan kardeşim.Hamile bayan namaz kılarken,eğer ayakda duramazsa oturarak,oturamıyorsa yan uzanarak kılmalıdır.

HALACAHAN
Sat 2 April 2016, 11:16 am GMT +0200
Aleykum selam..Gebelik durumunda anneye ve bebeğe rahatsızlık  verecek durumlar varsa anneye namazini eda edebilmesi için yollar gösterilmiştir.. Ayakta kilamiyorsa oturarak, oylede kilamiyorsa ima yoluyla kılabilir.. Rabbim hastalarında şifa versin..

Bilal2009
Sat 2 April 2016, 12:43 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Dinimiz ne güzel ve bizlere ne kadar kolaylık sağlıyor. Rabbim paylaşım için razı olsun.

yagmur_7-c
Sun 10 April 2016, 04:58 pm GMT +0200
Esselamu aleykum;
Eğer bir bayan hamileyse ve bebeğine zarar verecekse ayakta namaz kılmak oturarak namaz kılması onun için en uygun olanıdır...rabbim namaz kılarken ve diğer ibadetlerimizi yaparken sağlıklı ve zorluk çekmeden yapabilmeyi nasip etsin inşallah...

halim
Sun 28 August 2016, 10:05 pm GMT +0200
Ve aleykum selam ; Dinimiz kolaylık dinidir Allahu teala herkese bir kolaylık sağlamış inşaallah kullarıda rabbinin  o kolaylığına binaen o kulluk edip ona her daim şükredenlerden olurlar.

Allah razı olsun

HALACAHAN
Sun 28 August 2016, 10:10 pm GMT +0200
Aleykum selam .Rahatsızlık durumunda  dahi olsa namazı terkeymemiz gerekiyor..Ve tanınan kolaylıkları açıklanmış ..Inşaallah hangi şartta olarak olalım namazlarimizi aksatmayanlardan oluruz ..Rabbim hastalarimiza da sifa nasip etsin ..