- Hadron çarpıştırıcısında her şey yolunda

Adsense kodları


Hadron çarpıştırıcısında her şey yolunda

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
armi
Mon 11 January 2010, 05:08 pm GMT +0200
Bir yıl aradan sonra geçen cuma yeniden çalıştırılan Büyük Hadron Çarpıştırıcısı'nda herhangi bir soruna rastlanmadı.


Yüzyılın deneyinin gerçekleştirileceği Büyük Hadron Çarpıştırıcısı sorunsuz çalışıyor. Deneyi yürüten Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (European Organization for Nuclear Research - CERN)yetkilileri, bir yıl aradan sonra geçen cuma yeniden çalıştırılmaya başlayan çarpıştırıcısının hızı ve işleyişinden çok memnun olduklarını açıkladı.



Geçen yıl beş gün çalıştırılan BHÇ'den o zaman elde edilen verilerden çok daha fazlasını sadece 1-2 saat içinde aldıklarını söyleyen hızlandırıcı direktörü Steve Meyers, arıza giderilmesi için de olsa deneye bir yıl ara vermenin faydalı olduğu yorumunu yaptı. Meyers, geçen bir yıl içinde bazı teçhizatın daha yeni olanlarıyla değiştirildiğini ve kullanılan bazı yazılımların da güncellendiğini söyledi.




CERN iletişim direktörü James Gillies da ilk testin sorunsuz ve verimli olduğunu, ancak ilk kayda değer sonuçların iki üç günden önce alınamayacağını belirti. Gillies, bir proton parçacık demetinin çarpıştırıcıya ev sahipliği yapan 27 km uzunluğundaki tünelde birkaç dakika döndürüldüğünü söyledi