- Hac yapan kimsenin bütün günahlarının af edileceğine dair rivayetler?

Adsense kodları


Hac yapan kimsenin bütün günahlarının af edileceğine dair rivayetler?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 24 February 2015, 01:02 am GMT +0200
Hac yapan kimsenin bütün günahlarının af edileceğine dair rivayetler sahih midir?

Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Allah için hacceder de (Allah’ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, (kul hakkı hariç) annesinden doğduğu günkü gibi (günahlarından arınmış olarak hacdan) döner.” (Buhari, Hac, 4; Müslim, Hac, 438; Nesai, Menasikü’l-Hac, 4) buyurmaktadır. Bu hadis muteber hadis kaynaklarında yer almaktadır. Bu ve benzeri hadisleri gerçek anlamında anlamak mümkün olduğu gibi, hac ibadetinin önem ve faziletini vurgulamak ve bu vecibeyi ifaya teşvike yönelik olarak değerlendirmek de mümkündür. Benzer ifadeler başka ibadetlerle ilgili olarak da kullanılmıştır. Bunlara örnek olarak şu hadisleri verebiliriz: “Beş vakit namaz, cumadan cumaya (kılınan cuma namazı), ramazandan ramazana (tutulan ramazan orucu), büyük günahlardan uzak kalındığı sürece, arada işlenen küçük günahların bağışlanmasına vesiledir.” (Müslim, Taharet, 16; İbn Hanbel, Müsned, Kahire, ts. , II, 400); “Her kim ramazanı (farz olduğuna) inanarak ve ecrini de umarak oruçla geçirirse, daha önce işlediği günahları bağışlanır.” (Buhari, İman, 28; Savm, 6; Leyletü’l-Kadr, 1; Müslim, Salatü’l-Musafirin, 175; Ebu Davud, Ramazan, 1; Tirmizi, Savm, 1).

Bu hadislerden anlaşılması gereken; -büyük günahlardan uzak kalındığı sürece-, küçük günahların belirtilen iyi ameller vesilesiyle affedileceğidir.

Namaz, oruç, hac, zekat gibi farz görevleri terk etmek; içki, kumar, zina hırsızlık, yalan, yalancı şahitlik, iftira, zulüm, adam öldürme ve gıybet gibi haramları işlemek büyük günahtır.

Kişilerin namaz, oruç, zekat borçlarının kaza etmeden, kul haklarının ödemeden veya helalleşmeden bir hac yapmakla tamamen günahsız olacağını düşünmek, çok da doğru görünmemektedir. Ayrıca büyük günahlar ancak tevbe ve istiğfarla bağışlanabilir. Bir başka hadiste; “Hacılar ve umre yapanlar Allah’ın (evinin) ziyaretçileridir. Kendisine dua ederlerse dualarına icabet eder, O’ndan bağışlanma dilerlerse onları bağışlar.” (İbn Mace, Menasik, 5) buyrulmaktadır.

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

RAMAZAN 7/D
Thu 4 February 2016, 02:13 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm . Ömrümüzde 1 kez yapmamız farz olan hac ibadetini yapmak insanın günahlarını temizleyebilir ancak kul hakkı müstesna .

ALLAH cc razı olsun

ceren
Thu 4 February 2016, 02:42 pm GMT +0200
Aleykumselam.Haca giden kul haccini hakkiyla yaparsa ve Rabbimden af dilerse Rabbim onun tum gunahlarini af eder.Rabbim razi olsun bilgilerden kardesim....

Eda Coşkn 7
Tue 26 April 2016, 12:17 pm GMT +0200

 Herkese  selamun  aleyküm   Hz. Peygamber (s.a.s.), “Kim Allah için hacceder de (Allah’ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, (kul hakkı hariç) annesinden doğduğu günkü gibi (günahlarından arınmış olarak hacdan) döner.” demiştir RABBİM en kısa zamanda bizlerinde hacca gitmesini nasip eylesin AMİN   .Hepiniz ALLAH  â emanet  olun.:-):-):-):-):-):-)

Yağmur Gümüş
Tue 26 April 2016, 01:09 pm GMT +0200
Bismillah...
Allah`ın rızası için güzel ameller işleyen her insan mükafatlandırılacaktır. Rabbim herkese güzel ibadetler yapmayı nasip etin.

halim
Tue 6 September 2016, 09:52 pm GMT +0200
Kim Allah için hacceder de (Allah’ın rızasına uymayan) kötü söz ve davranışlardan ve Allah’a karşı gelmekten sakınırsa, (kul hakkı hariç) annesinden doğduğu günkü gibi (günahlarından arınmış olarak hacdan) döner.İnşaallah hac  vesilesiyle arınanlardan olup kurtuluşa erenlerden olmak duasıyla...

Allah razı olsun

yagmur_7-c
Tue 6 September 2016, 10:17 pm GMT +0200
Esselamu aleykum
Hacca gitmek her Musluman in suphesiz hayallerinden biridir...Hacca gitmek insani manvi yonden de olgunlastirir....Rabbim hacca gitmeyi nasip etsin insallah...