- Hac sınavında puana göre sıralama yapılması isteniyor

Adsense kodları


Hac sınavında puana göre sıralama yapılması isteniyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Tue 19 January 2010, 02:23 am GMT +0200


Diyanet İşleri Başkanlığı'nca hac organizasyonunda görevlendirilecek din görevlileri için yapılan sınavların illerin potansiyeli ile değil Türkiye geneli değerlendirilmesi istendi.

Siirt İmam Hatip Lisesi Mezunları Derneği Başkanı Necmettin Çiçek, hac organizasyonunda görevlendirilecek din görevlileri için iller bazında başarı değerlendirmesinin haksız bir sonuç ortaya çıkardığını söyledi.

Çiçek, "3. maddede geçen hac, umre ve yurtdışı görevlendirilmelerinde merkezi sınav sistemine geçilmesi, alınan puanlara göre yurt genelinde sıralama yapılması ve yüksek puan alan görevlilerin görevlendirilmesini istedik. Başkanlığımız her defasında din görevlisinin kariyerini yükseltmek için 'okuyun, araştırın, çalın' tavsiyesinde bulunuyor. Bizler de bu emirlere uyup çalışarak hac sınavında yüksek puan almamıza rağmen, imtihan sistemindeki fırsat eşitliğinden dolayı görevli gidemiyor ve çalışmalarımızın karşılığını alamadığımız için çalışma şevkimiz kırılıyor. Batı illerindekiler 60 puan alarak giderken bizler 80 ve üzeri puan ile gidemiyoruz." diye konuştu.

Yurdun dört bir yanından görevli gitmesi halinde gönül köprüsü kurulacağını dile getiren Çiçek, yapılacak hac hizmetleri ile daha iyi sonuçlar çıkacağını ve haksızlığın da ortadan kalkacağına dikkat çekti.

Küçük illerin, büyük illere oranla mağdur edildiğini anlatan Çiçek, bu sıkıntıların da göz önünde alınması gerektiğinin üzerinde durdu.
Zaman

zahdem
Tue 19 January 2010, 09:31 pm GMT +0200
bizleri ilgilendiren böyle konuları açtığınız için ALLAH razı olsun