- Hac ibadetinin ifası için nisap miktarı mala sahip olma şartı var mıdır?

Adsense kodları


Hac ibadetinin ifası için nisap miktarı mala sahip olma şartı var mıdır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mevlüdekalınsaz
Tue 24 February 2015, 12:58 am GMT +0200
Hac ibadetinin ifası için nisap miktarı mala sahip olma şartı var mıdır?

Bir insana haccın farz olması için zekat verecek konuma gelmesi şart değildir. Borcu ve aile fertlerinin her türlü ihtiyacı dışında hacca gidip gelecek kadar parası, malı mülkü ve imkanı bulunan kimseye, haccın farz olması için gerekli olan diğer şartları da taşıyorsa hac farz olur (Kasani, Bedaiü’s-Sanai, II, 120, 122). , Bir sahabinin, “Hac yapmayı farz kılan şey nedir? “ şeklindeki sorusuna Hz. Peygamber (s.a.s.)  “Azık ve binit.” cevabını vermiştir (Tirmizi, Hac, 4). Dolayısıyla Bir kimsenin asli ihtiyaçları, varsa borcu ve bakmakla yükümlü olduğu insanların nafakası dışında hacca gidip geleceği sürede kendisine yetecek kadar yeme, içme ve barınma giderleriyle yol parasına sahip olması durumunda kendisine hac yapmak farz olur. Ayrıca nisap miktarı mala sahip olması gerekmez.

Allah(c.c) bize vesile olan hocamıza rahmet eylesin

Kaynak: Dini Soruları Cevaplandırma Platformu

ikranur 7d
Thu 7 January 2016, 03:49 pm GMT +0200
selamun aleyküm.
bir insanın haccın farz olması için zekat verecek şekilde olması şart değildir. hacca gidip gelecek kadar parası malı ve imkanı olan bir kimseye hac farzdır.
Allah c.c. razı olsun.

damla6d
Thu 7 January 2016, 04:27 pm GMT +0200
Esselamu aleykum..(niyet ettim Allah için hizmet etmeye.):Evet yeteri kadar paramız varsa gidebiliriz.Bu yeter.Zaten şu anda bize farz kılınmış bir ibadettir..İnşAllah bir gün biz de kuraya katılırsak-biraz daha büyüyünce-gitmek istiyorum hacca..Allah c.c. razı olsun..

melda 6D
Thu 7 January 2016, 04:41 pm GMT +0200
Selamün aleyküm. Allah razı olsun Mevlüde abla.  Rabbim bize de hacca gitmeyi nasip etsin inşallah. Bir insanın yeme içme barınma gibi hacca gidip geleceği sürede  bunları karşılayan parası varsa o kişiye Hac farz olur.

rabiayldz
Thu 7 January 2016, 05:48 pm GMT +0200
Hacca gittiğinde yeme içme parası varsa hac farz olurmuş.ALLAH bizleride hacca gitmeyi nasip eyler inşALLAH. (AMİN).

Edanur 8/D
Thu 7 January 2016, 06:06 pm GMT +0200
Aleykümüsselam.
Kişi eğer sağlığı sıhati yerindeyse ,Yol tehlikesi yoksa vs. gidip gelinceye dek bakmakla yükümlü olduğu kişilerinde bakımını karşılayacak paraya sahip ise hac farzdır. Allah c.c razı olsun

selinay 7b
Thu 7 January 2016, 06:34 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Bir insanın hac ibadetini yerine getirmesi için nisap miktarı mala ve mülke sahip olması gerekmez. Fakat hac ibadetini yerine getirmesi için  o kişinin eğer borcu varsa ve bakmakla yükümlü olduğu kişilerin ihtiyaçlarını karşılaması dışında hacca gidip gelebilmesi ve yeme içme için  bir miktar paraya sahip olması gerekir. Eğer bi kişide bunlar var ise o kişiye hac farz olmuştur.
Allah razı olsun

Alican 7-B
Mon 1 February 2016, 07:00 pm GMT +0200
Aleyküm selam. Bir kişiye haccın farz olması kılınması için zekat verecek konuma gelmesi şart değildir. Yan hac ibadetinin ifası için nisap miktarı mala sahip olmak gerekmez. Rabbim herkese hacca gitmeyi nasip eder inşAllah. Rabbim paylaşım için razı olsun.