- Habeşistan a veda

Adsense kodları


Habeşistan a veda

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Mon 25 April 2011, 12:44 pm GMT +0200
Habeşistan'a Veda

Hazırlıklar tamamlanır tamamlanmaz Necaşi, yanlarına kucak­lar dolusu hediyeler de katarak ülkesindeki muhacirleri gemiye bin­direcek ve Medine'ye yolcu edecekti. On beş yıllık hicran son bulmak üzereydi; kulağı sürekli Medine'de olan ashab-ı kiram, artık yılların hicranına nokta koyacak ve hicretlerini ikinci bir yolculukla pekiş­tirmiş olacaktı.

Onlar sevinirken üzülen Necaşi olmuştu; bunca yıldır kendile­rinden biri haline gelen aziz dostları Habeşistan'ı terk ediyordu! Tek dileği, hepsinin sağ salim Medine'ye ulaşmasıydı. Bunun için ekstra tedbirler alacak ve ashabın burnunu kanatmadan emanetleri yerine ulaştırmak isteyecekti.

Önce Amr İbn Ümeyye'nin eline iki mektup tutuşturdu; bunlar­dan birisinde Ümmü Habibe'nin nikah işini gerçekleştirdiğini, diğe­rinde ise ashab-ı kirarnı Medine'ye yolcu ettiğini anlatıyordu. Hatta arzu ettiği takdirde kendisinin de gelmeye hazır olduğunu bildirip içten gelen samimi dileklerle Allah Resülü'ne olan bağlılığını dile ge­tiriyordu.

Ancak onları, yalnız göndermek istemiyordu; yanlarına kendi oğlu Erha'yı da katarak yetmiş kişilik gözü yaşlı bir grupla birlikte onu da göndermek istemişti. Bu yolculuk için iki gemi tahsis etmişti

bunlardan birisine Allah Resülü'nün emanetleri, diğerine de kendi adamları binerek ashab-ı kirama eşlik edeceklerdi.

Bilal2009
Mon 22 April 2019, 05:38 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabim paylaşım için razı olsun