- Haberiniz olsun

Adsense kodları


Haberiniz olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Tue 14 October 2014, 04:07 pm GMT +0200
HABERİNİZ OLSUN

Zeynep ÖZEL kaleme aldı, HABERİNİZ OLSUN bölümünde yayınlandı.

OMDUSMAN EVLİLİK KURTARIYOR

Ombudsman İsveççe’de danışman, arabulucu, kamu görevlisi gibi anlamlarına geliyor. Evli çiftlerin danışabilmesi için oluşturulan “Aile Ombudsmanlığı” ise şimdiden meyvelerini vermeye başladı. 2. Uluslararası Aile Konferansı’na katılan Bakan Fatma Şahin, evlilik kararı alan gençlerin eğitilmesinin hedeflendiğini ve Burdur’daki “Aile Ombudsmanlığı” pilot uygulamasına başvuran 25 aileden 5’inin boşanmaktan vazgeçtiğini söyledi. Bakan Fatma Şahin, aile ve şiddetin bütün dünyanın sorunu olduğunu belirterek “Evlilik kararı insanın en önemli kararlarından biri ve bu karar ehliyet almaktan daha önemsiz olamaz” dedi. Anlaşılan artık evlilik cüzdanı almak için bir “omdusmana” danışmak gerekecek. Bir de Türkçe karşılığını kullanabilselermiş daha anlaşılır olacakmış.

EVLİLİK PROGRAMLARININ BİLİNMEYEN YÜZÜ

Görücü usulüyle yapılan evlilikler demode gösterilmeye çalışılırken, anne ve babalar adına milyonların önünde görücülüğe soyunan, evlilik programları sonucu yapılan evlilikler ne yazık ki acı sonuçlara neden oluyor. Fatih Ş. evlenme vaadiyle Bursa’ya çağırdığı Sıdıka U.’yu hemen ertesi gün pavyonda çalışmaya zorladı. Program aracılığıyla evlenen 77 yaşındaki İbrahim Fidan ise 48 yaşında zannettiği eşinin 59 yaşında çıkmasının şokunu daha atlatamadan, on gün sonra eşinin para ve altınlarını alarak kaçtığını fark etti. Bu programları izleyip de reytinglerine yağ sürmeyelim.

SİGARA TİRYAKİLİĞİNDE 25. ÜLKEYİZ

ünya Akciğer Vakfı ve Amerikan Kanser Derneği’nin çalışmasına göre, Türkiye yılda tiryaki başına düşen 1399 sigarayla, dünyada en çok sigara tüketen 25. ülke. En çok sigara içilen ülke ise kişi başı ortalama 2861 ile Sırbistan, en az ise kişi başı 42 sigara ile Etiyopya oldu.

MEKKE’NİN TEMİZLİĞİ BİZDEN SORULUR

Hac döneminde temizlik konusunda sıkıntı yaşayan Mekke Belediyesi ile İstanbul Büyük Şehir Belediyesi arasında atıkların toplanması ve dönüştürülmesi konusunda bir anlaşma imzalandı. Konu ile ilgili açıklama yapan İBB yetkilileri bunun maddi amaçlı bir anlaşma olarak algılanmaması gerektiğini, Hz. Peygamber’in (s.a.v) şehrine yapılan bir hizmet olarak konuyu değerlendirdiklerini belirtti.

RUH HALİNİ PUANLAYAN KOT ÜRETİLDİ

Bir giyim firması giyenin yerini ve ruh halini paylaşan kot pantolon üretmiş. Pantolon üzerindeki cihaz, Bluetooth sayesinde giyenin cep telefonundan sosyal ağlara bağlanabiliyor. Fiyatı 150-200 euro civarında olan pantolon, üstüne üstelik bir de giyenin ruh haline 1-8 arasında puan vererek, mutluluğunu ölçüyormuş. İnsan kendini mutlu hissederken pantolondaki sonucu kötü çıktı diye “Mutsuz olayım o zaman” mı diyecek? Çok merak ettik doğrusu.

EN ETKİLİ MÜSLÜMAN

Suudi Arabistan Kraliyet İslami Stratejik Araştırmalar Merkezi, “2012’nin en etkin 500 Müslümanı”nı seçti. Ürdün’ün başkenti Amman’da bulunan merkez dört yıldır Müslüman dünyasında önemli değişmelere neden olan liderleri seçiyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan listede ikinci sırada yer alırken, anketin krallıkla olan ilişkisinden olsa gerek, birinci sırada Suudi Kral Abdullah yer alıyor.

D VİTAMİNİ KANSERDEN GRİBE HASTALIKLARA KARŞI KORUYUCU

Kış aylarında kapalı ortamlarda bulunmak D vitamini eksikliğini tetikliyor. Yaz güneşiyle bol bol depolamamız gereken D vitaminini, soğuk havalarda bile yarım saat olsun açık havada güneş ışığına çıkarak almak oldukça önemli. Bundan başka yiyeceklerden yumurta sarısı, karaciğer, yağlı balıklar, kakao, tereyağı gibi besinlerde de D vitaminini bulunuyor. D vitamini, tümörlerin büyümesini engeller, kolon kanserine karşı etkilidir. Enfeksiyon hastalıklarına karşı koruyucudur. Yaşlılarda felç geçirme riskini azaltır. Tip 1(Çocukken ortaya çıkan diyabet) riskini azaltır.

ÇOCUĞUNUZ METAL YAZINCA KARŞISINA METALİKA ÇIKMASIN

Türkiye’nin ilk eğitim arama motoru açıldı. “Egitim.com” sadece eğitim dünyası ile ilgili sonuçları bulacak. Üç ayrı aşamadaki filtre özelliği sayesinde çocuklar internette araştırma yapayım derken, alakasız siteler karşılarına çıkmayacak. Öğrencilerin hazır ödevlere konmaması için de sitede ödev arama özelliği bulunmuyor. Öğrenciler sadece site içinde yapacakları araştırmalar sonucu elde ettikleri bilgilerden faydalanabilecek.

BİR CİMCİME NE İSTER

Anne babasının söylediği çoğu şeye itiraz eden cimcime, babası “Jandarma!” dediğinde yine itiraz ederek “Jandarcam!” diye yanıt vermek ister.
(Hatice Erva / 3 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Doğal bir oda spreyi elde etmek için 500 ml. sıcak su içine yarım çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı limon suyu ve 2-3 damla bitkisel yağ karıştırıp odaya püskürtebilirsiniz.