- Haberiniz olsun

Adsense kodları


Haberiniz olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 18 August 2012, 02:57 pm GMT +0200
HABERİNİZ OLSUN

Mayıs 2012 80.SAYI

Zeynep ÖZEL

HER YIL 100 BİN KİŞİ SİGARA YÜZÜNDEN KANSER OLUYOR

Kanser dünyada görülme oranı hızla artan önemli bir hastalık. Türkiye’nin kanser haritası incelendiğinde her yıl 150 bin kişinin kanser olduğunu, bunun 100 bininin de doğrudan sigaraya bağlı olduğunu görüyoruz. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada erkeklerde en çok akciğer, kadınlarda ise göğüs kanseri görüldüğünü belirtti. Kanser oranları ve görüldüğü şehirler arasındaki belirgin bir fark yok. Sadece sigarayı bırakarak bu sayıyı üçte iki azaltmak mümkün. Bu hiç de azımsanacak bir rakam değil.

6 AYDA BİR SAATLERİ İLERİ GERİ ALMAKTAN KURTULACAĞIZ

Geçtiğimiz günlerde saatlerin 1 saat ileri alınması yeniden “Bu uygulama gerekli mi?” sorusunu gündeme taşıdı. 28 Ekim 2012 Pazar günü saatler tekrar 1 saat geri alınacak. Türkiye’nin coğrafi yapısı sebebiyle yapılan bu uygulama eleştiriliyor. Havanın erken karardığı doğu bölgelerinde, resmi daireler ve okulların aydınlanma ve ısınma maliyetleri artıyor. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, bu konuda kanun teklifi olacağını, kabul edilmesi durumunda da yaz saati uygulamasının değişmeden devam edeceğini bildirdi.

UYUŞTURUCU TEDAVİSİ GÖREN EN KÜÇÜK HASTANIN YAŞI 12

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) “Türkiye Uyuşturucu Raporu 2011” adıyla bir rapor hazırladı. Rapora göre tedavi için daha çok erkekler başvuruyor. Tedavi görenlerin yarıdan fazlası işsiz ve yaş ortalamaları 28. En küçük bağımlı yaşı 12 iken, en yaşlısı 66 yaşında.

GÜNDE 8 SAATTEN FAZLA OTURMAK HASTA EDİYOR

Sidney Üniversitesi bilim adamları günde ne kadar çok oturulursa, o kadar fazla sağlık sorunlarına maruz kalınacağını ortaya çıkardı. Araştırmaya katılan 200 bin kişi günde kaç saat oturduklarına ilişkin soruları yanıtladı. 45 yaşın üzerinde ve günde 11 saat oturan kişilerin 3 sene içinde ölme riskiyle karşı karşıya kaldıkları, 4 saat oturanlarda ise bu oranın %40 azaldığı açıklandı. Düzenli spor yapılsa bile uzun süre oturmak kalp ve damar hastalıklarına yol açıyor. “Zaten çamaşırdı, ütüydü, temizlikti oturmaya vakit mi var?” diyen ev hanımları için söz meclisten dışarı.

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN OYUN EVİ KURULDU

Milli Eğitim Bakanlığı ve bazı vakıfların desteğiyle, Van’daki çocukların çeşitli faaliyetlerde bulunmalarına destek olmak için “Van’da geleceğe ilk adım” projesi başlatıldı. Proje kapsamında 3 yeni ev açıldı, daha önceden de 11 tane “ilk adım” sınıfı bulunuyordu. Van’da konteyner kentlerde yaşayan depremzede çocuklara ve ailelerine yönelik eğitim ve rehabilitasyon çalışmaları yapılacak bu evlerde çocukların yaşadıkları deprem travmasından kurtulmaları hedefleniyor.

O’NUN (S.A.V) SÜNNETİ İNSANLIĞIN KILAVUZU OLDU

Geçtiğimiz günlerde Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle pek çok siyasetçi ve sanatçı bir araya geldi. Söz konusu olan kişi “Efendimiz” olunca, değişik siyasi kesimlerden olan katılımcıların kimliklerinden sıyrılıp, ümmetin bir ferdi  olarak mesajlar vermesi dikkatlerden kaçmadı. Programda konuşan Başbakan Erdoğan, ”Kuran-ı Kerim nasıl insanlık için bir yol gösterici ise Hz. Muhammed’in sünneti de insanlık için bir kılavuzdur, rehberdir” dedi.

PİZZA SİPARİŞİ VEREYİM DERKEN KAZIKLANMAYIN

İstanbul’da pizza firmalarına sızarak 55 kişinin hesabını boşaltan 5 kişilik kredi kartı çetesi çökertildi. Kuryelerin sipariş teslim ederken çift POS makinesi kullandıkları, “Onaylanmadı” deyip ikinci kez para çektikleri belirtildi. Onaylanmadı denilip, yeniden çekilmek istenen kredi kartı işlemlerine dikkat.

KURAN-I KERİM VE SİYER SEÇMELİ DERS OLUYOR

Milli Eğitim Bakanlığının girişimiyle artık Kuran-ı Kerim ve siyer dersleri ortaokul ve liselerde seçmeli ders olarak okutulacak. Öte yandan Cumhurbaşkanı Gül, zorunlu eğitimi kademeli olarak 12 yıla çıkartan “4+4+4” yasasını onayladı. Yeni yasayla ilkokul sonrası imam hatip liselerine geçiş sağlanabilecek. Çocuklarımızın kendi değerlerini daha iyi öğrenebilmesi adına sevindirici bir gelişme.

BİR YUMURCAK NE İSTER?

Sancıları başlayan ve doğuma gitmek için hazırlanan annesine “Endişelenme anneciğim canın yanmayacak” diye teselli vermek ister.
(Ali Fatih, 4 yaşında)

ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Her gün bala karıştırılıp alınan bir çay kaşığı zerdeçal hem kansere karşı koruyor hem de düzenli olarak kullandığınız bir ilaç varsa, ilacın kimyasal etkilerinin vücuttan atılmasını sağlıyor. Doktorunuza danışarak siz de bu karışımın şifasından faydalanabilirsiniz.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR

Sizden her birinizin dünyalığı, bir yolcunun azığı miktarınca olsun. (Hadis-i şerif)