- Haberiniz olsun

Adsense kodları


Haberiniz olsun

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sat 5 May 2012, 02:29 pm GMT +0200
HABERİNİZ OLSUN

Eylül 2011 72.SAYI

TÜRKLER SOMALİLİLER İÇİN SEFERBER OLDU


Açlıkla mücadele eden Somalililer için Türk halkı seferber oldu. Bir yandan Diyanet’in organize ettiği SMS yoluyla yardım kampanyasına destek olurken,  diğer yandan hanımlar altınlarını bozdurup  Somalili kardeşlerine yolladılar. Diyanet, Tika ve Türk Kızılayı’nın topladığı 50 ton yardım malzemesi, ölümle karşı karşıya olan 5 milyon Somalili’ye bir nebze yardımcı olacak. Diğer yandan Birleşmiş Milletler’in Mogadişu’da bulunan binlerce ton yardım malzemesini dağıtmadığı öğrenildi. BM’nin acilen harekete geçmesi bekleniyor.

KUR’AN KURSLARINDA YAŞ SINIRI KALKIYOR

28 Şubat’tan kalma bir yasak daha kalkıyor. Hükümet “Kur’an öğrenimi için 12 yaş” sınırını kaldırıyor. Diyanet’ten sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ “İnsan hakları ve hukukla bağdaşmayacak bir şekilde ihdas edilen Kur’an-ı Kerim öğrenimiyle ilgili tüm engelleri kaldıracağız” dedi. Bozdağ meclis açılır açılmaz bu konuyla ilgili yeni bir yasa hazırlayacaklarını sözlerine ekledi. Öte yandan Prof. Dr. Ali Erbaş da Kur’an kurslarının daha iyi imkanlara sahip olması için çalışmalar başlatıldığını belirtti. Umarız bu yeni gelişmeyle sayıları giderek azalan genç hafızlar, hak ettikleri orana yeniden ulaşır.

LONDRA YANIYOR

Londra’da çıkan isyanlar bir çok alışveriş merkezinin, sokağın, aracın yakılmasıyla neticelendi. Siyahiler ve en alttaki yoksulların ayaklanması gibiydi bu isyanlar. İsyanların gösterdiği önemli husus şu oldu: Avrupa bütün o müreffeh ve fiyakalı görüntüsüne rağmen küçük bir olayla ateşlenecek kadar gergin durumda. Avrupa perdenin arkasında çok yoğun streslerin ve sıkıntıların esiri. En basit olaylar bile Avrupa’yı büyük isyanların eşiğine getirebilir. Dolayısıyla bir çok düşünürün söylediği gibi Batı yüzyılının sonuna doğru hızla gelindiği söylenebilir.

CAMİDE EMZİRME ODASI

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından Adana’da yapımı devam eden Ramazanoğlu Camii’nin planını kadın mimarlar çiziyor. Durum böyle olunca camide emzirme odaları, çocuklar için oyun alanları, şadırvan, duş kabinleri, yaşlılar ve engelliler için asansör, tiyatro ve konferans salonu yer alıyor. Kadın eli değince bir başka oluyor…

İBADETLERİN KARAKTERE ETKİSİ

Yrd. Doç. Dr. Cemil Oruç, ibadetlerin insan karakteri üzerine etkisi konusunda bir araştırma yayınladı. Buna göre oruç tutabilenler daha sabırlı olurken, günde beş vakit namaz kılabilen kişilerde disiplin duygusu daha çok gelişiyor.

ÖLÜMCÜL BONCUK TABANCASI

Sakarya’da plastik boncuk atan tabancadan çıkan boncuk, 10 yaşındaki çocuğun kalbine isabet etti. Komaya giren çocuk yoğun bakıma alındı. Silahın tetiğini çeken 10 yaşındaki arkadaşı ise serbest bırakıldı. Bu olay, oyuncak seçiminin ne kadar önemli olduğunun yeniden hatırlanması adına oldukça önemli.

YÜZ BOYALARINA TOPLATMA KARARI

Sağlık Bakanlığı 81 ilde, özellikle Çin ve Kore yapımı olan, palyaçoların ve çocukların özel günlerde kullandıkları, “Mascots Skin Friendly Party Make Up Color Dale” adlı ürünün PVYOTFC numaralı serisini toplatma kararı aldı. Kırtasiyelerde satılan boya ağır metal içerdiği için çocukların sağlığını tehdit ediyor.

MİNİ MİNİ BİRLER OKULA

Birinci sınıfların eğitime daha kolay adapte olabilmeleri için okullar bu yıl da bir hafta erken açılacak. İlk gün sınıf ile okulun tanıtılacağı öğrenciler, ikinci gün oyun hamuruyla serbest çalışma yapacak. Uyum sorunu yaşamamaları için bol masallı ve oyunlu günler birleri bekliyor.

BİR CİMCİME NE İSTER

Her sabah uyandığında annesine “Anne bugün yarın mı?”diye sormak ister. (Sena, 4 yaşında)


ORGANİKÇİNİN GÜNLÜĞÜ

Zararları uzmanlar tarafından sık sık vurgulanan beyaz toz şeker yerine, bir rondo maharetiyle toz haline getireceğiniz nöbet şekeri de  tatlılar ve çayınızda pekala işinizi görecektir.

AKLIMDAN ÇIKMIYOR

Ne nimetlere kavuşmayı, ne belalardan savuşmayı seç! Senin iştiyakın ve nefretinle değişmez; kısmetin olan seni bulacak. Senin için takdir edilen onlarsa eğer,  belalar da sana ulaşacak. İster onlardan muztarip ol, ister onları duayla kaldır, ister onlara sabret ve ister de Halık-ı Zülcelal’in rızası  için  onlara tahammül göster. (Abdülkadir Geylani Hz.)

Zeynep ÖZEL