- Güzel Kokulardan Bayılan Adam

Adsense kodları


Güzel Kokulardan Bayılan Adam

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Tue 2 August 2011, 10:44 pm GMT +0200
Güzel Kokulardan Bayılan Adam


Bir adam çarşıda gezerken güzel kokular satılan sokağa girdi. Dükkânlardan gül, menekşe gibi türlü türlü güzel kokular dalga dalga ortalığa yayılıyordu. Adam birkaç adım attıktan sonra duyduğu kokulardan başı döndü. Fazla dayanamadı, düşüp bayıldı.
Halk düşüp bayılan adamın başına toplandı. Ayıltmak için çareler aramaya başladılar. Biri elini kalbine götürerek atıp atmadığını kontrol etti. Bir diğeri ise yüzüne, gözüne gül suyu serpti. Gül suyu serpen bilmiyordu ki, adamın başına ne geldiyse gül suyundan gelmişti. Biri elleriyle başını ovalarken, diğeri ateşi düşsün diye ıslak samanı getirip göğsüne  sürüyordu. Bir tanesi de öd ağacı ile şekeri karıştırıp zavallının başı ucunda tütsü yapıyordu. Bir başkası ise hafifleyip ferahlaması için elbiselerini soydu. Öte yandan da biri elini tutmuş nabzını kontrol ediyordu. İçlerinden biri; ''Acaba şarap içmiş, esrar çekmiş veya afyon yutmuş olmasın'' dedi. Hemen eğilip ağzını kokladılar. Öyle bir alâmet yoktu. Adamın durumuna halk şaşırıp kaldı. Itır çarşısında, yığılıp kalan adamın durumu ağızdan ağıza yayıldı. Tanıyanlardan kim olduğu öğrenildi. Akrabalarına haber salındı. Adamcağız deri ustasıydı. Gürbüz ve akıllı bir erkek kardeşi vardı. Haberi alır almaz koştu geldi. Yanında bir parça köpek pisliği de getirmişti. Ben onun neden bayıldığını biliyorum. Sebebi bilinince çare bulmak kolaylaşır dedi. Kendi kendine, ''Ağabeyim rızkını elde etmek için yıllardır pis kokuların içinde deri tabaklayarak çalışır. Pisliğin kokusu onun beynine, damarlarına kadar sinmiştir. Hayatında ilk kez böyle bir ıtır çarşısından geçtiğinden güzel kokular onu kendinden geçirmiştir'' diye düşündü. Dericinin kardeşi vereği ilâcı kimseler görmesin diye halkı uzaklaştırdı. Gizli bir şey söylüyormuş gibi başını ağabeyinin kulağına yaklaştırdı. Farkettirmeden elindeki ezilmiş pisliği de ağabeyinin burnuna sürdü. Az sonra adam ayıldı ve kendine geldi. Seyredenler hayretler içinde kalarak, ''Bu adam hastaya bir efsun okudu, kulağına üfledi. Âdeta ölmüş adamı kurtardı dediler.
***
Öğüt veren kimseler, pisliğe batmış kişinin iyileşmesi ve ona bir kapı açılması için; amber ve gül suyu ile tedavi etmek isterler. Ancak, pislik içindeki insanlara temiz nimetler hoş gelmez. Temiz nimetlerin, güzelliklerin tadına varmak için önce pislikten uzakta yaşamak gerekir. Oysa, onlar bok böceği gibi pislik taşır dururlar. Bu yüzden de gül suyundan bayılırlar. Kime öğüt miski, nasihatçinin sözlerinden yayılan güzel koku fayda vermezse, muhakkak o kötü kokulara alışmıştır. Burnunu pislikten çıkarmıyorsan sen de o nurdan nasibini alamazsın.

mavi derinlik
Fri 30 September 2011, 11:56 pm GMT +0200
      Allah Razı Olsun kardeşim, çok ibret dolu bir kıssa.. Rabbimiz cümlemizi iyilikten anlar kimselerden eyle.. Kötülükle ayılacak kıvamda olmaktan Sana sığınıyoruz...

kardelen7d
Tue 4 March 2014, 04:20 pm GMT +0200
insan işte ne iş yaparsn o karşına gelir

rabianur 8/B
Tue 4 March 2014, 06:12 pm GMT +0200
istediğimiz kadar iyilik yapsakda pislikten çıkmadıkça gerçekten de nasibini alamayız  ::)

7/C
Tue 4 March 2014, 06:17 pm GMT +0200
istediğimiz kadar iyilik yapsakda pislikten çıkmadıkça gerçekten de nasibini alamayız  ::)

Bende sana katılıyorum...

Yazgül_8-A
Tue 4 March 2014, 07:07 pm GMT +0200
"Kime öğüt miski, nasihatçinin sözlerinden yayılan güzel koku fayda vermezse, muhakkak o kötü kokulara alışmıştır."
Bu söz çok anlamlı kimi ne kadar kötülükten korumaya çalışsanda o ona alışmıştır yaptığı şey asla ona kötü gelmez
bu yüzden onu kurtarmaya çalışırken farkında olmadan sende batarsın...

8/A
Tue 4 March 2014, 07:29 pm GMT +0200
Eğer bir insan pisliğin içinden çıkmışsa,
ve eğer o pisliğe bulanmamışsa,
muhakkak ki o ALLAH'ın sevdiği kullarındandır...
Bir insan pislik niçinde yaşamış ise temizlik ona kötü gelir...

Rüveyha
Tue 4 March 2014, 07:34 pm GMT +0200
Rabbim razı olsun..Rabbim her daim güzel ortamlarda olmayı nasip eylesin..