- Gusül Bahsi

Adsense kodları


Gusül Bahsi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ezelinur
Mon 25 January 2010, 02:24 pm GMT +0200

Gusül´ün Tanımı


Ğayn harfinin ötresiyle “gusül” olarak telâffuz edilen “gusül” kelimesi lügatte, insanın vücudunun üzerine su döküp ovması mânâsına gelir. “Ğayn” harfinin esresiyle “ğisl” olarak telâffuz edilen ke­lime ise lügatte, yıkamada kullanılan sabun ve benzeri temizlik maddele­ri demektir. Ğayn harfinin üstünüyle “ğasl” olarak telâffuz edilen kelime ise lügatte, yıkamada kullanılan su demektir.

Istılahta ise gusül, temizleyici suyu kendine özgü şekliyle tüm vücûd üzerinde kullanmak demektir. “Tüm vücûd üzerinde” kaydını koymakla abdesti bu tanımın dışına çıkarmış oluyoruz. Çünkü abdestte su, sadece vücûdun birkaç organı üzerinde kullanılmaktadır.

Guslün gerek lügat, gerekse ıstılah anlamlarının açıklanışında oku­yucunun herhangi bir güçlükle karşılacağını sanmıyorum. Zîrâ bu kitap, hem avama hem de havasa özgüdür. Herkes, kendisine gerekli olanı için­den çıkarıp alır. Avam tabakasının bu ilmî terimleri anlaması zorunlu de­ğildir. Bunlar, sadece kendilerini ilgilendiren farz, sünnet ve mendublara bakıp okumalı ve bunu da iyice zihinlerinde tutmalıdırlar.[79]

ceren
Sat 5 May 2018, 02:30 am GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim razı olsun paylasimdan kardeşim. ...

Sevgi.
Sat 5 May 2018, 04:20 am GMT +0200
Aleykümüsselam gusül tüm vücudu temizlemektir hiçbir yerimiz kuru kalmamalıdır inşaAllah

Bilal2009
Sat 5 May 2018, 11:55 am GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri gusül abdestini dosdoğru alanlardan eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun