- Guantanamo’ya gitti, Müslüman oldu

Adsense kodları


Guantanamo’ya gitti, Müslüman oldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafizvuslat
Sun 22 November 2009, 11:07 am GMT +0200



Müslüman mahkumlara kötü muamele ile sık sık dünya gündemine gelen Guantanamo’da 6 ay gardiyanlık yapan ABD'li Terry Holdbrooks İslamiyet'i seçti.


Terry Holdbrooks, Guantanamo kampına 2003 yılı yazında içki içmeyi seven, rock müzik hayranı, vücudu döğmelerle kaplı 19 yaşında tanrı tanımaz bir genç olarak gitti. 1 yıl sonra Küba'dan ayrıldığında ise asker arkadaşlarını dışlayan, gözaltındaki esirler tarafından saygı duyulan ve dahası İslamiyet'i seçmiş bir genç adamdı.

Holdbrooks bir gece yarısı düzenlenen ve kendisine "akıl hocalığı" yapan tutukluların da katıldığı bir törenle İslamiyet'i seçti.

Şimdi 26 yaşında olan Holdbrooks artık Mustafa Abdullah adını almış ve başında siyah bir takke, kalın bir sakal ve kolundaki “şeytanlar tarafından kullanılmaya izin ver” yazılı dövmeyi örten bir cüppe giyiyor.

Holdbrooks Arizona'da büyümüş ve uyuşturucu kullanan anne ve babası o daha 7 yaşındayken boşanmış.

Daha sonra da eskiden hippi olan büyükanne ve büyükbabası tarafından büyütülmüş.

Holdbrroks, “Guantanamo öncesi İslamiyet hakkında hiçbir şey bilmiyordum. Bu benim için tamamen bir şok oldu. Mümkün olduğunca çok şey öğrenmek istedim ve bu yüzden de tutuklularla siyaset, etik, ahlak ve onların yaşamları ve kültürel farklılıklarımız konusunda sürekli konuşmaya başladım” dedi.

(CNNTURK)

ehlidunya
Wed 28 August 2013, 08:46 pm GMT +0200
Şimdi 26 yaşında olan Holdbrooks artık Mustafa Abdullah adını almış ve başında siyah bir takke, kalın bir sakal ve kolundaki “şeytanlar tarafından kullanılmaya izin ver” yazılı dövmeyi örten bir cüppe giyiyor.İşte Rabbimin kudreti
bu nerede ve kime hidayet vereceğini çok iyi biliyor.ALLAH razı olsun

Rüveyha
Wed 28 August 2013, 11:31 pm GMT +0200
MaşaAllah kardeşimizin yüzünden nur yağıyor..Rabbim gönüllere hidayet verdimi işte böyle veriyor..Sen ki rabbim kullarına çok lütüfkarsın ....İslamla şereflenenlerin sayısını arttır rabbim ve bizleri dinin üzerine sabit kıl..

cerendemir
Wed 28 August 2013, 11:57 pm GMT +0200
Rabbim insanlara bazen bir yerde ,bazen küçük bir detay da,bazen ince bir ses de.İslamiyet'i sevdirip ,onun yolun da ilerlemeyi nasip ediyor.Bu abimiz den Allah razı olur inşallah.Bu güzel hissi ,bu ulaşılamayan sevabı tatmayı Allah herkese nasip etsin.

8-D fatma zehra
Tue 21 January 2014, 06:22 pm GMT +0200
MaşaAllah kardeşimizin yüzünden nur yağıyor..Rabbim gönüllere hidayet verdimi işte böyle veriyor..Sen ki rabbim kullarına çok lütüfkarsın ....İslamla şereflenenlerin sayısını arttır rabbim ve bizleri dinin üzerine sabit kıl..

Hanife 8.D
Tue 21 January 2014, 06:29 pm GMT +0200
rabbim herkeze nasip etsin müslüman olmayı....