- Gıybet Edenin Cehennemdeki Durumu

Adsense kodları


Gıybet Edenin Cehennemdeki Durumu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Fri 11 June 2010, 01:45 pm GMT +0200
Gıybet Edenin Cehennemdeki Durumu

 

Resul-i Ekrem(s.a.v) şöyle buyurmuştur:

"Dört sınıf insan vardır ki, çektikleri sıkıntı ve azab ile ce­hennem halkını da rahatsız ederler. Bunlar " Eyvah helak ol­duk, mahvolduk " diye bağıra bağıra Hamim ile Cahim arasın­da dolaşıp dururlar. Cehennem halkının bazısı diğer bazısına:

"Bunlara ne oluyor ki, bizim azabımız bize yetmiyormuş gi­bi bir de bunlar bizi rahatsız ediyorlar." derler. Bunlardan bi­risi, kendi etini yiyip durur... Etini yiyen için:

"Buna ne oluyor ki, bizim azabımız bize yetmiyormuş gibi bir de bu bize eziyet ediyor?" diye sorar. Diğeri:

"O, gıybet ile dünyada insanların etini yer ve onları çekiştirirdi."[49] diye cevap verir.

Gıybet edicinin kıyamet günü kendi etini yiyeceğine iliş­kin olarak Resul-i Ekrem(s.a.v)'den şu rivayet gelmiştir:

"Dünyada (gıybet etmek suretiyle ) din kardeşinin etini yi­yen kimseye kıyamet günü (kardeşi ölü olduğu halde eti) tak­dim edilir ve " Bunu diri olarak yediğin gibi ölü olarak da ye " denir. Adam da bu eti yer, yüzü buruşur, suratı ekşir ve ferya­dı figan eder."[50]

Yine şöyle rivayet edilmiştir:

" Resul-i Ekrem(s.a.v) Miraca çıkarıldığı gece cehenneme baktı ve orada leş yiyen birtakım insanlar gördü. Bunun üzeri­ne:

* Bunlar kimlerdir, Ey Cebrail? diye sordu. Cebrail(a.s):

* Bunlar dünyada (gıybet etmek suretiyle) insanların etleri­ni yiyenlerdir."[51]  dedi.

Hz. Hüseyin'in oğlu Ali (r.a), başkasının gıybetini yapan bi­rini görünce ona:

" Gıybet etme! Zira gıybet, insan köpeklerinin yiyecekleri­dir" dedi.

Ahiret âleminde herkesin suretinin işlediği amellere göre şekillenebileceğinden gafiliz. Gıybet eden kişi, cehennemde hem başkasının etini yiyebilir hem kendi etini yiyebilir, hem leş yiyen bir köpek suretinde olabilir ve hem de cehennem köpeklerinin yediği bir leşe dönüşebilir. Belki de gıybet işle­diği amellere bağlı olarak pek çok surete sahip olabilir. Bu gü­nahın uhrevi ve melekuti sureti oldukça korkunç ve çirkin bir surettir ve bedeni azabın dışında ayrıca kişiyi peygamberler, melekler ve insanların huzurunda rezil de etmektedir. O hal­de gıybetçi kişi hem dünyada hem de kabirde rezil rüsvadır ve cehennemde de bu rezil rüsvalığı devam edecektir.

Nitekim bir rivayette, Resul-i Ekrem(s.a.v) şöyle buyur­muştur:

''İnsanların kusurlarını yüzlerinde ve gıyablarında söyle­yenler, koğuculuk yapanlar ve kusursuz olanlara kusur arayan­ları Allah u Teala kıyamet gününde köpek suretinde haşrede-cektir."[52]

cerendemir
Wed 7 August 2013, 04:53 am GMT +0200
Gıybetten Allah 'a sığınıyorum.Kardeş eti yemekten,kendi etini yemekten Allah'a sığınıyorum.Rabbim sen beni kapından çevirme Amin.

mevlüde06
Thu 6 August 2015, 01:10 am GMT +0200
Amin ecmain inşallah Ceren abla.Rabbim dualarını tüm ümmeti muhammed adına kabul eylesin inşallah.
Düşünelim bi ;bu çirkin davranış için böyle bir azaba müstahak olmaya değermi hiç?

rabiayldz
Thu 21 April 2016, 01:33 pm GMT +0200
Selamun aleyküm ve rahmatululahi ve berakatuh kardeşlerim.Hiç kimse bir kardeşinin etini yemek istemez o zaman giybette etmemeleri gerekir.Bütün kötü şerden ve gıybetten buhtandan (iftira)'dan sana sığınırız Yarabbim.Bizleri bunlardan uzak eyle Yarabbim.

Allah c.c razı olsun.

selinay 7b
Thu 21 April 2016, 02:49 pm GMT +0200
Selamun Aleykum
Gıybet etmek gerçekten çok kötü ve çok günahtır. Hz.Hasanın oğlu Ali (r.a) başkasına yapılan bir gıybeti görünce ." Gıybet  etme ! Zira gıybet , insan köpeklerinin yiyeceklerdir." buyurmuştur. Buradan da giybetin ne kadar kötü olduğunu anlamış oluyoruz.
Allah razı olsun

damla6d
Thu 21 April 2016, 03:31 pm GMT +0200
#Esselamu aleykum..Gıybet,ölü kardeşinin etini çiğ çiğ yemek kadar iğrençtir..Bunu bu şekilde düşünüp asla gıybet etmemeliyiz..Bunun birçok hikayesi vardır..Rabbim razı olsun..#

Bilal2009
Thu 21 April 2016, 06:42 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah. Rabbim bizleri gıybetin getireceği şerlerden ve bilhassa gıybetten bizleri muhafaza eylesin. Rabbim paylaşım için razı olsun.

Lal-i Hal
Sat 23 April 2016, 07:06 am GMT +0200
Ahiret âleminde herkesin suretinin işlediği amellere göre şekillenebileceğinden gafiliz. Gıybet eden kişi, cehennemde hem başkasının etini yiyebilir hem kendi etini yiyebilir, hem leş yiyen bir köpek suretinde olabilir ve hem de cehennem köpeklerinin yediği bir leşe dönüşebilir. Belki de gıybet işle­diği amellere bağlı olarak pek çok surete sahip olabilir.

Cok korkunc ya.insani hayali bile rahatsiz edip dehşete sürüklüyoken buna müstahak olmak kim bilir nasil acıdir.

Rabbim bizleri korusun insallah.bu azaplara sevebiyet verecek her turlu soz fiilden uzak eylesin.
Allah razi olsun paylasm icin

HALACAHAN
Tue 27 September 2016, 08:16 pm GMT +0200
Rabbim din kardesimizin etini yemekten sen koru ..Allahim bizler aciziz  ..Sen yardım eyle..

Sevgi.
Fri 10 February 2017, 01:34 am GMT +0200
Esselâmü Aleyküm Ve Rahmetüllah.  Gıybetin etmenin insana Ahirette neler kaybettiriceğini daha iyi anlıyoruz. Allah'ım neolur bizleri bu gibi kötü hallerden muhafaza eyle.

HALACAHAN
Fri 10 February 2017, 01:31 pm GMT +0200
 Resul-i Ekrem(s.a.v) şöyle buyur­muştur:

''İnsanların kusurlarını yüzlerinde ve gıyablarında söyle­yenler, koğuculuk yapanlar ve kusursuz olanlara kusur arayan­ları Allah u Teala kıyamet gününde köpek suretinde haşrede-cektir."[52] Rabbım sen bızlerı boyle hallere dusmekten muhafaza eyle