- Giriş

Adsense kodları


Giriş

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafız_32
Wed 27 October 2010, 02:38 pm GMT +0200
TEKFİR MESELESİ


GİRİŞ
 

Yaşadığımız zaman diliminde İslâmî gelişmeler çoğaldıkça müslümanların sorunları da çoğal­maktadır. Bu sorunların bir kısmı, hareketle­rin gelişmesiyle oluşan doğal sorunlardır. Ancak müslümanların karşılaştıkları bazı sorunlar vardır ki bunlar doğal bir ortamda vücut bulmamıştır. Bu sorunların oluşumunda birçok faktörün etkisi var­dır. Yetersiz olan kitap-Sünnet bilgisi, İslâmî eserle­rin yanlış yorumlanması, yüzeysel değerlendirmeler, siyonist ve emperyalistlerin fitneleri... Evet bu ve benzeri faktörlerin etkisiyle müslümanlar birçok so­runlarla karşı karşıya bırakılmakta-getirilmektedir. Bu çalışmamızda, işte, müslümanların bu önemli so­runlarından birine değinmeye çalışacağız. Bu eser, bir karşı düşünceyi samimi bir niyetle anlamaya ça­lışmanın sonucunda o düşüncenin zayıflığını ortaya koyma amacıyla yapılmıştır.

Eserde müslümanlar arasında "tekfîrci görüş" olarak bilinen fikir yapısıyla ilgili değerlendirmeler yer almaktadır. Çalışmamız iki bölümden oluşmak­tadır. Birinci bölümde tekfir görüşünün iddiaları, fi­kirleri, onların fikirleri hakkındaki kanaatler ve alimlerin yaklaşımları ortaya konmaya çalışılmıştır, ikinci bölümde ise yine alimlerin görüşleri bu defa ağırlıklı biçimde ortaya konmaya çalışılmış ve ele al­dığımız konuyla ilgili çarpıcı tesbitlerine genişçe alıntı yapılarak yer verilmiştir. Hiç kimse adı bu ça­lışmada anılmayan alimlerin fikirlerine saygı duymadığımızı zannetmemeli ve yine hiç kimse bu çalış­mada kaynak aldığımız her alimin her görüşünü ha­tasız bulduğumuzu da zannetmemelidir.

Okuyucu, bu çalışmada pek çok kitapta görülen gereksiz detaylara girilmediğini görecektir. Burada amacımız bir çok insanın gündemini işgal eden bir mevzu hakkında lafi dolandırmadan, hoşgörü ve adaleti elden bırakmamaya çalışarak aydınlatıcı ol­maktır. İfrat ve tefrit arasında çoğu kez şaşırmış du­rumda kalan günümüz müslümanının bu çalışma­dan faydalanması ümidiyle...[1]



[1] Hüseyin Yunus, Tekfir Meselesi, Ahenk Yayınevi: 7-8.