- Geri çevirilen gençler

Adsense kodları


Geri çevirilen gençler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 29 April 2011, 11:39 am GMT +0200
Geri Çevirilen Gençler

Allah Resülü, Bedir'e çıkarken yaptığı gibi bu arada gozu­ne küçük gözüken gençleri geri çevirmek istemişti. Abdullah İbn Ömer, Üsôme İbn Zeyd, Üseyd İbn Zuheyr, Zeyd İbn Sabit, Zeyd İbn Erkam, Arôbe İbn Evs, Amr İbn Hazm ve Ebii Saidi'l-Hudri gibi gençler o gün geri çevrilenlerdendi. Mekke müşrikleriyle vuruşmayı candan isteyen bu gençler büyük bir hüzün yudumluyorlardı.

Geri çevrilenler sadece bu gençler değildi; Medine'yi birlikte müdafaa etme sözü aldığı halde Allah Resülü (sallallahu aleyhi ve sellern), Medine'nin diğer sakinleri Yahudi ve Arap müşriklerinden kendile­riyle birlikte savaşma talebinde bulunmayacak, hatta gönüllü olarak yola çıkanlan da geri çevirecekti. Zira bu, küfürle imanın bir müca­delesiydi ve böylesine bir savaşta, dinamizmini imandan alan gönül insanlan muzaffer olabilirdi. Bunun için Şeyheyn denilen yere gel­diklerinde, iyi giyimli ve nizami bir grubun kendilerine doğru geldi­ğini görünce bunların kimler olduğunu soracak ve henüz Müslüman olmayan bir grup olduklarını öğrenince de:

- Ehl-i şirke karşı ehl-i şirkten yardım almak olmaz, buyurarak iman davasında sadece mii'rninlerle birlikte mücadele etmek gerek­tiğini söyleyecekti.

ıoo Buhari, Salıih, 6/2682; Ahmed İbn Hanbel, Müsned, 3/351; Hakim, Müstedrek, 2/141 (2588)

ıoı Al-i İmran, 3/159

Bunun yanında Resülullah ile birlikte savaşa gidebilmek için büyük bir gayret ortaya koyanlar vardı. Yaşı küçük olduğu halde gö­rünümü büyük gösterdiği için Rôfi' İbn Hadie'in gelmesine izin ve­rince Semüre İbn Cündeb ileri çıkacak ve Efendimiz'e:

- Ya Resülullah, diye seslenecekti. "Ben Rafi'den daha güçlü­yüm; güreşirsem onu yenerim!"

Onun savaşa gitmek için gösterdiği bu gayreti gören Allah Resü­lü (sallallahu aleyhi ve sellern), ashab önünde iki delikanlının güreşmesini istedi. Gerçekten sonuç, Semüre'nin dediği gibi tecelli etmişti. Belki de Rafi' İbn Hadic, arkadaşını da yanında götürebilınek için bilerek yenilmişti. Derken Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellern), her ikisinin de savaşa gelebileceğini söyleyerek onlara izin verecekti.

Ashabını üç gruba ayırmıştı; Muhacirlerin sancağını Hz. Ali, Evs'in sancağını Üseyd İbn Hudayr ve Hazreç'in sancağını ise Hubôb İbn Münzir taşıyordu.

Medine'de vekil olarak yine Abdullah İbn Ümmi Mektiim bı­rakılmıştı. Yaklaşık bin kişilerdi. Bunlardan sadece yüz tanesi zırh­lı idi. Süvarilerin başında Zübeyr İbn Avvam, zırhsız olduğu halde Uhud'a koşanların başında ise Hz. Hamza vardı. Bedir'de olduğu gibi yine düşmanın üçte biri kadar bir güce sahiplerdi. Ancak onlar, ne bu güçten ne de ölümden korkuyorlardı! Şehadet onlar için ula­şılmaz bir hedefti.

Bilal2009
Sun 21 April 2019, 01:02 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm Rabbim Müslüman gençliğe gözünü açmasını ve küffara aldanmadan hak yolda ilerlemesini nasip eylesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Sevgi.
Sun 21 April 2019, 01:09 pm GMT +0200
Aleyküm selâm Efendimiz bedirde olduğu gibi uhudtada bazı gençleri küçük diye savaşa götürmemiştir