- Gerçek Dinin Esasları ve Başlıca Dinler

Adsense kodları


Gerçek Dinin Esasları ve Başlıca Dinler

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
haber
Tue 3 November 2009, 05:27 pm GMT +0200
GERÇEK DİNİN ESASLARI VE BAŞLICA DİNLER

1-
Gerçek din, Yüce Allah'ın bir kanunudur ve birtakım sağlam hükümlerin kutsal bir mecmuasıdır. Allah bunu, peygamberleri aracılığı ile insanlara ikram ve ihsan, buyurmuştur. Bu kanun, insanları hayırlı olan şeye götürür. İnsanlar, bu Allah kanununun buyruklarına kendi güzel irade ve arzuları ile uydukça, doğru yol üzerinde bulunur ve hidayete ermiş olurlar. Hem dünyada, hem de ahirette mutluluğa ve selamete kavuşurlar.


  2- Dinler başlıca üç kısma ayrılır.


  Birincisi: Hak dinlerdir. Bunlar yukardaki tarife uygun olanlardır. Yüce Allah tarafından konulup peygamberler aracılığı ile insanlara bildirilen dinlerdir. Bunlara "İlahî ve Semavî" dinler de denir.


  Semavî dinlerin hepsi esas bakımından birdirler. Yalnız bazı ibadetler ve hukuk kuralları bakımından aralarında ayrılık olmuştur.
  Hazret-i Adem'den Hazret-i İsa'ya kadar gelen bütün mübarek peygamberlerin insanlara bildirmiş oldukları dinler, iman esaslarında bir olup yalnız bir Allah'a iman etmeye dayalı iken, bunlar sonradan bozulmuş ve asılları kaybolmuştur. Yüce Allah en son ve en büyük Peygamberi olan Hazret-i Muhammed'i Sallallahu aleyhi ve Sellem'i bütün insanlara Peygamber olarak göndermiştir. Onun aracılığı ile de hak dinlerin en sonu ve en mükemmeli, olan İslam dinini kullarına Allahü Teala ihsan etmiştir. İşte bugün yeryüzünde hak din olarak kıyamete kadar yaşayacak olan yalnız bu İslam dinidir.


  İkincisi: Asılları değişmiş ve bozulmuş olan dinlerdir. Bunlar, yukarıda söylendiği gibi asılları bakımından birer gerçek din iken sonradan bozulmuş, İlahî niteliklerini kaybetmiş olan dinlerdir.


  Üçüncüsü: Batıl dinlerdir. Bunlar asılları bakımından da gerçek din ile ilgisi bulunmayan dinlerdir. Bunlar birtakım milletler tarafından ortaya konmuş olan uydurma inançlardır. Bunlarda akla ve mantığa uygun olan bazı hükümler bulunsa bile konuluşları itibariyle İlahî olmak şerefinden yoksun olup hiç bir bakımdan din kutsallığını taşımazlar. Ateşe, yıldızlara ve putlara tapan milletlerin dini bu türdendir.

 

halim
Thu 20 November 2014, 01:37 am GMT +0200
İnsanlar, bu Allah kanununun buyruklarına kendi güzel irade ve arzuları ile uydukça, doğru yol üzerinde bulunur ve hidayete ermiş olurlar. Hem dünyada, hem de ahirette mutluluğa ve selamete kavuşurlar.

İnşaallah bizde bu hayırlı kullardan oluruz allahu teala razı olsun

ceren
Thu 20 November 2014, 01:39 am GMT +0200
Esselamu aleykum.Rabbim razı olsun paylaşımdan hocam.Rabbim bizleri hak din oaln İslam dinini hakkıyla yaşayan kullarından kılsın bizleri inşallah.....

Bilal2009
Sat 3 October 2015, 01:46 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam ve rahmetüllah, Dinler ilahi dinler , ilahi niteliğini kaybetmiş olan dinler ve batıl dinler diye üçe ayrılır.  Ilahi dinlerin en hayırlısı ve sonuncusu olan İslam dini her yönden batıl dinlerden daha ondedir. Allah ( celle celaluhu ) da bu dini insanlar için seçmiştir. Nitekim Kur'an-ı Kerim'de Allah ( celle celaluhu ): "Sizin için dîn olarak İslâm’dan razı oldum."( Maide 3) buyurmuştur.

Rabbim ( celle celaluhu ) bizleri dinimizden ayırmasın.


halim
Sat 3 October 2015, 02:05 pm GMT +0200
Esselamu aleykum; İnşaallah Cenabı hak bizleri dini islami mubin çerçevesinde yaşamayı onun hükümlerine tabi olmayı nasip etsin  diğer inançların ve akımların etkisinden muhafaza eylesin insaallah...
Allah razi olsun

mevlüde06
Sat 3 October 2015, 03:04 pm GMT +0200
Ve alykumusselam ve rahmetullah.amin ecmain insallah.
Dinler ana hatlariyla aciklanmis.insallah daimi hak din uzere bulunanlardan oluruz.Rabbim yolumuzu dasirtmasin.Allah razi olsun