- Gençlerimiz ve Çocuklarımız

Adsense kodları


Gençlerimiz ve Çocuklarımız

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Mon 21 June 2010, 03:29 pm GMT +0200
GENÇLERİMİZ VE

ÇOCUKLARIMIZ


 

 

قاَلَ اللهeُ تَعَالَى فِي كِتَابِهِ الْكَرِيمِ :

أَعُوذُ بِاللهِ مِنَ الشَّيْطَانِ الرَّجِيمِ ، بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ

﴿ وَاعْلَمُواْ أَنَّمَا أَمْوَالُكُمْ وَأَوْلاَدُكُمْ فِتْنَةٌٌ ﴾[1] صَدَقَ الله ُالْعَظِيمُ.

وَ قَالَ رَسُولُ اللهِ صَلَّى الله ُعَلَيْهِ وَ سَلَّمَ فِي حَدِيثٍ :

,كُلُّكُمْ راَعٍ وَ كُلُّكُمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِيَّتِهِ-[2] صَدَقَ رَسُولُ اللهِ فِيمَا قَالَ.

 

Muhterem Müslümanlar!

İslâm dini insanların huzur ve selâmeti için, yine insanlara tavsiyelerde bulunmaktadır. İnsanlardan bu tavsiyelere uyanlar huzur bulmuş, uymayanlar ise; fitne, fesat ve terör estirerek dünyanın huzurunu kaçırmıştır.

İşte, güzel dinimizin güzel tavsiyelerinden bir tanesi de; yeni nesil olan çocuklarımız ve gençlerimizin İslâm ahlâkı üzere yetiştirilmesidir. Allah’û Tealâ, madde ve manâda  sağlam ve inançlı nesiller yetiştirmemizi isterken, bunun bir imtihan vesilesi olduğunu hatırlatarak şöyle buyurur: “Ve biliniz ki, muhakkak mallarınız ve çocuklarınız birer imtihandır.”  [3]

Değerli Mü’minler!

Hazreti Adem’in soyunu devam ettiren nesiller, dünya hayatına çocukluk ve gençlik evreleriyle adım atarlar. İnsan soyu, bir zincirin halkaları gibi birbirine bağlıdır. Eğer ki; bir nesil bozuk yetişirse, bin ecdadın kemikleri sızlar.

 Bu sebeple yavrularımızı, öz kültürümüze bağlı, manevi değerlerimize saygılı, aslımıza ve esasımıza uygun olarak yetiştirmeliyiz. Bizler öldükten sonra ruhumuza fatihalar okuyacak, İslâmı peygamber emaneti olarak koruyacak, Allah’tan başkasına tapmayacak, peygamberi önder, Kur’anı rehber edinecek, Hakkın ve hakikatin yolundan ayrılmayacak bir nesil yetiştirmeliyiz.

Eğer tersini düşünürsek; bizim yetiştirmediğimiz evlâtlarımız, nefislerinin elinde kalır da, şeytan ve şeytanın orduları tarafından yetiştirilirse; yarın öz yavrularımız inancımızla alay edecek, baş örtümüz, Kur’anımız, namazlarımız ve en mukaddes değerlerimizle dalga geçecekler.

Değerli kardeşlerim!

Bir nesli sağlam yetiştirmek, önemli ve büyük çabalar ister. Bu sebeple çocuklarımızı iyi yetiştirme hususunda her konuya dikkat etmek,  madden ve manen ihtiyaçlarını tatmin etmek zorundayız.

Yaşadıkları her alanı gözleyip, sağlam ve güvenilir zeminler hazırlamalıyız. Çünkü global dünyanın kolu uzun eşkıyaları, gençlerimizi ve çocuklarımızı elimizden alıp; kendi fikirlerince yetiştirmek ve bize karşı silah olarak kullanmaktan geri durmazlar. Zira günümüzün İslâm düşmanlığı ve terör eylemleri hep kandırılmış gençler tarafından yaptırılmaktadır.

Değerli Müslümanlar!

Çocuklarımızın küçük hataları dahi olsa, ciddiyetle düzeltmeye çalışalım. Sokak oyunlarındaki sinsi kumar oyunları, birilerini kandırmak için küçük yalanları ve buna benzer nice hataları geleceğin tehlike sinyalleridir. Çünkü bugünün küçük kumarcıları, yarının büyük kumarcıları olacaktır. Bugünün küçük yalancıları, yarının büyük yalancıları olacaktır.

Batı  kültürünün çizgi filmlerinde dahi kilise reklâmları yapıldığını görüyorsanız, gazete, dergi, televizyon, ve sanal her tür iletişim ağlarıyla gençlik rüzgarına şehvet tohumları ekildiğini görüyorsanız, İslâm gençliğinin ahlâkını bozmak için gençlerimiz ve çocuklarımız üzerinde oynanan oyunları görüyorsanız, Haydi gençler! Diye çağrı yaptıklarında, gençlerimizi kendi günahla-rıyla birlikte cehenneme çağırdıklarını da görürsünüz.

Değerli Mü'minler!

Her çocuk belli bir eğitim alarak büyür. Her düşünce, kendi neslini kendi emelleri doğrultusunda yetiştirir.

Bu günün çocuğu; yarının öğretmeni, avukatı, doktoru ve politikacısı olacaktır.  inançsız bir öğretmenin, inançsız bir avukatın, inançsız bir doktor ve politikacının toplumda terör estirebileceğini unutmayacak ve geleceğin imanlı öğretmenini, imanlı avukatını, ve imanlı yöneticilerini sizler yetiştireceksiniz.

Peygamberimiz (s.a.v.) buyurur ki: “Hepiniz birer koruyucusunuz ve elinizin altındakilerden sorumlusunuz” [4]

Eğer, koruyuculuğu iyi yapmazsanız, bir de; himayeniz-dekileri kaybederseniz, sahibimiz olan Allah’a hesap veremezsiniz.

Kuşun kafesten uçtuktan sonra geri dönmeyeceğini hatırlatarak yüce Mevlâ’mızdan bu ve her konuda sonsuz yardımlarını niyaz ederim.

 

أَلاَ إِنَّ أَحْسَنَ الْكَلاَمِ وَ أَبْلَغَ النِّظاَمِ...

 

[1]    Enfal Suresi: 28

[2] Sahih-i Buhari: Hadis No, 487             

[3] Enfâl Suresi: 28

[4]    Sahih-i Buhari: Hadis No, 487             

ceren
Fri 15 July 2016, 03:53 pm GMT +0200
Esselamu aleykum.Cocuklarimizi kucuk yasda egitip gencliginde ahlakli ve islam yolunda geciren bir olarak yetistirmek anne babanin görevidir.Ve dinen anne baba cocuguna her yonden egitim verip obu yetistirmekle sorumludur.Rabbim bizleri hayirli ve imanli ana babalardan eyleyip iyi bir cocuk gelecek icin iyi bir genc yetistiren anne babalardan eylesin inşallah...

yagmur_7-c
Fri 15 July 2016, 07:19 pm GMT +0200
Ve aleykum selam
Bir birey yetiştirmek kolay değildir...Ailenin çocukta büyük bir.önemi vardır...İyi bir aile eğitimi alan çocuk toplumda da sevilen çocuk olur inşallah....Rabbim hayırlı çocuk yetistirmeyi nasip etsin inşallah....

Bilal2009
Fri 15 July 2016, 08:21 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselăm Ve Rahmetüllah. Çocuklar ve bilhassa gençler toplumun bozulmasında veya iyileşmesinde en büyük etkendir. Rabbim paylaşım için razı olsun.

HALACAHAN
Fri 15 July 2016, 08:49 pm GMT +0200
Aleykum selam..Çocukları ve gençleri manevi olarak maddi olatmrak çok iyi yetiştirmek gerekiyor..Anne  ve babalara çok ciddi görevler düşüyor..Rabbim hayirli anne baba olmayı nasip etsin ..Bizleri de hayirli evlat etsin..

ceren
Thu 19 July 2018, 11:53 am GMT +0200
Aleykum selam.Rabbim bizleri onun istediği şekilde yasayip cocuklarimizi islama uygun yetiştiren kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Fri 20 July 2018, 06:28 am GMT +0200
Aleyküm Selam. Rabbim bizlere hak yolunda güzel hayırlı evlatlar yetiştirebilmeyi nasip etsin inşaAllah