- Gençler ve hizmet

Adsense kodları


Gençler ve hizmet

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Wed 17 August 2011, 02:10 pm GMT +0200
GENÇLERE SORDUK GENÇLER VE HİZMET

Kasım 2010 62.SAYI

Büyük mutasavvıf, gönül eri Hâce Ubeydullah Ahrar Hazretleri (k.s) buyurmuştur ki: “Herkesi bir yoldan götürürler, bizi hizmet yolundan götürdüler." Hak için halka hizmet sayesinde ardında izler bırakan maneviyat önderlerinden sadece biridir o. Ancak hizmet, o kadar geniş bir alanı ihtiva ediyor ki bu dairenin içine genci yaşlısı, erkeği kadını herkes ve insanı ilgilendiren her şey giriyor. Kimi zaman maddi sıkıntıda olan arkadaşının borcunu ödemek, kimi zaman mahsun bir yetimi sevindirmek, kimi zaman yoldan insanlara eziyet veren birşeyi kaldırmak...

Hizmetle gönüllere giriliyor, hizmetle gönüller güzelleşiyor. Yaşamından sonra rahmetle ve hürmetle anılan, kıyamete kadar kendisine sevap yazılan unutulmazlar arasına giriveriyor insan.

Birbirine çok yakışan iki kavramı yanyana getirdik bu ay: Gençlik ve hizmet. Çağları kapatıp açan, insanlığa yepyeni fikir ve icatlar sunan, Allah’ın izniyle geleceği şekillendirecek olan gençliğin hizmete bakışını merak ettik. “Bir genç hangi alanlarda hizmet eder?” “Hangi konularda topluma faydası dokunur?” diye sorduk. İşte hizmet sevdalılarının cevapları...

HİZMETİN AMACI ÖNEMLİ

Gençlerin hizmet edebileceği birçok alan vardır. Fakat insan inandığı değerler doğrultusunda, kendine hedef edindiği şeyler için çalışır, gayret gösterir. Hizmet fiilinin gerçekleştirildiği ortam önemlidir. Bu Allah için yapılırsa (helal olmak kaydıyla) kişiye, kişilere, topluma fayda sağlar. Aksi takdirde zarardır. Bir genç yeri gelir mafya babasına hizmet eder, yeri gelir babalar babasına hizmet eder. İkincisi olursa hem kendi fayda görür, hem tüm insanlara fayda sağlar. Ama diğerinde toplumun yararına olmayan bir gruba hizmet ettiğinden kendisine daha da önemlisi tüm insanlığa zarar verir. Sözün özü yapılan işin, yani yapılan hizmetin ne için yapıldığının bilinmesi gerekir.

RASİM ŞAHİN, 23

HİZMET GENÇLİK NİMETİNİN BİR ŞÜKRÜDÜR

Ben gençliğin Allah’ın bize sunduğu bir lütuf olduğunu düşünüyorum ki verilen her lütfun da bir şükrü olmalı. Gençliğimizin şükrünü eda edebilmek için işte tam bu dönemde, kanımızın en canlı aktığı, fiziksel ve ruhsal olarak tüm enerjimizin dorukta olduğu bu dönemde, elimizden geldiğince topluma faydalı olmalıyız. Ve yine herkesin topluma kattığı fayda, kendi bulunduğu ortam cinsindendir. Bence mesela ben bir üniversite öğrencisiyim, en önemli hizmetim okulda örnek olup, bir mümini temsil etmek. Toplumun her kademesinde genç, enerjisini faydaya dönüştürüp, kendi bulunduğu yerde temsil düşüncesiyle hareket edip, elini her attığı şeyi Allah rızası için yaparsa zannediyorum ki en faydalı hizmeti olacaktır.

MELİKE SEHA ATEŞ, 23

HİZMET EDEN NİMETİ BULUR

Gencin yetiştiği ortam hizmetine yansır. Bunu şu örnekle daha iyi açıklayabilirim. Gençlik, ateşte kaynayan suya benzer. Kaynayan suyu nasıl kullanırsan, ona göre işe yarar ve buna karşılık verir. Yani, önemli olan suyun ne iş yaptığı değil, yaptığı işte ne kadar fayda sağladığıdır. Su kaynamadan ateşten alınırsa, kendi tadında kalır ama kaynamasına izin verirsen tadı hoş olur. Genç de böyledir. Gencin yetiştiği ortam nasıl olursa, samimiyet, muhabbet vs. yaptığı iş o kadar faydalı olur. Her insanın yapabildiği bi iş vardır. Genç de elindeki işi en iyi şekilde yaparsa hem topluma karşı hizmet etmiş olur, hem de kendine hizmet edilmesini sağlar. Hizmet eden nimeti bulur.

BETÜL SEZGİN, 20

NE YAPIYORSAK HAKKINI VEREREK YAPMALIYIZ

Ben bir genç olarak, gençlerin her alanda topluma fayda verebileceğini düşünüyorum. Bu toplumun doktora, öğretmene, mühendise vs. ihtiyaç duyduğu kadar; marangoza, çiftçiye, çöpçüye vs. ihtiyacı vardır. Yani demek istediğim, topluma faydalı olmak için illa bir üniversite okumak gerekmez, üniversite okumadan da bu topluma fayda sağlayabiliriz. Burada asıl dikkat edilmesi gereken, kişinin mesleğine gereken özeni göstermesidir. Toplumu bir meslek yükseltmez. Ancak bütün meslekleri gerçekleştiren kişilerin başarılarıyla toplum ilerler ve gelişir.

SEFA ÖZEN, 16

DOĞRU YOLU GÖSTERMEK HİZMETTİR

Öncelikle bir genç, kendisini hazır hissettiği ve kendini yeterli bulduğu her alanda topluma faydalı olabilir. Bence kendinden küçüklere, onların bir sorunu varsa, tecrübelerinden faydalanarak doğru yolu göstermesi bile hizmet sayılır. Böylelikle ellerindeki imkanları yararları nisbetinde kullanmalarını sağlayabiliriz. Bir kişinin topluma faydalı olabilmesi için bunu gönülden istemesi yeterlidir bence…

ESMA AKGÜN, 16

ÖRNEK BİR GENÇ OLMAK DA HİZMETTİR

Hizmet, kişinin içinde bulunduğu topluma bir konu hakkında faydalı işler yapması, yardım etmesi anlamlarını ihtiva eder. Günümüzde bir gencin önce kendinden başlayarak içinde bulunduğu toplumu, İslam’la güzelleşen örf ve adetlerimizi yaşamaya sevk etmesi en güzel örneklerden bir tanesidir. Burada dikkat edilecek hassas nokta, bir gencin doğru bilmesi, doğru yaşaması ve doğru aktarmasıdır. Bu bağlamda gençlerimiz çok çalışacak, çok okuyacak ve kendilerini geliştirip içinde bulundukları topluma yön vereceklerdir inşallah.

ERTUĞRUL KİRİŞ, 22

Gülnar Funda AKBULUT

ceren
Thu 23 February 2017, 05:00 pm GMT +0200
Esselamu aleyküm.Rabbim bizlerin gençliğini islam yolunda harcayan,helal dairede yaşayan ve islama imana hizmet ederek geçiren kullardan olalım inşallah...

Sevgi.
Thu 23 February 2017, 11:35 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam bizleri herdaim Rızası yolunda hizmet edenlerden eylesin inşaAllah. Amin ecmain