- Gelecek vizyonları Bilişim Zirvesi nde

Adsense kodları


Gelecek vizyonları Bilişim Zirvesi nde

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 6 October 2010, 12:48 am GMT +0200
Sektörlerinin gelecek vizyonları Bilişim Zirvesi'nde belirlendi     

Interpomedya tarafından 4-5 Ekim 2010 tarihlerinde, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda Turkcell'in ana sponsorluğunda gerçekleştirilen Bilişim Zirvesi, 5 Ekim 2010'da; birçok sektörün gelecek 10 yıldaki vizyonunu da şekillendirecek Telekom Konferansı, e-Sağlık / Tele-Sağlık Konferansı, Telekom Konferansı, Finansta Bilişim Konferansı, Yeni Medya Forumu'na ev sahipliği yaptı.

Devlet, kamu acil durum haberleşmesine 300 milyon dolar yatırım yaptı

Telekom Konferansı'nda "Acil Durum ve Kamu Güvenliği Haberleşmesi" ve "Telekomda Atılımcı Düzenleme ve Standardizasyon" gibi konular ön plandaydı. Öncelikle olağanüstü durumlarda kesintisiz çalışacak olan telsiz haberleşme sisteminin altyapı çalışmalarının sürdürüldüğünün belirtildiği panelde, kurulacak olan sistem ile ilgili olarak üzerinde çalışılması gereken konular sıralandı. Antalya'da bir pilot çalışma başlatıldığı, itfaiye, polis ve ambulans hizmetlerinin entegre olduğu ve bu sistemin gelecekte tüm Türkiye'de kullanılacağının altı çizildi.

Acil Durum ve Kamu Haberleşmesi konulu panele TÜTED Başkanı Adil Müftüoğlu başkanlık yaptı. Panele konuşmacı olarak; BTK Bilişim Uzmanı Osman Ateş, Ulaştırma Bakanlığı Haberleşme Genel Müdür Yardımcısı Atila Çelik, Emniyet Genel Müdürlüğü Haberleşme Daire Başkanlığı Şube Müdürü Fahrettin Özdoğan, Tetra Associates Yönetim Kurulu Üyesi Jeppe Jepsen, Airwave Uluslar arası Hizmetler Müdürü John Levis ve Aselsan Profesyonel Haberleşme Sistemleri Direktörü Yavuz Bayız katıldı.

İstanbul, bölgenin finans merkezi olacak

Finansta Bilişim Konferansı'nın açılış konuşmasını yapan Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince, "Batı'nın yanı sıral doğu da bizim için önemli bir potansiyel pazar, bankacılar için önemli fırsatlar söz konusu. Mısır'a bile bankacılık teknolojilerimizi götürebiliriz. İstanbul finans merkezi olacak, hem de sadece Türkiye'nin değil bölgenin finans merkezi olacak. Önümüzdeki 18-21 ayda bu finans merkezinin faaliyete geçmesi planlanıyor" dedi.

Bankalar saniyenin binde biri için yarışıyor

Finansta Bilişim Konferansı'nda konuşan SPK Başkanı Vedat Akgiray, internetin herkese oturduğu yerden alım-satım yapma imkanı verdiğini belirtirken teknoloji sayesinde Avrupalıların da Amerikan borsalarında yer alabildiğini bunun 20 yıl önce savaş sebebi olduğunu ifade etti. Teknolojinin finans sektöründe kullanımında hız ve güvenliğin çok önemli olduğunun altını çizen Akgiray, "Bazı bankalar hatlarda zaman kaybetmemek için doğrudan sunucularını borsaya bağlamak istiyor. Hızlı olan kazanıyor ve saniyenin binde biriyle ölçülen zamanlarda fiyatlar değişebiliyor" dedi.

Bilişim doktorları zorunlu bir ihtiyaç!
Bilişim Zirvesi'nin ikinci günündeki tematik konferanslardan biri de sağlık sektörü üstüneydi. E-Sağlık/ Tele-Sağlık Konferansı'nın sunuşunu yapan Tıp Bilişimi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Cenk Tezcan, sağlığın giderek birey odaklı olmaya başladığını ve kişiselleştiğini söylerken, bilişimin doktorların bir alternatifi değil, doktor ve hemşirelerin işini kolaylaştıran bir bileşen ve artık kullanımı zorunlu hale gelmeye başlayan bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Konferansta konuşma yapan Oracle Doğu Avrupa Sağlık Sektörü İş Geliştirme Direktörü Miroslav Koncar ise; sağlıkta maliyetlerin yükseldiğine, bu maliyetlerin önüne geçmek için bilişimden yararlanmak gerektiğine dikkat çekti. Avrupa e-sağlık pazarının 15 milyar avroya ulaştığını, EMEA Bölgesi'nde ise BT pazarının yüzde 6'sını e-sağlık yatırımları olduğunu söyledi.

T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Ekrem Atbakan ise, son 8 yılda sağlık alanında gerçekleştirilen iyileştirmeler ve yenilikleri hatırlatırken, projelerin sonuçlarını alma dönemine girildiğini, evde sağlık hizmetlerinden elektronik reçete uygulamasına kadar birçok alanda ileriki dönemlerde projelerin artarak süreceğini kaydetti.

Levent Erden: Facebook'ta sayfan varsa medya sahibisin!

Interactive Advertising Bureau Başkanı Levent Erden, Yeni Medya Forumu'nda yaptığı konuşmada medya sahipliği kavramının değiştiğinin altını çizdi: "Bugün sadece gazete patronu olmak medya sahibi olmak için yeterli değil, Facebook'ta sayfan varsa medya sahibisin. Türkiye'de artık 25 milyon medya sahibi var! Bugün ortak konuşma değerleri yok. Eskiden tüm Türkiye tek bir TV kanalını izlerdi ve ertesi gün herkes aynı şeyi konuşurdu. Şimdi ise her birimiz ayrı koltuklarda, farklı ekranlara bakıyoruz. Bu da tekilleşmeyi beraberinde getiriyor; asıl değişim bu" dedi.

MEHMET SAKİN