- Gazetecilere İslam kursu verilecek

Adsense kodları


Gazetecilere İslam kursu verilecek

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sat 5 September 2009, 12:42 am GMT +0200


Kırgızistan'da gazeteciler İslam dini konusunda eğitilecek

Kırgızistan'da görev yapan gazetecilere İslam dini ile ilgili ders verilecek. İslami konularda yeterli bilgiye sahip olmayan gazetecilerin medyada büyük yanlışlara sebebiyet verdikleri bildirildi. Bu çerçevede ülkede faaliyet gösteren 'Din, Hukuk ve Siyaset Araştırma Merkezi' gazetecilere İslam dini hakkında kurs ve seminer verecek.

Araştırma merkezi yetkililerinden Esen Usubaliyev konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kırgız gazetecilerin dini konularda çok yanlış yazdıklarını ifade etti. Usubaliyev, İslam dini konusunda gazetecilerin daha doğru yazmaları için, seminer vereceklerini aktardı.

Merkezin Başkanı Kadır Malikov, din konusunda halkı doğru yönlendirmek gerektiğini söyledi. Gelişen teknoloji ile birlikte internet sayfalarından farklı araştırma konularının ortaya çıktığını kaydeden Kadırov, kamuoyunu din konusunda şüpheye düşürmemek için doğru ve anlamlı haberlerin yapılması için gazetecilerin öncelikle İslami bilgiye sahip olmaları gerektiğinin altını çizdi.

Kadırov, müftülük bünyesinde dini doğru anlatan internet sitesinin açılması için harekete geçildiğini kaydetti. Araştırma merkezi gazetecilere kasım ayında başlayarak seminer verecek.