- Foxconn çalışanlarına şiddet mi uyguluyor?

Adsense kodları


Foxconn çalışanlarına şiddet mi uyguluyor?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
mumine
Mon 8 November 2010, 09:15 pm GMT +0200
Foxconn çalışanlarına şiddet mi uyguluyor?

Adı intihar fabrikasına çıkan Foxconn hakkındaki son iddia gerçekten tüyler ürpertici...

Çin'deki devlete bağlı bir haber ajansının ortaya çıkardığı son bilgiye göre Foxconn yöneticileri, çalışanlarına fiziksel saldırıda bulunuyor; yani işin içine dayak da girmiş durumda. Şirket ise buna cevap vermekte gecikmedi ve çalışanlarının yalan söylediğini, çalışma atmosferinin "olumlu" olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz hafta meydana gelen 23 yaşındaki bir gencin intihar olayından sonra, çalışma ortamının ne kadar "olumlu" olduğu gerçekten de merak konusu. Foxconn'un Çin fabrikalarında bu sene 13 intihar daha yaşanmıştı. Çin'de intihar vakalarına sıklıkla rastlanıyor. Fakat bu genellikle kırsal kesimlerde ve yaşlı bayanlar arasında meydana geliyor. Foxconn'daki ölümler ise genç erkekler arasında ve intihar oranının çok düşük olduğu kentsel alanlarda.

Çin haber kuruluşları tarafından yapılan röportajlarda çalışanlar çalışma şartlarının çok kötü olduğundan yakınıyorlar. Devletin Foxconn'dan olan rahatsızlığının giderek arttığı biliniyor. Farklı sebeplerden dolayı ölen diğer çalışanların ise intihar edip etmediği bilinmiyor. Kaybedilen çalışanların bir tanesinin "ölümüne çalıştığı" biliniyor.

Elektronik sanayisinde büyük güç sahibi olan Foxconn, Apple'ın bir numaralı üreticisi konumunda. Şirket HP, Dell, Microsoft ve Nintendo için de donanım üretmekte.

Foxconn, çalışanlarına intiharları azaltacak bir geliştirme vaadetmiş ve çalışanlarını evlerine daha yakın olan batı Çin'e taşıyabileceği sözünü vermişti. Fakat araştırma raporlarına göre bunlar da sözde kaldı...

yagmur_7-c
Wed 12 March 2014, 05:09 pm GMT +0200
Ne kadar kötü bir kurum Allah korusun bizleri ondan...

Burcu7
Fri 16 May 2014, 03:31 pm GMT +0200
insan insana neden eziyet ederki anlaşılması güç.

yunushan7d
Fri 16 May 2014, 04:09 pm GMT +0200
Acaba ne için şiddet uyguluyorlar.Yanlış birşey yaptıklarında uyarsınlar,insan doğaya,hayvana, insana zarar vermeyi çok iyi biliyor.

cerendemir
Fri 16 May 2014, 08:14 pm GMT +0200
İşin içine para girdi mi tüm durumlar değişiyor .Rabbim herkese hidayet etsin inşallah.