- Fıtratı Bozmak

Adsense kodları


Fıtratı Bozmak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Sat 10 July 2010, 02:18 pm GMT +0200
Fıtratı Bozmak

“Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem), kadınlaşan erkeklere ve erkekleşen kadınlara lânet etmiştir.”

İslâm, ruh sağlığına çok önem verir. Dinî her emir ve yasak aslında normal yapıda insan ve toplumu oluşturmak için koyulmuştur. Bu hadîste de Peygamber Efendimiz (sallallâhu aleyhi ve sellem), insanın yaratıldığı cinsiyet üzerinde kalması gerektiğini belirtmiş olmaktadır. Allah’ın yarattığı fıtrata karşı yapılan bu yanlışlık lânete sebep olacak kadar kötü bir hâldir ki bilindiği gibi Allah Teâlâ ve Resûlullah (sallallâhu aleyhi ve sellem), “lânet” ifadesini çok az kullanmışlardır. Ayrıca Kur’ân’da da haber verildiği gibi Hz. Lût’un (aleyhisselâm) kavmindeki erkeklerin fıtratlarını korumayıp çirkin davranışlar göstermesi o toplumun helâkine sebep olmuştur. Diğer yandan cinsiyeti normal iken bunda değişikliğe gidenler, Allah’ın kendileri için uygun gördüğünü beğenmemiş olmaları açısından da kınanacak durumdadırlar.

Meselenin bu kadar önemli görülmesinin nedenlerinden biri de yaratılışının gereği gibi davranmayan bu kimselerin yanlışlıklarının sadece kendilerinde kalmamasıdır. Etkilenme sonucu toplumda zamanla böyle kimselerin sayısında artış olur ve nesillerde bozulma başlar. Konunun önemli bir zararı da sadece görünüşteymiş gibi zannedilen bu yanlışlığın aslında insanın iç dünyasını etkilemesidir. Anormal görünüş ve hareketler zamanla mânevî değerleri de bozar. Böyle kimselerin doğru bir inanç ve yaşayış içinde kalmaları mümkün olmaz.

ceren
Sat 21 April 2018, 04:35 pm GMT +0200
Esselamu aleykum. Rabbim bizleri yaratildigimiz  fitrat üzerine yaşayan ıslam yolunda giden kullardan olalim inşallah. ..

Sevgi.
Sat 21 April 2018, 11:32 pm GMT +0200
Aleykümüsselam Efendimiz kadınlığa özenen erkekleri erkekliğe özenen kadınlara lanet etmiştir inşaAllah

Bilal2009
Sun 22 April 2018, 05:20 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri lanetlenen işleri yapanlardan eylemesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Yehma
Thu 18 October 2018, 12:23 am GMT +0200
Rabbim korusun bizi böyle durumlardan. Fıtratı bozmak nedir? Resmen Nesebi bozmaktır. Biz kim oluyoruzda Rabbimizin bize verdiği fıtratı bozuyoruz. Ahir zamandayız artık normalde geliyor bu durum alıştırılıyoruz