- Ficar savaşları

Adsense kodları


Ficar savaşları

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Tue 10 May 2011, 05:05 pm GMT +0200
Ficar Savaşlan ve Hılfü'l-Fudül

Hemen her hareketiyle diğer akranlarından aynlan Efen­diler Efendisi, artık yirmi yaşlarına gelmiş ve her haliyle Mek­kelilerin takdirini kazanmıştı. Gelişmeler karşısındaki duruşu ve sonuçlan itibariyle ortaya koyduğu yorumlan dikkatle izle­nir olmuş, kararlanndaki isabet sebebiyle müracaat kaynağı haline gelmiş ve bugüne kadar ortaya koyduğu çizgi vesile­siyle yavaş yavaş kendisine, en güvenilir insan manasında 'el­Emın' denilmeye başlanmıştı,

Bu arada Kureyş'in de içinde bulunduğu Kinane kabile­siyle Kaysoğullan arasında yeni bir savaş" patlak vermişti. Bu iki kabile, teamülde uygulanan kurallan da aradan kaldı­rarak birbirlerine saldırıyordu. Bu savaşta Haşimoğullannm bayraktan, Efendiler Efendisi'nin bir diğer amcası Zübeyr İbn Abdilmuttalib; Kureyş'in komutanı ise, Ebu Süfyan'ın babası Harb İbn Ümeyye idi.

Aslına bakılacak olursa, ağırlıklı olarak ticaretle uğraşan Mekke halkı, en azından ticaretin yoğun olarak yaşandığı belli başlı aylarda, bölgede barış ve huzur ortamının oluşabilmesi için aralannda anlaşmış ve bu aylarda savaş yapmayı haram kabul etmişlerdi. Bu, o kadar yaygın bir uygulama idi ki, en azılı kabileler bile bu prensibe uyar ve bu aylarda kılıçlarını

80 Bkz. Heysemi, Mecmaü'z-Zevaid, 8/222

8ı Bu savaş, eskiden beri yaşanan Ficar savaşlannın sonuncusuydu. Bundan önce de üç kez yaşanmış ve söz konusu kabileler, yüzyıllarca hep savaş orta­mında olağanüstü hal yaşamışlardı.

kınlanndan çıkarmazlardı. Zaten bu savaşlara, haddi aşma ve günah manasında 'Ficôr' denilmesi de, böyle bir ilkenin çiğ­nenerek yasaklara uyulmamasından kaynaklanıyordu. Çok çetin günlerdi. O kadar ki, savaşın rengi her an değişebiliyor; öğleye kadar galip durumda olan, akşam üstü mağlubiyet ya­şayabiliyordu.

Muhammedü'l-Ernin de, kendisi bizzat savaşa iştirak et­memekle birlikte'" savaş halindeki amcalanna yardım ediyor; cephede göğüs göğüse mücadele eden yakınlanna lojistik des­tek sağlamak maksadıyla ok taşıyorduf'"

Nihayet, bu anlamsız savaşın insanlan yorduğu bir dö­nemde Kureyş arasından birisi ileri atılacak ve iki tarafı sulha davet edecekti. Teklif kabul görmüştü. İki tarafın da ölüleri sayıldı ve hangi taraftaki ölü sayısı daha fazla ise, karşı tara­fın bu fazlalık kadar diyet ödemesi kararlaştınldı. Böylelikle Mekke'ye, yeniden huzur ve sükün hakim olmaya başlamıştı.

selinay 7b
Mon 18 January 2016, 04:51 pm GMT +0200
selamun aleykum  Hz. Muhammed 9 yaşında itibaren amcası Ebu Talıp'e yardım etmek amacıyla, bazı günler çobanlık yaptığı, koyunların otlattığı koyunları otlattığı bilinmektedir.Bunun dışın da Hz.Muhammed'in gençlik  yıllarındaki önemli olan olaylardan birisi,14  yasında iken Ficar Savaşı'na katılmasıdır. "Eşhür-i Hurum" denilen dört ayında savaşmak haram sayılırdı.
Allah razı olsun

damla6d
Mon 18 January 2016, 06:07 pm GMT +0200
Esselamu aleykum..Paylaşımınız için teşekkürler..Allah c.c. razı olsun..

Sevgi.
Sun 15 October 2017, 01:03 am GMT +0200
Aleyküm Selâm. Bilgiler için Allah Razı vesileniz ile bir çok şeyi öğrenmiş oluyoruz elhamdülillah.

Bilal2009
Sun 15 October 2017, 12:16 pm GMT +0200
Ve aleykümüsselam Rabbim bizleri Peygamberimiz in yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun

melda 6D
Sun 15 October 2017, 02:30 pm GMT +0200
Aleyküm selam . Rabbim peygamberimizin yolundan ayırmasın . Vatanımızı milletimizi korusun .

ceren
Sun 15 October 2017, 07:19 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim razı olsun bilgilerden kardeşim...