- Fatih'e Ruslardan büyük övgü

Adsense kodları


Fatih'e Ruslardan büyük övgü

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Sun 20 June 2010, 02:04 pm GMT +0200
Araştırmacı gazeteci yazar Lev Usıskin imzalı makalede, Fatih'in azınlıklara gösterdiği hoşgörü özellikle vurgulanıyor. Yazıda Fatih Sultan Mehmet'in dönemine göre, bilgili donanımlı bir kişi olduğu belirtiliyor. Moskova prensleri hiçbir yabancı dil bilmezken, Fatih'in Latince ve Rumca'yı bildiği ifade ediliyor.
Makalede Osmanlı İmparatorluğu'nun İstanbul'u almasıyla, Bizans İmparatorluğu'nun yanı sıra Ortodoks dünyasının merkezini de kaybettiği dile getiriliyor. Katolik dünyasının Bizans'ın savunmasına destek verdiği belirtilerek, "Uzun yıllar Ortodokslara düşman olan Katolikler bile İstanbul'un savunmasına destek verdi. "denildi.

Büyük Moskova Prensliği devletinin İstanbul'un fethedilmesinde zarar görmediği belirtilerek, "Moskova Prensliği Vselenski Patrikliği (İstanbul) kentinin koruması için parmağını bile kımıldatmadı. Kısaca bu çizgi Moskova'nın siyasi çıkarları açısından tam mantıklıydı." yorumu yapıldı.

OSMANLI FARKLI DİNLERE AVRUPA'DAN DAHA FAZLA TOLERANSLI İDİ

İstanbul'un alınmasının ardından Fatih Sultan Mehmet'in yerel halka iyi davrandığı, kimseye zarar gelmesini istemediği belirtildi. Rus gazeteci yazısında, Osmanlı yönetiminin Rumlara İstanbul'da yaşama hakkı sunduğunu özellikle vurguluyor

Makalede, "Sonraki yıllarda
çok sayıda Rum Küçük Asya topraklarından İstanbul'a akın etti. Osmanlı aynı şekilde Musevi cemaatine de hoşgörülü davrandı. Dağlık olarak yaşayan Museviler, daha sonra İstanbul'da yoğunlaştı. Zaten finans, kültür, ticari ve devlet yönetiminde Hıristiyan ve Musevilerin ağırlığı daha sonra kendisini gösterdi. " deniliyor.

ykpcn
Mon 12 May 2014, 03:32 pm GMT +0200
Fatih Sultan Mehmed Osmanlı Devleti'nin en bilgili,en akıllı padişahlarından biridir.İstanbul'un fethi sırasında imar ettiği ''Şahi'' adı verilen toplarla Bizans surlarını yıkmayı başarmıştır.Sultan Mehmed bir balistik uzmanıdır aynı zamanda.Balistik uzmanı''Merminin havadaki hareketlerini inceleyen bilim dalıdır.

II.Mehmed,dönemin en iyi hocalarından harika bir eğetim almıştır.Bu eğitim onun başarılarında büyük rol oynamıştır.Aynı zamanda II. Mehmed küçüklüğünden beri kitap okumayı çok sever,gece geç saatlere kadar kitap okurdu.


ALLAH Fatih Sultan Mehmed'in mekanını cennet eylesin .