- Farklı Renkler ve Irklar Nasıl Ortaya Çıktı

Adsense kodları


Farklı Renkler ve Irklar Nasıl Ortaya Çıktı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
neslinur
Wed 21 July 2010, 06:25 pm GMT +0200
BİR ATADAN GELDİĞİMİZ HALDE, FARKLI RENKLER VE IRKLAR NASIL ORTAYA ÇIKTI?
 

Prof. Dr. Âdem TATLI

"Ey insanlar!.. Muhakkak ki, biz sizi bir erkek ile bir di­şiden yarattık ve sizleri kabilelere ayırdık ki, birbirinizi tanıyasınız..."[43]

Bu soruya, bir başka soru ile cevap verilebilir: Tek atadan farklı renk ve ırkların ortaya çıkmasına engel nedir? Hem tek atadan gelinir, hem de farkh renk ve ırklar ortaya çıkar. Aslında bu tip sorular, daha ziyade biyolojiyle alâkası olmayanlardan gelmektedir. Çünkü, bir biyolog bilir ki, her anne, baba, büyük anne ve büyük babaların karakterleri belli oranlarda yavrularına geçer. Bu oranlar, "Mendel Kanunları" adı altında meşhurdur. Cenâb-ı Hakk'ın koyduğu bu kanunlara göre; meselâ bir fert boy bakımından yüzde 50 ihtimalle annesine, yüzde 50 ihtimal­le babasına benzeyecektir. Ferdin hemen hemen bütün özellik­lerinde bu veya buna yakın oranları görmek mümkündür. Lâkin, bazı karakterler vardır ki, ortaya çıkmaları, yani bir fertte tesir göstermeleri, bazı şartlara bağlıdır. Nasıl ki, yıldızların görün­mesi gecenin gelmesine bağlıdır. Güneş onların görünmelerine mani olur. Bazı çekinik (resessif) karakterler de, baskın (domi­nant) karakterlerin etkisi altındadır. Çekinik karakterler bu tesir­lerden kurtulduğu zaman etkisini gösterecektir. Bu, belki de nesiller sonra mümkün olur.

Günümüzdeki ırkların hepsi ortak bir atadan gelir. Saf ırk mevcud değildir. Sözgelimi, beyaz ırkın bir ferdinden, bir zenci gibi koyu deri rengine sahip fert hasıl olabilir. Ya da bir Çin­li'den, bir Kafkaslı kadar beyaz deriye sahip yavru meydana ge­lebilir.

Bazıları, zenci ırkın tropiklerdeki yoğun ultraviyole ışınları­na uyum sağlayarak meydana geldiğini iddia ederler. Halbuki bu görüş, Kuzey ve Güney Amerika'da aynı ışınlara maruz ka­lanların, niçin siyahlaşmadıkları meselesini izah edememekte­dir. Son yapılan çalışmalar, deri rengindeki bu farklılığın irsi ol­duğunu ortaya koymuştur.

Dolayısiyle, ırkların teşekkülünde ortaya çıkan siyahlar, kendileri için zararlı olmayan ışınların bulunduğu sahaya göç etmiştir. Diğer taraftan açık renkli ve mavi gözlü İskandinav ır­kı ise, ekvator yakınındaki yoğun ultraviyole ışığından kurtul­mak için kuzeye gitmiştir.

Dışarıya kapalı bir kabile düşünün. Çevredeki diğer kabile­lerle hiç bir irtibatı olmayan bir grup. Buradaki genetik özellik­ler kabile fertlerinin sahip olduğu irsî karakterlerin toplamına eşittir. Belli sınırlar içinde yer alan böyle bir bölge "gen havu­zu" olarak da adlandırılabilir. Bu gen havuzunda, çekinik karak­terler, zamanla melezleme sonucu birbiriyle karışarak, yem ve değişik karakterler hasıl eder.

Değişik renk ve ırk karakterlerine bu açıdan bakmak gere­kir Kuvvetle muhtemeldir ki, ilk insan Hz. Âdem (a.s.)'in ge­netik yapısında da çok farklı renk ve ırk özellikleri vardı. Tıpkı bir gen havuzu gibi, muhtelif karakterleri ihtiva edi­yordu Bütün bu karakterlerin bir anda ortaya çıkması el­bette mümkün değildi. Zamanla bazı genetik açılımlar so­nucu, değişik karakterler meydana geldi. Neticede günü­müzdeki farklı fertler hasıl oldu.[44]

Gulinur
Tue 11 January 2011, 08:36 pm GMT +0200


     Bence bu soruya'' KÜN FE YEKÜN'' şeklinde cevab verilse daha uygun olurdu..Geçen hafta bir arkadaşla konuşmuş ve bu şekilde konuyu sonuca bağlamıştık..Tabii bu benim düşüncem..Yoruma açık..

    Allah razı olsun..Hz. Adem(a.s.) de bir gen havuzu olabileceğini düşünmek te farklı bir bakış açısı oldu..

8/A
Fri 15 August 2014, 10:50 am GMT +0200
Esselamü aleyküm ve rahmetullahi ve berekaüth...
Gerçekten şu an aklımda bu konu ile ilgili 3 farklı düşünce var ve hepsid mantıklı geliyor hepside bir konuya farklı açılardan bakmak gibi olmuş...
Emeğinize sağlık İNŞAALLAH...

sumeyye
Sat 23 May 2015, 02:49 pm GMT +0200
a.s.. , Hz. Adem a.s ilk insan olarak topraktan yaratilmistir ve bizler de öyle..Nasil ki beyaz , kirmizi , sari , siyah topraklar mevcuttur iste Yüce Allah c.c Hz. Adem'i yaratmadan önce karisik bir toprak istemistir Cebrail a.s dan ve karma olan topraktan yaratilmistir bunu bir kaynakta okumustum çok mantikli ve dogru olandir bi iznillah..Renk farkliligi da buradan geliyor.

Rüveyha
Tue 26 May 2015, 07:26 pm GMT +0200
Ve aleykumusselam.Âmin ecmain İnşaAllah.En çok okumak ve öğrenmek istediğim bilgiler..Paylaşım cok değerli..Rabbim idrakimizi artırsın İnşaAllah.Mevlam razı olsun kardeşim

ikranur 7d
Tue 26 May 2015, 07:31 pm GMT +0200
bu bilgileri öğrendiğim çok iyi oldu paylaşım için Allah razı olsun.

sultan aktay
Sun 31 May 2015, 02:17 pm GMT +0200
selamun aleyküm allah bizi yaşadığımz yerin toprağına göre yaratmştr yani yok o siyah beyaz falan ayrıma gerek yok bnce çünkü müslümn olursa hani şey olmaz ayrım bence

besiye7A
Sun 31 May 2015, 03:29 pm GMT +0200
Bu bilgileri bizlerle paylaştığınız için tesekkrler allah razı olsun.😄😄😄

Zehra_8/C
Thu 24 March 2016, 07:07 pm GMT +0200
Allah sizden Razı olsun güzel bir bilgiyi.

Edanur 8/D
Thu 24 March 2016, 07:12 pm GMT +0200
Aleykumusselam
Biz ler farkli renkelrde olabiliriz fakat hepimiz Adem (a.s) ın evlatlariyiz.
Allah c.c razi olsun insaallah

mevlüde06
Thu 24 March 2016, 07:35 pm GMT +0200
Ve aleykumusselamve. Rahmetullah.konu tartismaya musait ancak bana da sumeyye ablanin soyledigi mantikli geldi.daha oncede duymustum onu.
Allah razi olsun paylsim icin.farkli bir bakis acisi olmus bu da