- Fakülte Dekanımızdan

Adsense kodları


Fakülte Dekanımızdan

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Fri 28 January 2011, 05:56 pm GMT +0200


Sevgili Öğrenciler, Değerli Arkadaşlar

Sakarya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Uzaktan Eğitim İlahiyat Lisans Tamamlama Programı (İLİTAM); öğrencileri, hocaları, idari ve teknik personeli olarak bir dönemi daha başarılı bir şekilde geride bıraktık. Böylece önümüzdeki bahar yarıyılı ile birlikte bazı öğrencilerimiz son dönemece girmiş bulunmakta, dolayısıyla onlar açısından Sakarya İLİTAM’ın ilk mezunu olmanın onur ve gururunu yaşamaya kısa bir adım kalmaktadır. Geçen eğitim-öğretim yılında gerek alt yapı ve sistem, gerekse deneyim ve donanım eksikliğinden kaynaklanan bazı sıkıntıları hep birlikte yaşadık. Fakat sizlerin de bariz bir şekilde fark edebildiğiniz gibi bu eksikliklerimiz her geçen gün giderek azalmakta ve programımız mükemmele doğru hızla yol almaktadır. İlahiyat camiasında Sakarya İLİTAM olarak eşdeğer programlara nispetle belirli bir eğitim kalitesi tutturduğumuz yönünde oluşmaya başlayan yaygın kanaat de bizim için ayrı bir  mutluluk vesilesi olmaktadır. Bu konuda sizlerden gelen yapıcı eleştirilerin de çok büyük payı bulunmaktadır. Bu yüzden maksadını aşmamak ve belli bir ölçü ve üslup içinde olmak kaydıyla sistemin daha iyi işlemesine ve eğitim kalitesinin arttırılmasına katkı sağlayacak her türlü eleştiri ve önerilere açık olduğumuzu bir kez daha vurgulamak isteriz. Bununla birlikte özellikle ders içerikleri ve yükümlülüklerinin hafifletilmesi yönündeki taleplere çok sıcak bakmadığımızın da bilinmesini isteriz. Bunun dışında gerek ders sistem ve ders materyalleri gerekse yüz yüze eğitim  ve sınav düzeni ile ilgili olumsuzlukların giderilmesi için elimizden gelen her türlü gayreti göstereceğimizden emin olabilirsiniz. Önümüzdeki dönemlerde sizlerden de daha yoğun bir gayret ve performans bekliyor, onur belgesi ve yüksek onur belgesi alan arkadaşlarımızın sayılarının giderek artmasını umut ediyoruz. Fakülte dönemini belli bir dereceyle bitiren arkadaşlarımızın yüksek lisans ve doktorayı da şimdiden planlayıp çalışmalarını bu yönde gerçekleştirmelerini tavsiye ediyoruz.

 Fakültemizi yeni tercih edecek ve öğrencimiz olacak sevgili arkadaşlarımız! Sizler de iki eğitim-öğretim yılı gayret ederek bitirdiğiniz Açık Öğretim İlahiyat Önlisans Programını fakültemizde dört yıllığa tamamlayarak İlahiyat Fakültesi eğitimi almayı planlıyorsunuz. Fakültemiz İLİTAM bölümünü kazandığınız takdirde ilk yapacağınız iş, derslerinizi takip edebilmek için disiplinli bir çalışmayla kendinizi Uzaktan Eğitim metoduna hazırlamaktır. Böyle bir imkanın hizmetinize sunulmasını bir fırsat ve hatta bir nimet olarak bilip, gayretle çalışmaktır.

Ders müfredatınız İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin ihtiyaçları masaya yatırılarak tespit edilmiştir. Hem mesleğiniz ve hem de sosyal yetişmişliğiniz için gerekli yeterlilikler göz önünde bulundurulmuş, donanımlı bir ilahiyat mezunu olabilmeniz hedeflenmiştir. Toplumda her vesileyle ön planda olacak rehber şahsiyetler olarak ne kadar donanımlı olursanız, o kadar başarılı olursunuz. Eğitiminizin kalitesini belirli bir seviyeye çıkarmak ve her geçen gün daha da yukarılara taşımak için epeyce süreden beri uzaktan eğitim altyapısını oluşturmaya çalışıyoruz. İlk olmamıza rağmen geldiğimiz aşama bizi umutlandırmaktadır. Dersleri takip edebilmek için, bilgisayar, video, internet, interaktif ders yapabilme vb. konularında aynı gayreti sizlerin de göstermesi gerekmektedir. Kısacası önümüzdeki süreçte teknolojiye ayak uydurmamız önem arz etmektedir. Bu vesileyle, hepinize başarılar diler sevgilerimi sunarım.                        

                                                                                                                                                                         Prof.Dr. H.Mehmet GÜNAY (DEKAN)