- Fakirliğin Defi İçin Dua

Adsense kodları


Fakirliğin Defi İçin Dua

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
sumeyye
Sun 3 January 2010, 10:22 pm GMT +0200
Fakirliğin Defi İçin Dua


Hatîb-i Bağdadî, Ruvâtü Mâlik adlı kitabında, îbni Ömer´den şöyle nakleder: Adamın biri, Resûlüllah´a (s.a.v.) gelip: "Ey Allah´ın Resulü, dünyâ hiç benim yüzüme gülmemektedir. Bana bu hususta bir dua öğ-retseniz!" diyerek mürâcatta bulundu. Peygamberimiz de kendisine: "Meleklerin duasını, mahlûkâtm da edip de bol nimet ve rızka kavuş tukları tesbîhi, sen bilmiyor musun?" buyurdu ve ona şu mealde bir tavsiye de bulundu:

"Tam tan yerinin ağarmaya başladığı sırada, yüz defa şöyle söy le:

"Allah´a hamdeder ve O´nun her nevî kusur ve ayıplarından münezzeh olduğuna inanırım! Çok büyük ve yüce olan Allah´ım; gerçekten münezzeh ve mukaddestir! O´nu tesbîh ve tenzih ederim!"

Bu şekilde yüz defa Allah´a tesbîh ve tahmîdde bulun. Dünyanın senin de yüzüne güldüğünü, koşarak sana geldiğini göreceksin!"

Adam, Peygamber Efendimiz´in kendisine olan bu tavsiyesini ay nen yerine getirdi. Bir müddet sonra, yine Resûlüllah´ın huzuruna gelip: "Ey Allah´ın elçisi, dünyâ o kadar koşarak bana geldi, o kadar zengin oldum ki, şimdi dünyâ malını nereye koyacağımı bilemiyorum!" dedi." [10]


[10] Şaşılacak şey, doğrusu! Hiçbir mü´min, dünya malını nereye koyacağını bilmez olur mu? Allah ve Resulü, nereye konulmasını emrediyorsa, oraya kor, nereye ve nasıl har canmasını emrediyorsa, o şekilde harcamasını yapar. Zekâtını ve diğer hak sahiplerini1" hakkını verir, akrabasına iyilikte bulunur, müslüman kardeşlerinin çeşitli sıkıntılarında onla rın imdadına yetişir ve gerektiğinde devletine de yardımcı olur.

Hiç şüphesiz muhakkık´ın bu sözleri doğru ve güzel şeylerdir. Fakat, yukarıdaki riva­yet eğer sahih ise, ilgili zatın (sahabinin) bu sözünde de şaşılacak bir şey yoktur. Zira o zat (acele edilmezse güzelce anlaşılacağı veçhile): "O kadar zengin oldum ki, malımı nereye koyacağımı bilmiyorum" derken, gerçekten bunu bilmediğini değil, sadece kısa zamanda zengin olduğunu kastetmiştir.) (M.)

Celaleddin es-Suyuti, Peygamberimizin Mucizeleri ve Büyük Özellikleri, Uysal Kitabevi: 2/337-338.



Zeynep7D
Tue 1 April 2014, 02:03 pm GMT +0200
Peygamberimiz :
"ALLAH´ım, beni fakir yaşat. Hayâttan fakir olarak ayrılayım. Beni mahşerde fakirler arasında hasret" diye dua ediyordu.
Hangisi daha doğru ? fakirliğin defi için dua etmek mi yoksa fakir yaşamak için dua etmek mı ?

Eminim ki bu duayı edince dünya herkesin yüzüne güler yeter ki insan Rabbini ansın .. ALLAH çok büyüktür verdiği her şeyin bir sebebi vardır. Rabbim fakir olanların rızkını artırsın ....

Rabia nur kaplan 8.D
Tue 1 April 2014, 02:11 pm GMT +0200
ESSELAMU ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ;
Şeytan ona uymamız için yalvarıyor, peki biz çok iyi insanlar olduğumuz için mi onu kıramıyoruz! »Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin. »Kim bilir... Masalınızın kahramanı, başka bir hikayenin figüranı olmaya gitmiştir belki de... »Ne mutlu diline hakim olana, evi kendisine geniş gelene, yaptığı suçtan nadim olup ağlayana. »

Rabia nur kaplan 8.D
Tue 1 April 2014, 02:11 pm GMT +0200
PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER EMEĞİ GEÇEN HERKESE...

MEHMET/8/A/ENES
Tue 1 April 2014, 04:23 pm GMT +0200
Allah'ım bizleri fakir Müslümanlardan eyle.Rızkımızı öldürmeyecek ve azdırmayacak şekilde ver.Ey Alemlerin Rabb'i Allah'ım gönüllerimizi zenginleştir.Zenginleştir ki kalbimizde ve gözümüzden akan aşk pınarları Allah diye aksın.Rabbim, para denen illet bize hükmetmesin.Yalnızca Senin hükmünde olmamızı cümlemize nasip eyle.
                           (AMİN)

RAMAZAN 7/D
Wed 1 April 2015, 03:45 pm GMT +0200
Es Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü . Amin kardeşlerim . Allah Rasulü s.a.v. bir gün Medine’de ashabıyla otururlarken uzaktan kendilerine doğru gelmekte olan Mus’ab b. Umeyr r.a.’i gördüler. Mus’ab’ın üzerinde deri parçalarıyla yamanmış eski bir hırka vardı. O’nun bu hali Efendimiz’e dokundu, gözleri yaşardı. Çok zengin bir ailenin evladı olan Mus’ab’ın Mekke’de güzel kıyafetlerle dolaştığı, bolluk ve rahat içinde yaşadığı günleri hatırlamıştı. Medinelilerin öğretmeni, Uhud’un şanlı sancaktarı bu büyük sahabi, müslüman olduğu için ailesi tarafından reddedilmiş, imanı uğruna fakr u zaruret içinde yaşamayı seçmişti.
Rasul-i Ekrem s.a.v., ashabına döndü:
– Gün gelip sizden biri sabah bir elbise, akşam başka bir elbise giyse, önüne yemek tabaklarının biri getirilip diğeri kaldırılsa, evlerinizi de (halılar ve kilimler ile) Kâbe gibi örtseniz, o zamanda nasıl olursunuz, diye sordu. Orada bulunan bir sahabe :
– O gün bugünümüzden çok daha iyi oluruz. Çünkü hayatımızdaki külfet gitmiş olacağından ibadete daha fazla zaman ayırabileceğiz, dediler.
Alemlerin Efendisi:
– Hayır, buyurdu; aksine siz bugün o günden daha iyisiniz.
Tirmizî’de nakledilen bu haber, zenginlikle gelen refah ve konforun insanı dünyaya daha fazla bağlayıp kulluk vazifelerinde gevşemeye yol açacağı konusunda hepimizi uyarıyor.

yagmur_7-c
Wed 1 April 2015, 05:54 pm GMT +0200
Ve aleykum selam:
Aslında fakir olmak kötü bir şey değil..Tam tersi ders verici ,insana insan olduğunu ,Allah 'a aciz ve ona mutlaka O'nsuz yaşanamayacağını hatırlatıyor aslında fakirlik..Rabbim kimseyi çok ağır şartlarda yaşattırmasın inşallah..

Rüveyha
Sat 18 March 2017, 03:41 pm GMT +0200
Ve aleykümselam.. Mevlam fakirlikten korusun ümmeti Muhammedi kimselere muhtaç etmesin inşallah.. Rabbim helal rızıklar nasip eylesin inşallah..

Sevgi.
Sat 18 March 2017, 05:10 pm GMT +0200
Aleyna Ve Aleykümüsselăm. Mevlam kimseyi kendisinden başka el avuç açtırmasın ve Bizleri kendine lâyık kul olanlardan eylesin inşaAllah. Amin ecmain

ceren
Sat 18 March 2017, 09:04 pm GMT +0200
Aleykumselam.Rabbim bizleri fakirlikden duskunlukden korusun.Kimseye muhtac etmesin insallah...