- Faize bulaşmayanlar krizden kurtuldu

Adsense kodları


Faize bulaşmayanlar krizden kurtuldu

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
reyyan
Wed 1 September 2010, 09:09 pm GMT +0200


IMF raporunda "Müslümanlar ilerleyebileceklerini Asrı Saadet'te göstermiş oldular" denildi. Raporda risk yaşamayan ülkelerin faiz sisteminden uzak durduğu belirtildi.


IMF uzmanları, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da parasını yatırdığını söylediği özel finans kurumları hakkında "İslami bankaların ana odakları emlak. Emlak piyasası çökünce, İslami bankalar bundan olumsuz etkilendi. Ayrıca dünya ticaretindeki çöküşte, ticaret finansmanındaki güçlü varoluşları dolayısıyla İslami bankaları etkiledi" değerlendirmesi yaptı.

İSLAM ENGEL GÖRÜLMESİN

Uzmanlar, "İslam gelişmeye engel" görüşünün yanlış olduğunu belirterek, "Eldeki kanıtların büyük bölümü bunu desteklemiyor. Öncelikle İslam'ın 9 ve 15'inci yüzyıllar arasındaki, bilim, edebiyat, denizcilik, hukuk ve felsefede ilerlemeler elde edilen Altın Çağı, doğru ortam bulunduğunda İslam toplumlarının ilerleme ve inovasyon yeteneğine sahip olduğuna örnek oluşturdu" dediler. 2015 yılında dünya Müslümanlarının tasarruflarının yarısını İslami finans kuruluşlarında tutacağı tahminine de yer verildi.

KABUKTAN ÇIKIŞ

IMF uzmanları Patrick Imam ve Kangni Kpodar, "İslami Bankacılık: Nasıl Yaygınlaştı?" başlıklı bir Çalışma Raporu hazırladı. Raporda İslami bankacılığın son birkaç on yılda, kendi kabuğundan çıkıp ana finans akımlarından biri haline geldiği belirtildi. Raporda, Müslüman toplulukların bankacılıktan uzak kaldıkları ve Müslüman dünyadaki yol ve konut gibi büyük altyapı gereksinimleri karşısında İslami bankacılığın gelişmesinin bu bölgelerde büyümeyi destekleyebileceği, ağır ilerleyen gelişme sürecinde çözümün bir parçası olabileceği belirtildi.

ORTA DOĞU'NUN ETKİSİ

"Orta Doğu ile ekonomik istikrar İslami bankacılığın yaygınlaşmasında yardımcı oluyor" denilen raporda" İslam ülkeleri bankacılık sistemi inşa edebiliyorlar. İslami bankacılık, bir yedek olarak değil, geleneksel bankaların tamamlayıcısı. Dindar Müslümanlar, geleneksel bankaların sunmadıkları ürünleri talep ediyorlar" yorumu yapıldı

Risklere dayanıklı

Cihak ve Hesse adlı araştırmacıların İslami bankaların, risklere karşı, geleneksel bankalardan daha kırılgan olduklarını saptamasında bulunduklarına değinilirken, İslami bankaların son finansal kriz sırasında toksit varlık ticareti yapmamalarından dolayı daha büyük bir esneklik gösterildiklerine vurgu yapıldı.

1 trilyon dolarlık endüstriyle çift haneli olarak büyüyor

Raporda İslami bankacılığın kalkınma üzerindeki etkileri şöyle anlatıldı: "İslami bankacılık geleneksel bankaların tamamlayıcısı olabilir. Konvansiyonel bankalarda, bir banka kredi verdiğinde, ödünç alan iflas durumu hariç risk taşır. İslami bankacılıkta hem banka hem girişimci ödülü ve başarısızlığı paylaşır. Gelişmekte olan ülkede risk paylaşımı girişimcilere, küçük tasarruflarla tüm riskin paylaşılamayacağı bir çevrede kalkışılamayacak projeleri üstlenme olanağı tanır." Raporda İslami finansın 1 trilyon dolarlık endüstri oluşturduğu belirtildi. Sistemin Müslüman nüfusun fazla olduğu "İngiltere" gibi ülkelerde de yaygınlaştığını dile getiren rapor şöyle devam etti: "Küresel İslami bankacılık varlıkları son on yılda iki haneli büyüdü ve kimi geleneksel bankalar kendilerine, 2007 sonu itibariyle 509 milyar dolara ulaşan Şeriat-uyumlu finansal varlıklarla 'İslami pencereler' açtı (Moody's 2008). Uluslararası Varlık Komisyonları Örgütü'ne göre, 2015'te dünyadaki tahmini 1.2-1.6 milyar Müslümanın tasarruflarının yarısı, İslami finansal kuruluşlarda olacak."

AFETE EN CÜSSELİ YARDIM

Sanayi ve ticaretin dev kurum ve kuruluşları Pakistan'daki felaket karşısında cüzi oranda yardımda bulunurken en önemli destek Kuveyt Türk Katılım Bankası'ndan geldi. İTO 500 bin lira, TOBB 1 milyon dolar, İş Bankası 1 milyon lira yardımda bulunurken Kuveyt Türk, mali yapısına göre kıyaslandığında önemli bir miktar teşkil eden 1 milyon liralık nakit yardım yapma kararı aldı. Yardımın afetzedelere ulaştırılması için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Merkezi tarafından açılan yardım hesabına aktarıldığı belirtildi.

Yeni Şafak
 

ehlidunya
Wed 3 April 2013, 10:12 am GMT +0200
Esselamu aleykum;Cenabı hakkın gösterdiği yolda giden insanlar hem dünyada hem ahirette rahata feraha huzura kavuşacaktır .Buna bir misal daha bu yazıda görmüş olduk rabbim istikametinden ayırmasın allah razı olsun

cerendemir
Thu 14 November 2013, 10:04 pm GMT +0200
Sen rabbimin isteklerine uygun yaşada Rabbim gerisini verin inşallah.Haram dan uzak dur ki,Rabbim seni kurtarsın.

Rüveyha
Fri 15 November 2013, 07:49 am GMT +0200
Haram olmayan bir işin sonu da hayırlı olucaktır inşaAllah..Rabbim bizleri faizden korusun..Faize meylettirmesin.

saniyenur
Tue 16 September 2014, 08:46 pm GMT +0200
Rabbim rızasını göz önünde bulunduranların elbette yardımcısı olacaktır.

HALACAHAN
Mon 10 October 2016, 02:55 pm GMT +0200
Maddi ve manevi fakirliktir faiz yemek .. V3 basli basina kriz sebebidir.. Haliyle haramdan uzak olanlar faizden uzak olanlar rahat bir yasam gecireceklerdir.. Rabbim haramdan bizleri uzak eyle ..

HALACAHAN
Wed 8 February 2017, 04:35 pm GMT +0200
Rabbim bizlerinfaizin kotuluklerinden haramin kotuluklerinden korusun

Bilal2009
Wed 8 February 2017, 06:21 pm GMT +0200
Rabbim bizleri faiz haramına düşürmesin Rabbim paylaşım için razı olsun

Mustafa/Samed
Wed 8 February 2017, 06:22 pm GMT +0200
Ve Aleykümüsselam. Rabbim faizden uzak olan kullarından eylesin. Paylaşım için Rabbim razı olsun.

ceren
Wed 8 February 2017, 06:42 pm GMT +0200
Aleykümselam.Rabbim bizleri faiz ödemekden ve faiz yemekden bizleri korusun ve kabir azabından cehennem azabından korusun inşallah...

HALACAHAN
Sat 18 March 2017, 01:20 pm GMT +0200
Aleykum selam Allah razi olaun Mevlam haramdan faizden uzak eyleainn