- Evliliğimizin İkinci Ayında Tartışmalarımız Başladı

Adsense kodları


Evliliğimizin İkinci Ayında Tartışmalarımız Başladı

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Sun 4 December 2011, 09:25 am GMT +0200
Evliliğimizin İkinci Ayında Tartışmalarımız Başladı

Nisan 2008 31.SAYI

Yaklaşık dört aylık evliyim. Görücü usulü ile evlendik ama birbirimizi sevdik. Fakat evliliğimizin daha ikinci ayından itibaren tartışmalarımız başladı. Sürekli ağlıyorum. Daha evliliğin başındayız ve bu aşamada eşim beni en ufak şeyden alınan ve durmadan ağlayan bir kişi olarak tanıyacak diye korkuyorum. Bazen bir anlık kızgınlıklar olabiliyor dolayısıyla kontrol dışı davranıyorum. Duygusal olarak daha fazla ilgi bekliyorum. İkimiz de çalışıyoruz çoğu zaman kahvaltı yapmadan çıkıyoruz. Birbirimize zaman ayırmayı ya da zamanımızı kullanmayı bilmiyoruz. Eşimle iletişimi kuvvetlendirmek için neler yapabilirim?

Değerli çiçeği burnunda evli olan kardeşim! Duygusal dünyanızın evlilikle birlikte değiştiğinden söz ediyorsunuz. Doru bir tespit, zira evlilikle birlikte bayanlar birçok değişim yaşarlar. Fizyolojik anlamda kadın olma sürecinin yanında ev hanımı olma misyonuyla birlikte yeni bir ev, yeni bir hayata adım atılacak. Evlilikle yeni bir çevre, arkadaş ve dostluklar kurulmaya başlanacak. Her evli çift zorlu bir dönemden geçer. Tüm bu zorluklarla baş ederken en önemli uyum süreci olan eşine alışma, onunla iletişim kurma gibi becerileri yeniden inşa ettiği için oldukça zor bir döneme girmiş olur. Sizin sürekli ağlayışınızın altında tüm bu farkına varamadığınız uyum süreçlerinin tetikleyici etkisi vardır.

Size ve sizin gibi bütün çiçeği burnunda evlilere tavsiyem; evlilik için çok önemli olan samimiyetten vazgeçmeyin. Eşinize garip gelen davranışların gerekçelerini açıklayın. Eşinizi çok rahatsız eden davranışları öğrenerek onları yapmamaya özen gösterin. Birbirinize yeterli zaman bulabilirseniz birbirinizi hem daha yakından tanırsınız hem de iletişimiz güç kazanır. Kızgınlık yaşamaz ve böylece ihtiyacınız olan ilgiyi de bulabilirsiniz. Eşinizle iletişiminizin kuvvetli olabilmesi için;

Ona karşı duyarlı olun ve hassas davranın.

Sizi anlamasını beklemeden, kendinizi ifade etmeye çalışın.

Sorunlarını dikkate alın. Sorunlarına çözüm bulamasanız bile her zaman duygusal anlamda ne hissettiğini anlamaya çalışın ve ona belirtin. Sorunları biriktirmeden halletmeye çalışın ve çözüm noktasında beraber alternatif fikirler üretin. Samimiyetinizi her fırsatta ifade etmekten çekinmeyin.

Herhangi bir sorun hakkında konuşurken birkaç zaman önceki meseleleri özellikle ele almayın asıl mevzunuz üzerinde odaklanmaya çalışın.

Unutmayın ki evliliğiniz zaman içerisinde rayına oturacaktır. Yeter ki iyi niyetle yuvanızı kurtarmaya çalışın. Çünkü yuvada cennetten bir tat vardır. O tat da sabır, vefa ve sevgiyle kazanılır. Fırsat buldukça Allah Rasulü’nün kızına tavsiyelerini okuyarak düşünce ve duygularınızı canlı tutabilirsiniz. Allah Rasulü kızına gelin olduğu gün söyledikleriyle bütün ümmete büyük bir reçete sunmuştur. “Kızım! Nefsini (bedenini) temiz tut. Dilinle Rabbini zikret. Kocan sana baktığında gözlerini yumma ki muhabbetin artsın. Sen kocana cariye ol ki, o da sana kölelik etsin.”

Yasemin UÇAL ABDULLAH