- Evliliği kolaylaştırın

Adsense kodları


Evliliği kolaylaştırın

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafız_32
Sun 17 October 2010, 05:40 pm GMT +0200
Evliliği Kolaylaştırın!


İslâm dini, evliliği tavsiye ettiği gibi, evlilik çağında olanların evlenmesine yardımcı olunmasını da öğütlemiştir. Bu tür yardımı, anne ve babaların görevleri arasında saymıştır. Dinimiz, bülûğ yaşını aşmış ve yeterli olgunluğa erişmiş, evlenme konusunda dinin hükümlerini öğrenmiş olan kız ve erkeklerin genç yaşlarda evlenip yuva kurmalarını ister. Böylece gençliğin, kontrolü zor istek ve arzuları, helâl yolda tatmin olacaktır. Bugün Batıda, tarihe karışmak üzere olan evlilik kurumunun, çoğunlukla otuz yaşın üzerinde oluştuğunu görüyoruz. Batıyı tüm olumsuz konularda örnek almaya çalışan ülkemizde de, artık gençler 20 yaş civarını bile evlenme yaşı olarak görmüyorlar. Genç yaşta evlenmek isteyen bazı müslüman gençler de her türlü israf ve zorluklarla kaplı engelleri aşıp kolay yolla yuva kuramıyorlar. Böylece ahlâksızlığın önü açılmış oluyor.

 
Genç yaşta bekâr insanların çokluğu, düzen ve çevrenin haramları süsleyip kolaylaştırması ile birleşince, çeşitli ahlâksızlıkların yayılmasına, maddî ve mânevî nice hastalıkların artmasına sebep teşkil ediyor. Bu konuda dinin reddettiği başlık parası, bir ev dolusu gerekli gereksiz eşya veya çeyiz isteme, milyarlarla ifâde edilen düğün ve eğlence masrafları gibi İslâm'ın reddettiği israf ve lüzumsuz harcamalar da evliliğe ve gençlerin yuva kurmasına engel oluyor. Dinimiz, bu türlü davranışları büyük vebal sayarak kınamaktadır. İslâm, şer'î bir mâzeret olmaksızın evlenmekten kaçınmayı ve yuva kurma işini zorlaştırmayı bir günah saymıştır. İslâm, evliliği övmekte, bekârlıkta ısrarı yermektedir. Çünkü dinimiz, kadın-erkek ilişkilerinin meşrû olmayan ortamlarda ve ahlâkî olmayan bir şekilde gerçekleştirilmesini büyük bir fitne/şer olarak görür. Aile hayatı, korunmak isteyen mü'minler için kötü yollara en büyük frendir. İslâm'ın bir yandan zinâyı kesin tavırla yasaklarken; diğer yandan evlenmeyi teşvik etmesinin sebebi budur. Nitekim, her konuda olduğu gibi aile yönetiminde de örneğimiz olan Peygamberimiz (s.a.s.) gençlere şu tavsiyede bulunuyor: "Evlilik külfetinin altından kalkabileceğine güvenenleriniz evlensin. Çünkü evlilik, gözü ve cinsel arzuları haramdan korur. Aksi halde korunmak için oruç tutsun."[3]


[3] Buhâri, Savm 10


reyyan
Thu 4 September 2014, 03:20 pm GMT +0200
Evet maalesef günümüzde evlilik yaşı bati gibi yükseldi,  Rabbim evlilik niyetinde olan kardeşlerimizin işini kolaylaştırsın. Allah razı olsun kardeşim,  selam ve dua ile. ..

cerendemir
Thu 4 September 2014, 03:56 pm GMT +0200
Eselamu aleyküm.Çok güzel bir yazı Allah razı olsun.Evet günümüz şartların da evlilik zorlaştı.Maddi konular ortaya daha çok atıldı.Gençler evlilik de geri adım attılar bu yüzden.Ahir zamanın bu şiddetli fitnesinden kurtulmak için Peygamber efendimizin sünnetini uygulamak lazım.

Rüveyha
Thu 4 September 2014, 05:31 pm GMT +0200
Aleykümüsselam..Amin kardeşlerim..Bu zaman da evlenmek zor derler, haksızda değiller ne yazık ki..Ailelerin tutumu insanları evlilikten uzak kılıyor..İnşaAllah Rabbim evlilik niyetinde olan herkese yardımını ulaştırsın..

Yehma
Wed 3 October 2018, 10:32 am GMT +0200
YA evlen , ya oruç tut. Ne kadarda güzel söylenmiş kötülüklerden nefsi korumak için. Toplumumuzda artık evlilik kurumu o kadar zor oluşturuluyor ki, maddi imkansızlıklar bir yana toplumda erken evlenmeye karşı bir ön yargı oluşmuş durumda. Bunun sonucu olarak ise ahlaki değerlerimiz kayboluyor. Hassasiyetle baktığımız durumlara artık normalleşme gibi görüp sakınmamız gereken özelliklerimizi kaybediyoruz. Tabi bunda televizyon internet ve sosyal medyanın etkisi de büyüktür.  Oralarda gördüğümüz yanlış durumlar bir zaman sonra normal gelmeye başlıyor.

Bilal2009
Wed 3 October 2018, 03:01 pm GMT +0200
Rabbim bizlere islama uygun şekilde yuva kurmayı nasip etsin inşaAllah