- Ev Usulü Kazandibi

Adsense kodları


Ev Usulü Kazandibi

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Sat 4 August 2012, 04:01 pm GMT +0200
Ev Usulü Kazandibi


MALZEMELER

2 lt. süt
2 su b. toz şeker
4 çorba k. pirinç unu
1 çorba k. nişasta
1 pk. damla sakızı
1 su b. pudra şekeri

HAZIRLANIŞI: Sütün bir kısmını ayırıp kalanını tencereye döküyoruz. İçine şekeri ilave ediyoruz. Damla sakızını da atıp pişirmeye başlıyoruz. Pirinç unu ve nişastayı bir kaseye koyuyoruz. Ayırdığımız sütü döküyoruz ve çırpma teliyle karıştırarak eritiyoruz. Bu karışımı da tencereye ilave ediyoruz.

Kıvamı çok koyulaşmadan yuvarlak fırın tepsisine, zeminini kaplayacak kadar döküyoruz. Ocağın üzerine tepsiyi alıyoruz, pudra şekerini üzerine serpiyoruz ve dibinden yakmaya başlıyoruz. Bu arada muhallebiyi de kıvamı koyulaşana dek pişiriyoruz.

Tepsiyi çevirerek dibini yakmaya devam ediyoruz. Dibini yakma işlemi bittikten sonra ıslatılmış bir bezin üzerine tepsiyi koyuyoruz. Hazırladığımız muhallebiyi de tepsiye dökerek soğumaya bırakıyoruz. Soğuyan tatlıyı dilimleyip tabağa ters çevirerek servis ediyoruz.

sümeyra
Thu 14 March 2013, 08:09 pm GMT +0200


      Çok lezzetli ve hafif bir tatlı..Afiyet olsun..

ehlidunya
Thu 14 March 2013, 08:52 pm GMT +0200
Esselamu aleykum ;Pastaneci olarak soruyorum acaba evdeo bu tatlılar yapılıyormu?Yapılıyorsa tadı kıvamı vs nasıl s oluyor merak ediyorum .İnşaallah tadı kıvamı tutturuyorlardır .allah razı olsun

sümeyra
Thu 14 March 2013, 09:15 pm GMT +0200


       Pastanede yapılanlar kadar güzel olmasa da evde yapılanlar da gayet güzel oluyor kardeşim..Evde siz de deneyebilirsiniz..Uzman kişilerin elinden güzel sonuçlar çıkacağı muhakkak,biiznillah..