- Eşlerin münasebeti nasıl olmalıdır?

Adsense kodları


Eşlerin münasebeti nasıl olmalıdır?

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Fri 3 December 2010, 02:33 pm GMT +0200
5. Eşlerin Münasebeti Nasıl Olmalıdır?
 

Erkek, normal yoldan (çocuğun geldiği yerden) olmak kaydıyla istediği şekilde hanımiyla temas edebilir. Nitekim, "Kadınlarınız sizin tarlanızdır. Tarlanıza di­lediğiniz şekilde gelebilirsiniz" (Bakara: 223) buyurulmuştur. "Dilediğiniz şekilde"; yani yüzüstü, sırtüstü, yan yatarak veya ayakta... (Hangi şekilde olursa olsun, ilişki normal yoldan olmalıdır. Aksi takdirde Livata fiili işlenmiş olur ki bu büyük günahlardandır. Nitekim Al­lah Teâlâ Lut kavmini bu cürmü işledikleri için helak etmiştir).

Bu hususta birçok hadîs varsa da, biz sadece iki ianesini nakletmekle yetineceğiz. Tevfik Allah'tandır. Çünkü herşey O'nun kudreti dahilindedir.

a) Hz. Cabir Şöyle Anlatmaktadır:
Yahudiler kişinin, haramıyla onu yüzüstü yatı­rarak temas etmesi haiinde -ki bu çocuğun geldiği yol­dan olsa bile- doğacak çocuğun şaşı olacağına inanıyor­lardı. Onların bu uydurmasın! reddetmek maksadıyla; "Kadınlarınız sizin tarlanızdır. Tarlanıza dilediğiniz şe­kilde gelebilirsiniz" (Bakara: 223) ayeti nazil oldu. O zaman Hz. Peygamber (s.a); "Normalyoldan olduk­tan sonra, dilediğiniz şekilde hanımınıza yaklaşabilirsiniz" buyurmuştur.[10]

b) İbn Abbas Şöyle Anlatmaktadır:
Ensar daha önce putperest idi. Yahudiler ise Ki­tap Ehli olduklarından kendilerini Ensar'dan (Evs ve Hazrec kabilesinden) daha bilgili görürlerdi. Nitekim bu nedenle Medineİiler de birçok işlerinde onlara uyar­lardı. Yahudiler hanımlarıyla onları bir yana yatırarak münasebette bulunurlar ve kadının mahrem yeri örtü­lü olurdu. Nitekim Ensar da bunu onlardan öğrenmişti. Kureyşliler ise hanımlarını açık-saçık bir şekilde ya­tırır; sırtüstü, yüzüstü ve mümkün olan her şekilde te­mas ederlerdi. Muhacirler, Medine'ye geldiklerinde, mu­hacirlerden bir müslüman, Ensar'dan bir kadınla evlendi ve kendi âdetlerine uygun olarak münasebette bulun­mak istedi. Ancak hanımı bu âdeti hoş görmeyerek iti­raz etti ve ona; "Bizim âdetimiz yanüstüdür. Sen de ya böyle yaparsın ya da benden uzaklaşırsın'' dedi. Bu me­sele, Hz. Peygamber'in (s.a) kulağına gidecek kadar bü­yüdü. İşte bunun üzerine, "Kadınlarınız sizin tarlanız-dır. Tarlanıza dilediğiniz şekilde gelebilirsiniz" (Baka­ra: 223) ayeti nazil oldu.[11]


[10] Buiıari, 8/154, Müslim, 4/156, Nesâî, tşret'u-Nisa/76, Bey-haki, 7/195, Vahidi sh: 53

[11] Ebu Davud, 1/377, Hâkim, 2/195, 279, Beyhakî, 7/195, Va­hidi, Esbab'un-Nüzul Nasıruddin Elbani, Hadîs-i Şeriflere Göre Evlenme Adabı, Arslan Yayınları: 15-18.   


reyyan
Sat 9 November 2013, 08:56 pm GMT +0200
Kuranda ayetler bazı olaylar üzere nazil olmaktadır, Kuran toplumu ayet ayet eğitmek süretiyle indirilmiştir...