- Eşim ve çocuklarımla daha çok vakit geçirmek istiyorum

Adsense kodları


Eşim ve çocuklarımla daha çok vakit geçirmek istiyorum

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Fri 27 April 2012, 04:52 pm GMT +0200
Eşim ve çocuklarımla daha çok vakit geçirmek istiyorum

Mart 2007 18.SAYI

Gülay Yılmaz / İstanbul: Kayınvalidem ile altlı üstlü otuyoruz. Kayınvalidem her şeyimize karışıyor. Her akşam birlikte yemek yiyor ve bir arada bulunuyoruz. Eşim bu durumu kabullenmemi söylüyor. Çocuğum ve eşimle yalnız kalmak istiyorum. Ne yapabilirim?

Önce şunu ifade etmek isterim ki, her ailenin ve her insanın belirli sınırları vardır. Kayınvalidenizin her şeye karışması pek de hoş bir davranış değil, zira gelini olsanız da, eviniz oğlunun evi olsa da sınırlarınızı kabullenmeyi ve bu sınırlara göre tutum ve davranışlarını ayarlamayı istemeli.

Şahsınıza yönelik müdahale ettiği durumlarda, kayınvalidenizle konuşmanız gerekir. Zira siz evlenerek yetişkinliği kabul etmiş birisiniz ve yetişkin olmanın en bariz özelliği kişinin kendini koruyabilme yetkinliğidir. Annesi ailenin sınırlarına karışıyorsa, eşiniz onunla usulüne uygun olarak konuşmalı. Fakat eşiniz böyle bir tutuma yanaşmıyorsa, senelerce onu ikna etmeye çalışmayın. Bu durum zaman içinde evliliğinize zarar verebilir.

Ayrıca eşiniz ya ortada bir problem görmüyor ya da problemlerle baş edecek güce sahip olmadığı için yok sayıyor olabilir. Sorun gördüğünüz bu problemi eşinizin halletmesini beklemeden, uygun bir dil kullanarak, üslubunuza dikkat ederek ve saygı çerçevesinden çıkmadan kayınvalidenizle iletişime geçebilirsiniz.

Şahsi olarak bireysel sorunlarınızdan kayınvalidenize söz edip, bu sınırlara riayet etmesini kendisinden rica edebilirsiniz. Ne kadar yakın birliktelikler olursa olsun, her insan ve her aile kendi sınırları ve mahremiyetleri olsun ister ve bu en doğal haklarıdır.

Eşiniz ve çocuğunuzla baş başa kalma talebiniz en doğal hakkınız. Diğer önemli noktayı halletmek için, “Kayınvalidem hiç değişmez, onunla konuşsam da hiçbir şey fark etmez” demeyin. Zira önemli olan karşı tarafın değişip değişmeyeceğinden ziyade sorununuzu ele alıp bunu çözmeye çalışmanızdır. Böyle bir davranışınız aynı zamanda kendinize güveninizi göstereceğinden, kayın valideniz varlığınızı yok saymadan düşüncelerinizi daha da dikkate alabilir. Öncelikle doğruluğuna inandığınız konuları saygı ve nezaket çerçevesinde konuşmaktan çekinmeyin.

Yasemin UÇAL ABDULLAH