- Eşim fikirlerime değer vermiyor

Adsense kodları


Eşim fikirlerime değer vermiyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Wed 25 April 2012, 02:29 pm GMT +0200
Eşim fikirlerime değer vermiyor

Haziran 2007 21.SAYI

Ferda Şener / İstanbul: Eşim, çocuklar ya da ikimizle ilgili bir karar alınacağı zaman hiç benim fikrimi sormuyor. Eğer verdiği kararlara uyarsam sorun olmuyor. Verdiği karar benim yapmak istemediğim bir şey olduğunda ise bu davranışı beni çok üzüyor.

Evlilik, iki insanın beraber yaşamayı istemesiyle başlayan bir süreçtir. İki insanla başlayan bu süreç, tek eşin kararlarıyla devam ediyorsa ortada ciddi bir yanlış var demektir. Çiftlerin mutluluğu, birbirlerine değerli olduklarını hissettirecek geri bildirimleriyle mümkün. Çünkü eşler birbirlerinden değer, saygı, sevgi görmek ister. Herhangi bir kararda eşinize danışarak, onunla fikir teatisinde bulunup müzakereler yapıyorsanız, eşinize “Varsın ve benim için fikrin önemli” demiş olursunuz. Alınan kararlara eşinizi dahil etmediğinizde ise onun benlik değerini kötü hissetmesine sebep olursunuz.

Evdeki ufacık çocuğa bile fikrini sorarak bireyselliğini kazandırmaya çalışırız. Anne, evde etkinliği ve yetkinliği göz ardı edilmemesi gereken kişi olduğundan aileyi ilgilendiren her karar ona da sorulmalıdır.
Eğer çiftlerden biri diğerini küçümseyip hiçbir karara dahil etmiyorsa bilmeli ki onlar bir evliliğin gerektirdiği şekilde bir bütünün birbirinin tamamlayan iki yarısı olamaz. Bu da yuvadaki ahengi olumsuz etkiler. Çocuklar anne baba ilişkisini o kadar iyi gözlemlerler ki baba anneye nasıl davranıyorsa çocuklar da öyle davranmaya başlar. Çocuklarının anne ve babaya saygısını kurup, devamını isteyen çiftler onların yanında birbirinin değerli ve önemli olduğunu hissettirmeli. Zira hiçbir çocuk ebeveynini güçsüz görmek istemez. Hatta güçlü görerek ondan güç almak ister. Ayrıca eşinin yanında kendini ifade edemeyen bir hanım, başka bir sıfatla toplumda kendini ifade etme noktasında da sorunlar yaşayabilir. Bu nedenle beylerin hanımlarına hem kadınlığını hem de anneliğini, aldığı kararlara dahil ederek hissettirmesi gerekir.

Eğer eşiniz fikrinizi almaya yanaşmıyorsa eşinizle bu konuyu konuşmalısınız. Sizde oluşturduğu olumsuz hissiyatı ve bu durumun çocuklarınızın gelişimindeki etkilerini daha çok duygu dilini kullanarak anlatın. Yani bu davranışının sizi ne kadar üzdüğünü ve yaşadığınız mutsuzluğu ifade edin. Yukarıda bahsettiğimiz konulardan yola çıkarak eşinizin size karşı takındığı bu tutumunun sadece size değil ailenize de zarar verebileceğini açıklayın.

Yasemin UÇAL ABDULLAH