- Eşim çocuklarımın maaşıyla at yarışı oynuyor

Adsense kodları


Eşim çocuklarımın maaşıyla at yarışı oynuyor

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Mon 23 April 2012, 06:04 pm GMT +0200
Eşim çocuklarımın maaşıyla at yarışı oynuyor

Ağustos 2007 23.SAYI

Nebahat… / İstanbul: 23 senedir evliyim. Eşim emekli oldu ama aldığı maaş yetmiyor. Çocuklarım çalışıyor. Fakat eşim sürekli bir yerlere borç yapıyor. Gereksiz şeyler alıp, at yarışı oynayıp borçlanıyor. Çocuklarım sürekli eşimin borçlarını ve evin giderlerini karşılamaya çalışıyor. Sürekli tartışıyoruz. Ne yapmalıyım?

Gençler çalışırken emeklerine son derece saygılı davranmalıyız. Zira herhangi bir olumsuz sebepten dolayı çalışma hayatından geriye çekildiklerinde babalarına benzer şekilde at yarışı gibi kolay yoldan para kazanmak isteyebilirler.
Babalarının meşru ihtiyaçları için çocuklarınızın destek vermesi ne kadar faziletli bir davranışsa, at yarışı gibi doğru olmayan bir şey için yaptığı borçlarla kazançlarının sarf edilmesi bir o kadar üzücü.

Baba yetişkin gibi davranmak zorundadır. Madem at yarışı oynuyor bu yanlışın bedelini kendi ödemeli ve sorumluluğunu yerine getirmeli. Mümkün olduğunca babanın haksız borçlanmasının bedelini çocuklara ödettirmeyin. Geçiminiz için eve maddi katkıda bulunduklarında parayı size vermelerini sağlayın. Çünkü eşiniz bu konuda kontrolsüz davranıyor. Çocukların kazançlarının doğru harcamalarına ne kadar destek verirseniz o denli emeklerine saygı duyuyorsunuz demektir.

Beyhude harcamalarla çocukları çalışma hayatından soğutmayın. Her emeklerinin boşa gidişi onları ümitsizliğe ve gayretsizliğe sevk edecektir. Bunu eşinize de anlatın. Bu davranışının sadece şimdiki zamanla kalmayacağını çocukların geleceğini de etkileyebileceğini ifade edin. Çocuklarınızın şevk ve motivasyonlarının bozulmaması için anne olarak kazançlarına sahip çıkıp, sarfiyatı konusunda kararları beraber alın. Böylece eşiniz de gereksiz ve uygunsuz harcamaları konusunda daha dikkatli davranmak zorunda kalacaktır.

Yasemin UÇAL ABDULLAH