- Ermeni gelinin hidayeti

Adsense kodları


Ermeni gelinin hidayeti

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
ehlidunya
Mon 6 September 2010, 02:26 pm GMT +0200




Ermeni gelin Müslüman oldu

Ermenistan uyruklu Knarik Voskanyan, törenle Müslüman oldu.

 Müslüman olduktan sonra Pınar ismini alan Voskanyan, "Yeniden doğmuş gibi oldum." dedi.
Ermenistan'ın Gümrü kentinde yaşarken bir Türk işadamı aracılığıyla Malatyalı diş teknisyeni İsmail Sarcan ile evlenen Knarik Voskanyan, babaannesi Müslüman olduğu için İslamiyet'e küçük yaşlardan itibaren ilgi duymaya başladığını söyledi. 5 yıldır Malatya'da bulunan Voskanyan, geçen sürede kendine yol gösterecek birini bulamadığı içir İslamiyet'e geçmekte geciktiğini ifade etti. Ramazan ayının manevi havasından da etkilenerek Malatya Müftlüğü'ne müracaat eden Ermeni gelin, düzenlenen ihtida töreniyle Müslüman oldu. Müftü vekili Ünal Tan'ın yönettiği törene AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Müftü Yardımcısı İsmail Karaman şahitlik etti.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın genelgesine göre gerçekleştirilen tören Kur'an-ı Kerim'den Amenerresulü ve Ali İmran suresi 18 ile 20. ayetlerinin okunmasıyla başladı. Müftü vekili Tan İslamiyet'e girmenin Allah'ın birliği ve Hz. Peygambere inanmakla gerçekleştiğini anlatarak kelime-i şahadet getirilmesi halinde Müslüman olunabildiğini söyledi. İslamiyet'in temel şartlarını anlatan Tan, Voskanyan'dan Kelime-i Şahadet getirmesini istedi. Voskanyan, Tan'ın söylediklerini tekrarlayarak Müslüman oldu. Tören sonrası Ünal Tan, İslamiyet'e geçen Voskanyan'a ihtida belgesi vererek Kuran-ı Kerim ve İslam ilmihali hediye etti.
Müslüman olduktan sonra Pınar ismini seçen Knarik Voskanyan, Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinden evlenerek Ermenistan'a giden babaannesi aracılığıyla tanıdığı İslamiyet'e karşı yıllardır büyük ilgi duyduğunu söyledi. Kendi isteğiyle İslamiyet'i seçtiğini belirten Voskanyan, tören sırasında içinde tarifi zor bir duygu hissettiğini anlattı. "Müslüman olduktan sonra kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" diyen Voskanyan, "Bundan sonra Ermenice yazılmış İslami kitaplar edinerek daha fazla bilgi edinmeye çalışacağım." diye konuştu.
Milletvekili Mehmet Şahin de ihtida törenine şahit olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade ederek maddi sıkıntılar da yaşayan Voskanyan'a gerekliği desteği sağlamak için hemen girişimlerde bulanacağını kaydetti.
Haber Kaynağı: Cihan

ehlidunya
Fri 31 May 2013, 01:27 pm GMT +0200
Allah kardeşimize hidayeti izdivac vesilesiyle nasip eylemiş inşaallah islam üzere bir evlilik hayatı sürerler ümmete
hayırlı evlatlar yetiştirirler inşaallah