- En pahalı kent Angola da İstanbul 70. sırada

Adsense kodları


En pahalı kent Angola da İstanbul 70. sırada

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 13 July 2011, 01:00 pm GMT +0200
En pahalı kent Angola'da, İstanbul 70. sırada

İnsan kaynakları yönetim danışmanlığı firması Mercer'in 6 kıtada 214 kenti kapsayan 2011 yılı Yaşam Maliyeti Araştırması'na göre, Luanda, yabancı çalışanlar için yaşam maliyetinde ilk sırada bulunuyor.

Her kentte konut, ulaşım, yiyecek, giysi, ev eşyaları ve eğlence dahil olmak üzere 200'den fazla kalemin karşılaştırmalı maliyetlerinin ölçüldüğü araştırmada ilk 3'ü sırasıyla Luanda, Tokyo ve N'Djamena aldı. Angola'da 27 yıl süren içsavaşın tahrip ettiği altyapı eksikliği, enflasyonun sürekli artmasına sebep oluyor. Her ne kadar savaş sona erse de, yabancılar için hala ülkede yaşamak güvenli değil. Aynı zamanda Luanda limanındaki uzun bekleme süreleri de, petrol ve değerli madenler zengini ülkedeki maliyetlerin artmasına sebep oluyor.

Yurtdışında çalışan ve 'expat' olarak adlandırılan kitlenin yaşam şartlarını belirleyen araştırmaya göre Moskova, Cenevre ve Osaka, 2010 yılında da olduğu gibi 4., 5. ve 6. sıraları aldı. Yaşam maliyeti en düşük şehir ise Karachi oldu. Geçen yıl aynı araştırmada 44. sırada bulunan İstanbul, 2011'de 70. sırada yer aldı ve yaşam maliyeti açısından geçen yıla göre daha 'ucuz' bir şehir olarak listede yerini aldı. 100 puana sahip referans şehir New York'un baz alındığı ve döviz hareketlerinin Amerikan Doları'na kıyaslanmasıyla sıralamanın yapıldığı araştırmada, 32. sırada yer alan New York, Amerika'nın en pahalı kenti olurken, Los Angeles listeye 77. sıradan girdi. Moskova, Avrupa'daki en pahalı kent unvanını korumaya devam ederken, Londra 18, Milan 25 ve Paris 27. sıradan listede yerini aldı. Asya'da ise Tokyo 2., Osaka 6., Singapur 8. ve Hong Kong 9. sıradan listeye girdi. Dubai ve Abu Dhabi, sıralamada geriledi ve sırasıyla 81. ve 67. noktaya yerleşti.

ZAMAN