- En Büyük Sorunum İnsanlarla Diyalog Kuramamak

Adsense kodları


En Büyük Sorunum İnsanlarla Diyalog Kuramamak

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
hafiza aise
Thu 10 November 2011, 04:20 pm GMT +0200
En Büyük Sorunum İnsanlarla Diyalog Kuramamak

Temmuz 2008 34.SAYI

Ben bu mektubumu ceza evinden yazıyorum. Çok kötü durumdayım beni aydınlatırsanız sevinirim. En büyük sorunum insanlarla diyalog kuramamak… Yaşıtlarım, benden büyükler veya küçüklerle hep aynı sorunu yaşıyorum. 15 aydır cezaevindeyim. Belki buranın etkisi var ama dışarıdayken de böyleydim. Arkadaş kurbanı oldum. Bizim olmayan, başkalarının hakkını aldık. Şimdi pişmanım. 1988 doğumluyum ve bu tür insanların arasına bir daha girmeyeceğim. Kafam çok karışık. Sanki insanlar bir şey biliyor ama söylemiyor da saklıyor. Kendimi bulamıyorum.
Mustafa... / Amasya


Geçmiş olsun kardeşim. En büyük sorununun diyalog kuramamak olduğunu söylemişsin, önce kitaplarla diyaloğa başlayabilirsin. İnsanın yaşadığı her yanlış ve hata aslında hayatı öğrenmeye dair tecrübe malzemeleridir. Sen de içinde bulunduğun durumu geleceğe dair çok iyi bir tecrübe olarak değerlendirebilirsin. Eğer tahsil hayatın yarıda kaldıysa lütfen onu tamamlamaya çalış. Bulunduğun durumdan dolayı alacağın diplomalar seni hem kendi içinde hem de toplum bazında daha anlamlı ve önemli kılacaktır. Zira yaşadığın olumsuz durum ancak pozitif üstünlüklerle atlatılabilir.

Elinden geldiğince kitap okumaya çalışmanı öneririm. Kitap düşünce dünyanı zenginleştirir. Duygu dünyanda farkındalığı arttırdığı gibi sosyolojik bilgiler içerdiği için seni daha sosyal bir duruma taşıyabilir. Ayrıca mümkünse cezaevinde bir psikolog ya da psikiyatrist ile görüşmende fayda var. Çünkü kendini bulamadığından da söz ediyorsun. Onlar kendini tanımada sana yardımcı olacak ipuçlarını vermeye çalışırlar.

Bir de arkadaş kurbanı olmaktan bahsetmişsin. Hz. Ali (r.a) “Bütün dostlar (bilahare bu dostluklardan ötürü) pişman olurlar; muttakiler hariç” derken ALLAH rızası üzere kurulan dostluklarda hiçbir zaman pişmanlık olmayacağını söyler. ALLAH’ın verdiği nimetleri ve kabiliyetleri elinden geldiğince kullanarak hayatını en olumlu şekilde yeniden inşa etme gayretine gir. Cenab-ı Hak tövbe eden kullarını çok sever, yeter ki bundan sonraki hayatın psikolojik ve sosyolojik anlamda gelişmelerle dopdolu olsun. ALLAH Rasulü’nün (s.a.v) “Kişi, dostunun dini üzeredir. Bu nedenle, kiminle dost olacağına dikkat etsin!” (Ebû Dâvud) hadisini unutmaman ve hayırlı arkadaşlar edinmen temennisi ile ALLAH’a emanet ol…

Yasemin UÇAL ABDULLAH