- Emekli öğretmenin maaşını Pakistan a bağışlaması

Adsense kodları


Emekli öğretmenin maaşını Pakistan a bağışlaması

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
ehlidunya
Wed 6 October 2010, 12:35 am GMT +0200
80 yaşındaki emekli öğretmenin maaşını Pakistan'a bağışlamasını asla unutamam      

Pakistan, yaklaşık 2 ay önce tarihin en büyük sel felaketlerinden birine sahne oldu. Sevdiklerini kaybedenler, evsiz kalanlar, ürünleri ziyan olanlar, hastalık, açlık...

Türkiye, kardeş ülke Pakistan'a yardım için kolları sıvadı ve iki ülke arasındaki kadim dostluk pekişti. Bu süreçte gelişmelere Türkiye'den tanıklık eden Pakistan Başkonsolosu Dr. Yousaf Junaid, "Pakistan'da halkın Türkiye'ye sevgisinin büyük olduğunu biliyorum; ama felaketle birlikte burada da Pakistan'a duyulan muhabbeti yaşadım." dedi. Türk insanının, yardım talebi olmadan Pakistan'a koşmasının kendisini çok etkilediğini kaydeden Junaid, "Kurtuluş Savaşı'nda fakir Pakistan halkı her şeyini Türkiye'ye gönderdi. Türkiye de bizim bağımsızlığımızı tanıyan ilk ülke oldu. Bu süreç devam ederek bugünlere geldi." ifadelerini kullandı. Felaketten sonra birçok vatandaşın ve yetkili insanın konsolosluğa gelerek yardımda bulunduğunu ve acılarını paylaştığını dile getiren Junaid'i en çok etkileyen sahne ise 80 yaşlarında emekli bir öğretmenin konsolosluğa gelerek tüm maaşını yardım olarak bağışlaması olmuş.

"Türk insanı, maddî yardımdan öte en az benim kadar Pakistanlılar için üzüntü hissediyor. Bu ilişki, dostluktan çok kardeşliği ortaya koyuyor." diyen Junaid'i, Emine Erdoğan'ın Pakistan'a yardım için düzenlediği iftarda yaptığı konuşma da çok etkilemiş. Konsolos, konuşmanın tek bir kelimesini bile anlamadığını; ancak Emine Erdoğan'ın gözlerinden ve ses tonundan üzüntüsünü fark ettiğini belirtti.

Türk insanının Pakistan'daki felaketi hayatın her anında hatırladığını anlatan Junaid, "Sokaktaki posterler, camilerde Pakistan'ı soranlar, yardım etmek için konsolosluğa gelenler, toplu taşıma araçlarındaki afişler... Hepsi çok güzel; ama önemli olan buradaki eşi bulunmaz kardeşlik ilişkisi. Pakistan dışında bir yerde yaşıyorum; ama kendimi Pakistan'dan uzakta hissetmiyorum." dedi. Junaid, bundan sonra Pakistan'ın kalkınması için yardımların dışında ticari işbirlikleri yapmak gerektiğine dikkat çekti.

ZAMAN