- Elbise

Adsense kodları


Elbise

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
selsebil
Sun 18 October 2009, 12:08 am GMT +0200
ELBİSE
 

Rüyada görülen elbisenin yorumu; elbisenin kumaşı, rengi ve modeline göre farklılık gösterir.
 

Bir kadın rüyada üzerinde erkek elbisesi olduğunu görse, bu rüya din ve dünyaca o kadın hakkında hayırlıdır. Eğer erkek, üzerinde kadın elbisesi olduğunu görse, o kimseye varlığından her zaman büyük haz ve onur duyacağı bir dost erişir.
 

Yünden elbise giydiğini gören kimse, zahid olur. Yeşil renkli her elbisenin renginde fayda olduğundan dolayı yorumca hiçbir zararı yoktur. Bundan dolayı, bir kimse yeşil elbise giydiğini görse, sağ kimseler için din ve ibadete, ölüler için Allah yanında hallerinin güzel olmasına yorumlanır. Bazı yorumcular, yeşil elbise giydiğini gören kimse, mirasa kavuşur, derler.
 

Beyaz elbise, giyen için hayırdır. Bir kimse adet edinmediği bir elbiseyi giydiğini görse, kötü gördüğü şeylerin bazısı kendisine isabet eder. Hiç beyazı olmayan ütülenmiş siyah elbise giydiğini gören, heybet ve saltanata kavuşur.
 

Üzerinde kırmızı elbiselerin olduğunu gören kimse, çok mala sahip olur. Rüya sahibi, Allah'tan korksun ve malının zekatını versin.
 

Kadının kırmızı elbise giydiğini görmesi, ferahlık ve sevincine yorumlanır. Kırmızı elbise, hastalar hakkında ölüme, fukara hakkında zarara yorumlanır. Kadınların kırmızı elbisesi ancak evli olmayan için hayırdır. Bir kimse bayram, düğün ve topluluk zamanlarında kırmızı elbise giydiğini görse, bunda bir zarar yoktur.
 

Sarı elbiselerin hepsi, tabirde zayıflık ve hastalıktır.
 

Kendi üzerinde iki renkli ve iki yüzlü elbise veya iki yüzlü sarık görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduğuna yorumlanır. Eğer bu elbise yıkanmış olursa fakirliğe ve borca, yeni ve kirli ise borca ve kazandığı günaha yorumlanır.
 

Bir kimse kendisine, "deniz koyunu" denilen hayvanın yününden yapılmış bir elbise görse hacca gider. Eğer o elbise kırmızı olursa, rüya sahibinin meydana çıkacak dünyalığına, elbise sarı olursa dert ve hastalıkla beraber yine dünyalığa
 

y orumlanır.
 

Üzerinde alaca elbise olduğunu gören, eğer ehilse çiftçi ve ziraatçılara amir olur. Eğer ehil değilse, senenin bolluğuna ve hububatın çok olmasına yorumlanır.
 

Vasfedilen elbiselerden başka renkte olan elbise de gururdur. Rüyada elbiselerin üzerinde görülen nişan ve alametler hacca gitmeye veya arap memleketlerinden birine yolculuk yapmaya yorumlanır.
 

Bir kimse elbisesinin altında ince bir elbise giydiğini görse eline, biriktireceği bir mal geçer ve içi dışından hayırlı olur. Bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse,
 

o kimsenin kötülüğüne, dindeki hatasına, günah ve isyanını aşikar etmesine yorumlanır.
 

Erkek için elbisenin kalını incesinden hayırlıdır. Kadının rüyada ince ve yumuşak elbise giymesi izzet ve şerefine, kalın elbise de zahmet ve meşakkatına yorumlanır.
 

Altın ve gümüş dokumalı elbise, din ve dünyaca iyiliğe, arzu ve isteklere erişmeye işarettir.
 

Bir kimse kendisinin yumuşak, çok kıymetli elbise giydiğini görse, bu rüya zengin ve fakir için sırf hayra yorulur. Yıkandıktan sonra yeni elbise giymediğini gören kimse, mizacına uygun ve arzu ettiği neşe ve sevince kavuşamaz.
 

Yırtık elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder. Elbisesinin yırtıldığını gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yaşantı ve sefası noksan olur.
 

Çirkin ve kötü olarak yamanmış elbise, zarar ziyana ve işsizliğe yorumlanır.
 

Bir kimse kendi elbisesini veya başkasının elbisesini yıkadığını görse, geçiminde meydana gelecek darlığa defeder. Bütün elbiselerinden soyulduğunu gören kimse memuriyetten uzaklaştırılır.
 

Elbisesini yediğini gören kimse malından yer.
 

Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydiğini gören, güzel geçim ve helal mala kavuşur.
 

Kirli elbiseyi çıkarmak, üzüntü ve kederin gitmesine yorumlanır. Kirli elbiseleri yakmak da böyle yorumlanır.