- El Gönülden Gizli Bir İş Yapamaz

Adsense kodları


El Gönülden Gizli Bir İş Yapamaz

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
saniyenur
Sun 31 July 2011, 06:31 pm GMT +0200
El Gönülden Gizli Bir İş Yapamaz

Davran, Yemen'de Sana şehri yakınlarında bir yerin adıdır. Büyük bir çölün içerisindeki bu vahada, sâlih bir kimsenin bağı vardı. Bu hayırsever insan ailesine yetecek kadar ürünü ayırır, fazlasını fakir fukaraya dağıtır, hayır dualarını alırdı. Bundan dolayı Cenâb-ı Hak, bu sâlih kulun mahsulüne bolluk ve bereket ihsan ederdi. Bu sâlih kul vefat etti. Babalarının cömertliğinin aksine, çocukları çok cimriydi. Ürün zamanı geldiğinde fakirlere bir şeyi vermemek için, ne hile yapacaklarını akşamdan kararlaştırdılar. Hilelerini Allah'tan gizleyebileceklerini zannettiler. Halbuki el, gönülden gizli bir iş yapamaz. Onlar gece uyurken, Allah, bir âfet indirerek bağlarının tamamını harap etti. Sabahleyin uyanıp bağa gittiklerinde, gördükleri manzara karşısında hayrete düştüler.
Hemen tövbe edip rabbü'l-âlemîne sığındılar.

mavi derinlik
Sat 1 October 2011, 11:59 pm GMT +0200
     Ah insan bir felaket gelmeden anlamıyor çoğu zaman.. Rabbimiz muhafaza buyur böyle felaketle dersimizi almaktan...  Yüce Kitabımız Kur'anda Rabbimiz boşuna bildirmiyor helak olan kavimlerin hallerini... Rabbimiz ibretimizi kendi başımıza gelmeden almayı nasip eyle... 

8/A
Tue 4 March 2014, 08:53 pm GMT +0200
ALLAH'ın görmediği zerre kadar bir şey yoktur o taşın altındaki küçücük karıncanın bile rızkını eksik etmezken nasıl böyle bir kanaata varılır?