- Efendimize gönderilen mektup

Adsense kodları


Efendimize gönderilen mektup

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

rray
hafiza aise
Mon 25 April 2011, 12:33 pm GMT +0200
Efendimiz'e Gönderilen Mektup

Aradan birkaç gün geçtikten sonra kral, yanına bol miktarda he­diyeler vererek gönderdiği bir mektupla birlikte Hz. Dıhye'yi yolcu etti. Mektubunda şunları yazmıştı:

251 Bunu haber alan Allah Resülü (s.a.s.), bu Uskufu kastederek, "O, tek başına bir ümmet olarak haşrolacaktır." müjdesini verecekti. Bkz. Salihi, Sübülü'l-Hüda ve'r-Reşad,11/355

- İsa'nın müjdelemiş olduğu Allah'ın Resülii Muhammed'e, Rum hükümdarı Hirakl tarafından ...

Senin elçin, göndermiş olduğun mektubunla birlikte bana geldi; şehadet ederim ki Sen, Allah'ın Resülü'sün. Zaten bizler Seni, eli­mizde bulunan İncil'de yazılı olarak buluyorduk; Meryem oğlu İsa da Seni müjdelemişti!

Rumları, Sana iman etmeleri için davet etmişsem de onlar bun­dan kaçındı ve yanaşmadılar; onlar beni dinlemiş olsalardı şüphesiz bu, kendileri için daha iyi olurdu.

Ben, Senin yanına gelip de huzurunda bulunmayı ve ayaklarını yıkamayı ne kadar arzu ederdim!

Ancak Hz. Dıhye, yola düşüp de Hımsti denilen yere geldiğinde Cüzam' dan bir grup insan yolunu keserek üzerinde bulunan her şeyi alacak ve bu sebeple Allah Resülü'nün elçisi, Medine'ye, sadece üze­rindeki eski püskü elbisesiyle geri dönebilecekti.

Medine'ye girer girmez doğruca Efendimiz'in huzuruna girdi Hz. Dıhye. Hirakl'in mektubunu uzattı Allah Resülü'ne ve başından geçenleri anlattı bir bir. Efendiler Efendisi mektubu okuyup da Hi­rakl ile yaşananları dinledikten sonra Dıhyetü'l-Kelbi'ye döndü ve:

- Mektubum yanlarında bulundukça onların saltanatı devam edecektir, buyurdu.

Bilal2009
Mon 22 April 2019, 05:39 pm GMT +0200
Esselamü aleyküm Rabbim bizleri Peygamberimizin yolundan ayırmasın Rabbim paylaşım için razı olsun