- Editörden Şubat 2005

Adsense kodları


Editörden Şubat 2005

Smf Seo Versiyon , -- Seo entegre sistem.

Array
reyyan
Sat 22 October 2011, 05:22 pm GMT +0200
Editörden


Şubat 2005 74.SAYI


Sabahattin AYDIN
kaleme aldı, SUNUŞ bölümünde yayınlandı.


Bu kez çok yalın bir konu başlığıyla çıkıyor dergimiz. Daha konuya girmeden küçük bir açıklama sunan o her zamanki üstbaşlık cümlelerinden biri yok. Anlaşılma kaygısıyla bugünkü dilden aranıp bulunmuş bir karşılık yok. Yalın, çıplak bir başlık: Islah ve İfsad .

Başlığı böyle bıraktık, çünkü bu iki zıt kelime öyle bir anlam haritası sunuyor ki, orada bizim zahirî ve batınî coğrafyamızın bütünü var. Çağların derinliklerinden bugüne yürüyüşümüz. Yeryüzünde varoluş hikmetimiz, gayemiz. Kültürümüz, medeniyetimiz. Kaygılarımız, umutlarımız... Kısaca ıslah ve ifsad kelimelerinde biz varız.

Yolcusu olmakla nimetlendirildiğimiz , şereflendirildiğimiz “Hak Yol”, bu iki kelimenin tarif ettiği eksende bir kimlik sunuyor bize. Biz Yol'u seçmekle en başta ıslah'ı seçtik; salâh bulmayı, kurtulmayı - ifsad'ı değil. Kendimizi, evlad u ıyalimizi , muhitimizi, memleketimizi ve yeryüzünü. Havayı, karayı, çiçeği, böceği, gördüğümüz ve göründüğümüz her şeyi... Adımlarımızı ıslah olmak ve ıslahına vesile olma niyet ve hesabıyla attık. Asla bozmak, hırpalamak, örselemek, yıkıp dökmek için değil; yani ifsad için değil.

Islah makyajı ile cilalanmış binbir fesadın neredeyse yerküreyi toptan berhava edecek raddeye geldiği bugünün dünyasında, bir muslih olarak, ıslah ehli olarak yaşamak öyle önemli ki! Kimleri, kaç kişiyi etkilediğini, neyi değiştirdiğini hesaba katmadan sadece muslih olarak yaşamak .. Düzelticiler, onarıcılar olduğunu iddia eden bozguncuların şeytanlıklarıyla kirlenmiş bu asırda...

“İmanı en zayıf müminin iman nurunun yerle gök arasını doldurduğunu” hatırladığımızda, dünyanın ne ile kâim olduğunu bir kez daha anlama imkanı kazanıyor, mahcubiyetle boynumuzu büküyoruz. Islah et Allahım , diyoruz, bizi ve herkesi ıslah et...

. . .

Cismen uzak ama kalben her zaman çok yakın bulunduğumuz Güneydoğu Asyalı kardeşlerimiz büyük bir felakete dûçar oldular. Vefat edenlere Cenab -ı Hak'tan rahmet, kalanlara bu büyük imtihanda sabr -ı cemil diliyoruz. Onlara yardım çabalarına hamiyetperverlikle iştirak etme vazifesini unutmamamız gerekiyor.

Mart sayımızda buluşmak üzere inşallah.